Suriname’s enige drugsspeurhond raakt gestrest

11

PARAMARIBO, 9 feb – Suriname’s enige drugsspeurhond raakt gestrest. Dit meldt Dagblad Suriname. De speurhond Siemba blijkt bij lange na niet voldoende om de politie ondersteuning te bieden in de strijd tegen drugshandel. Dit wordt bevestigd door het waarnemend hoofd van de Justitiële Dienst bij het Korps Politie Suriname, commissaris Krishna Hussainali–Mathoera.

De opsporingsdienst waar Siemba is ondergebracht behoeft dringend ondersteuning. “Daarom zijn we momenteel bezig deze afdeling verder te versterken en kijken hoe meer drugshonden in Suriname te krijgen en eventueel te trainen”, zegt Hussainali–Mathoera. Sedert vorig jaar wordt een aantal projecten uitgevoerd met hulp van onder meer Frankrijk, Nederland, Curaçao en Aruba.

Mogelijk komen dit jaar al meer honden. “Afhankelijk van ons budget zullen we ook aangeven hoeveel, want het beheren en onderhouden kosten veel. Ook hebben we als optie dat de honden in Nederland of op de Antillen, maar ook in Suriname getraind kunnen worden”, aldus Hussainali–Mathoera. Siemba’s meest recente wapenfeit was in januari toen hij op een cargovlucht naar Amsterdam ruim vijftien kilo cocaïne snoof in een partij bami.


11 REACTIES

 1. Mi boi a dagoe no mang moro… a mang smeer toemsie foeroe dog killer…hij is niet gek hoor.
  Ook niet moe(stress).
  Betere beloning zal best werken.(of niet)


  Maak melding

 2. Ik denk dat deze hond anti-depressiva nodig heeft want hij maakt vele overuren, waardoor hij gestresst is geraakt. Als je gaat dwijlen met de kraan open, zal je als mens ook gestresst raken. Voor de dieren activist zal het ook niet te bekroppen zijn dat een van de grootste druglijnen van de wereld maar een snuifhond heeft, die zich kapot moet snuiven van zijn bazen.


  Maak melding

 3. Er zijn genoeg loslopende honden in suriname die opgeleid kunnen worden tot drugshonden.
  Alhoewel…… er zijn heel veel chinezen bijgekomen in suriname dus het aantal chinese restaurants is ook schrikbarend gestegen. Bon appetit


  Maak melding

 4. Dalla-shotoe effectief moro wang dagoe.
  Maar by the way..zij die last van hebben (zeggen ze)hebben alle type honden of niet…Kan het niet intern dan maar extern
  Think about it.


  Maak melding

 5. Tja,
  Die van Nederland zijn ook al de kluts kwijt.
  Siemba is blijkbaar aan een welverdiende vakantie toe.
  Maar wat collega’s opleiden lijkt mij tof.
  De opmerking dat er ook dagoe’s opgeleid moeten worden om politici die zich als valse honden gedragen op te sporen is out of the blue, maar is wel het overwegen waard. Ik ben wel bang dat die honden het veel te druk krijgen.
  Vooral als ze de geur van Somo opsnuiven.
  Daar wordt zelf een straathond misselijk van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.