dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOnderzoek verhoor door arrestatieteam Suriname

Onderzoek verhoor door arrestatieteam Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 feb – Er wordt een diepgaand onderzoek ingesteld naar berichten over verhoren die zijn afgenomen door het arrestatieteam van de politie. Dit zegt minister van Justitie & Politie, Chandrikapersad Santokhi. Als de berichten op waarheid berusten, is het arrestatieteam over de schreef gegaan. Dit zal niet geaccepteerd worden.

Het team moet zich houden aan zijn taken, namelijk het arresteren van verdachten die moeilijk aan te pakken zijn voor de reguliere politie. Het onderzoek loopt al geruime tijd. “Er zijn inmiddels heel veel gesprekken geweest met de korpsleiding en de procureur-generaal met betrekking tot signalen die ons hebben bereikt dat er gevallen geregistreerd zijn van buitensporige geweld,” zegt Santokhi.

Het resultaat van het onderzoek wordt afgewacht. “Al deze gevallen willen wij goed onderzocht hebben alvorens een besluit te nemen”, aldus Santokhi. De rollen en taken binnen het Korps Politie Suriname zijn duidelijk getrokken en verwacht wordt dat iedereen zich eraan houdt. Volgens berichten zijn verdachten zodanig aangepakt dat zij er lichamelijk letsel aan hebben overgehouden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

13 REACTIES
  1. Santokhi wil weer aandacht trekken, maar over een tijdje is het iedereen het vergeten en case close. En de rechters hebben het te druk met het uitstellen van de zaken. Enige uitspraak is zaak wordt weer over 2 of 3 maanden hervat. En van uitstel komt afstel.


    Maak melding
  2. Het mag gezegd worden, “zo zijn we”! Als we begiftigd zijn met wapentuig wanen wij ons rambo. Bij welke gewapende unit we ook mogen zitten.
    Be nice to the people on your way going up, because you are going to meet the same people on your way going down. U bent niet ten eeuwige dage wapendrager.
    Een operatie bevel is 1, jou imborst om proportionaliteit te weten inschatten is een andere zaak. Breng mensen niet onnodig letsel toe.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES