zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat vindt Surinaams Hof lief voor notarissen

Advocaat vindt Surinaams Hof lief voor notarissen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 feb – Het Hof van Justitie pakt foute notarissen met zijden handschoenen aan of liever, ze worden helemal niet aangepakt. Dit zegt advocaat Sunil Ramrattansingh, die zelf onaangeroerde dossiers heeft liggen bij het Hof. Er schijnt geen haast gemaakt te worden met de behandeling, hoewel het aantal klachten van benadeelden blijft toenemen.

“Bij het Hof zijn meer dan honderd klachten ingediend. Mensen zouden voor duizenden euro’s benadeeld zijn door misslagen van notarissen”, zegt Ramrattansingh tegenover de Times of Suriname. Maar al te vaak wordt nagelaten te voldoen aan de wettelijke onderzoeksplicht bij het bezegelen van koopovereenkomsten. De rechtspositie van verkopers van onroerend goed wordt nauwelijks of niet nagetrokken.

Ook worden aktes gepasseerd voor personen die achteraf een valse identiteit blijken te hebben opgegeven. Benadeelden schijnen nergens terecht te kunnen. “Notarissen zouden behoren tot een zogenaamde gepriviligieerde groep, waartegen men niet wil opkomen”, aldus Ramrattansingh. Notaris Radjen Soerdjbali vindt het allemaal overdreven. Met de klachten valt het wel mee.

De Vereniging van Notarissen in Suriname heeft de afgelopen vijf jaar hooguit dertig klachten binnengekregen. Verwachten dat de notaris de echtheid van identiteitskaarten gaat onderzoeken, is een beetje te veel gevraagd. “We krijgen nota bene geen medewerking van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, wanneer we dat toch willen doen”, aldus Soerdjbali. Het beste is elektronische identiteitskaarten te introduceren.

opening
Fernandes Express
BODO Party

10 REACTIES
 1. Vergeet ook niet dat enkele notarissen genomineerd zijn om tot kantonrechters te worden benoemd.Ergens toe te juichen! Hoe zullen zij zich straks als rechters in de beklaagdenbank voelen, wanneer hun handelingen getoetst zal worden aan de rechtmatigheid en vooral wetmatigheid.

  Neem bijvoorbeeld de gedingen die op niet al te lange termijn aanhangig gemaakt zullen worden tegen enkele notarissen.
  Deze notarissen hebben kans gezien om zich te onttrekken aan de wettelijke plicht om op eigen gezag een zelfstandig onderzoek te verrichten naar de juistheid(wetmatigheid)van verleende verkavelingsvergunningen door het ministerie van Openbare Werken. Thans zijn er kavels verkocht, veelal aan “de kleine man”, op grond van vervalste verkavelingsvergunningen en fictieve landmeterkaarten. De verkavelingsprojecten voldoen niet aan de minimale voorzieningen: wegen van 4 tot 6 meter. Wie moet de kleine man aanspreken voor nutsvoorzieningen etc.
  Het is jammer dat notarissen nalaten de wet toe te passen, waar zij alszodanig zijn aangewezen. Het is geen wonder dat zij debet zijn aan de vele krotwijken: geen goede weg, geen electra, geen watervoorziening en geen recreatiemogelijkheid etc.
  Met het bovenstaande refereer ik naar de Verkavelingswet, Bouwwet en Politiewet met betrekking tot woongebieden. In ’s Landsarchief Doekhieweg is deze wet niet te vinden. Wel bij de Planologische Dienst.
  De verkavelingswet stelt zowel de landmeter als de notaris ieder afzonderlijk verantwoordelijk voor de uitvoering van deze wet. Helaas wordt hier gezondigd. Hoe is het voorts mogelijk dat Openb.Werken wetende van deze praktijken niets doet. Ik wil absoluut niet het probleem “corruptie” hier ter discussie stellen.


  Maak melding
 2. Wat wil je als alleen maar schurken, boeven, bedriegers zich overal manifesteren.
  Het liefst van onder tot de top.
  Dat is Su. anno. 2007.
  En de eerlijke burger kan van schijt genieten.


