Surinaamse minister bemiddelt in conflict goudmijn

2

PARAMARIBO, 8 feb – Minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM, gaat bemiddelen in het arbeidsconflict bij Rosebel Gold Mines. Getracht zal worden de directie en de vakbond alsnog op één lijn te krijgen nu de inspanningen van de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname zijn mislukt. De raad is woedend op de dtrectie.

Die zou zich niet gehouden hebben aan afspraken gemaakt tijdens onderhandelingen over nieuwe arbeidsvoorwaarden. Volgens een verklaring van de raad komt de directie terug op punten waar eerder al overeenstemming over is bereikt. De Bemiddelingsraad is juist ingesteld door de overheid om arbeidsconflicten te beslechten via consensus. Die is ver te zoeken in het conflict bij het goudbedrijf.

Het werk van de raad wordt duidelijk ondermijnd nu arbeiders niet toegelaten worden tot het bedrijfsterrein te Brokopondo. Volgens de directie moet eerst een evaluatie worden gepleegd van de materiële schade die is aangericht tijdens de vijfdaagse staking. Amarello-Williams heeft een persstilte gelast om zoveel mogelijk kans van slagen te hebben.


2 REACTIES

  1. Laat die gasten maar vertrekken. Dan doen wij het misschien wel zelf op z’n Jan boeren fluitjes. Belangrijk is dat alles in Surinaamse handen blijft.
    De goudsector zou veel meer kunnen opleveren als er meer overheidslontrole was.
    Zolang hoge omes/tantes zich er mee inlaten zal het een lukratieve zaak blijven, de ontwikkeling van Suriname ten spijt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.