  Maak melding
 3. Meneer soerdjbalie is mede plichtig om dit systeem aantehouden.
  Hij weet wat hij doet.
  Dus ook corrupt evenals vele van zijn collegas.
  Waarom doet hij niet openlijk met het bedrijven van zijn pracktijken.
  Wat heeft hij immers te verliezen waarvoor is hij bang.
  Alle notarissen als advocaten moeten solidair zijn met elkaar en eerlijk zijn werk doen.
  Daar heb je eed voor afgelegd..
  Maar wat is eerlijk in suriname,zelf de el vene is corrupt zie maar door wie hij omringd wordt en geeft bovendien leiding aan ..
  Ik waardeerde heer Ramrattansing ten zeerste dat er eindelijk iemand is opgestaan om het optenemen voor de gedupeerden in suri.

  Als je oprecht opkomt voor je job,dan krijg je onmiddellijk de huigelaars tegen die goud verdienen aan corruptie..

  Ik hoop dat elk gedupeerde voor zijn belangen opkomt,nu het aan de kaak is gesteld.
  Als iedereen zich kan verenigen,dan kan er wat mee gedaan worden.


  Maak melding
 4. Advocaat Sunil Ramrattansingh mag ook even kijken naar zijn eigen broeders advocaten. Die kunnen er ook wat van. Zo is er een advocaat die huurpenningen heeft ontvangen terwijl dit niet mocht. Deze advokaat is er op aangesproken. Het gaat om ongeveer 10 maanden huur in valuta. Tot op heden doet hij alsof zijn neus bloed. deze advokaat heeft op verzoek van een echtgenote een huurkontrakt gemaakt zonder medeweten en machtiging van de echtgenoot. t.z.t wordt hij hierop aangesproken.


  Maak melding
 5. Soeroe liegt. Daar heb je paralegals voor, die zulke zaakjes moeten uitzoeken. Die doen het loopwerk voor advocaten en notarissen.

  Het is ons kent ons in Sur. matis van elkaar en daarmee houdt het op, want er zijn weinig mensen die in staat zijn vriendschap van eerlijkheid en recht en waarheid te onderscheiden. Vanwege de enge vriendschappen zullen ze elkaar altijd de hand boven het hoofd houden.

  Net zo met de medici.


  Maak melding
 6. Als je de balans moet opmaken; net als bij een echt bedrijf(n.v. of holding) buiten beschouwing gelaten, dan kun je zeggen dat dit bedrijf (suriname) totaal volgens de balans opmaakt tot faillisement is verklaard. Liquiditeit is nooit aangetoond.
  dit zijn amerikaanse taferelen, en suriname is ook amerika(zuid). Het beste wat suriname liever kan doen is, zich als provincie van brazilie laten, opnemen en het nederlands volledig afschaffen en zo naar de nering verhelpen.


  Maak melding
 7. Er lopen hele veel lasteraars rond op deze site.

  Sinds wanneer heeft de notaris justitiele opsporingsbevoegdheid?

  Onderzoek naar valsheid in geschrifte is slechts aan de politie opgedragen.

  Ik vind dat jullie die anderen(notarissen en de president) van coruptie etc beschuldigen ,met harde bewijzen op tafel moeten komen en niet met onbewezen aantijgingen moeten komen.

  Kunnen jullie dat niet dan is dit gewoon laster.

  Of in gewoon taal gebruik :zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.

  Overigens betreur ik dat deze website d e berichten niet controleert op laster


  Maak melding
 8. Citaat: “Verwachten dat de notaris de echtheid van identiteitskaarten gaat onderzoeken, is een beetje te veel gevraagd. “We krijgen nota bene geen medewerking van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, wanneer we dat toch willen doen”, aldus Soerdjbali. Het beste is elektronische identiteitskaarten te introduceren”
  Dit is dus heel krom. ten eerst worden elektr.indent.kaarten ook nagemaakt dus die oplossing getuigd van een onterecht mythologisch vertrouwen in ICT die alles wel oplost. Ten tweede getuigd het van fatelisme(Het CBB werkt toch niet mee! Heeft hij dat dan ook geprobeerd of gaat hij daar bij voorbaat vanuit? ) Als het CB niet meewerkt dan moet hij initiatief vertonen. Dan met hij dit aankaarten en zorgen dat het CBB binnen de kortste keren wel meewerkt (sanctie naar de overheid is het niet laten passeren van koopkontracten, dan rennen ze wel)Ten derde “een beetje teveel gevraagd” ! Het is toch verd… zijn werk om uit te zoeken of iemand eigenaar is. Dat wil zeggen hij moet minimaal controleren of de naam van de eigenaar op de documenten overeenkomt met die op het ID. Dus om illegaal grond te verkopen moet iemand EN de originele eigendms papieren van de grond hebben EN een id dat op zelfde naam gesteld is. Dwz voor elke illegale verkoop meten die eigendomspapieren ontvreemd worden en moet een ieuw vals ID gemaakt worden. Lijkt mij erg bewerkelijk en moeilijk te realiseren.
  Ten vierde Laat de koop altijd via de notaris rekening lopen en dan op een bankrekening stroten. Navraag bij de bank over de aard van de rekening leert snel of het een reguliere rekening is (Ik weet veel mensen in SU hebben geen bank maar bij dergelijke bedragen is in de regel sprake van mensen die wel een bankrekening hebben en dan weet de bank wel of de rekening alleen voor dit doel geopend is).


  Maak melding
 9. Iedereen is blij dat mr. Ramrattansing wel iets van zegt…..
  Notarissen in Suriname denken dat ze god zijn en dat ze alles maar zomaar mogen.

  Mr. Sunil Ramrattansing is een van de weinige advocaten in Suriname waarvan wij volmondig kunnen zeggen dat hij verstand van zaken heeft. Ik heb diverse zaken in Suriname kunnen volgen, en ondanks dat de rechtspraak in Suriname erop gericht is om criminelen het hand boven het hoofd te houden laat mr. Ramrattansing NOOIT zijn cliënten in de steek.

  Ik hoop dat alle Surinamers blij zijn met een advocaat van dit niveau, want er is erg weinig van dit niveau te vinden. Een man die doet waar hij voor geleerd heeft!.

  Aan de andere kant hebben foute advocaten geen ander keus, immers, bijna alle familie´s van de hoge ambtenaren, ministers, rechters, justitie werken binnen de top van Suriname, dus over belangenverstrengeling gesproken…. Kijk maar naar Frank Truideman, hij moest in 1992 het veld als rechter ruimen omdat hij samen met zijn zoon die advocaat was, samen steekpenningen had aangenomen om drugscriminelen vrij te spreken. Sterkernog, zelf de top van justitie Suriname was destijds weer op z´n beurt door de rechter Frank Truideman omgekocht…..

  De zoon van Frank Truideman is vlak na de ontdekking overleden, van horen zeggen was het zelfmoord….

  De Vader, Frank Truideman leeft nog steeds en deze man heeft voor de grootste gedeelde aan de criminalisering van Suriname bij gedragen. Deze verbitterde Frank Truideman omdat hij geen rechter meer mag zijn, maakt dagelijks zoveel kapot in combinatie met Rechter Charan. Zelfs kinderverkrachters zijn vrijgesproken omdat de onkundige rechter Charan en zich lekker laat omlullen en omkopen door de grote zoutzak Frank Truideman…

  En ja hoor, iedereen weet ervan maar niemand doet er wat aan! Waarom zouden ze als ze een extra zakcentje van Frank Truideman ontvangen? Mensen, GELD IS HET ENIGE WAT IN SURINAME TELT, ZOVER GAAND DAT ZE IN SURINAME ZELFS KINDERVERKRACHTERS VRIJSPREKEN


  Maak melding
 10. Mail mij en ik kom wel met de bewijzen.
  Ik heb tot aan de PG aan de bel getrokken en niemand doet er wat aan…..terwijl een crimineel zelfs op de televisie toegeeft dat hij een ander heeft opgelicht, wat justitie de mogelijkheid geeft om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen en om de verdachte op te pakken…zou je denken, NEE hoor, ze hebben van de PG tot aan het Hof alles ontvangen en wat doen ze eraan??? HELEMAAL NIETS; KLAAG MIJ MAAR AAN VOOOR LASTER; IK ZAL U DN HET TEGENDEEL BEWIJZEN

  mr. BB


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES