Mislukte privatisering Bruynzeel Suriname was les

3

PARAMARIBO, 8 feb – De mislukte privatisering van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, BSH, is een goede les geweest. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. De volgende poging zal veel beter worden voorbereid. Er wordt druk geëvalueerd en uit de fouten wordt zoveel mogelijk geleerd.

De privatisering zal dan ook veel beter aangepakt worden.Bureaucratie zal zo veel mogelijk vermeden worden. “Voor het verdere privatiseringsproces wordt uitgekeken naar een verkorte procedure”, zegt Jong Tjien Fa. Er zal weer een openbare inschrijving worden gehouden. Voor lokale bedrijven bestaat de mogelijkheid mee te doen op gelijke voet met buitenlandse mededingers.

Eind vorig jaar zijn de onderhandelingen met het Nederlandse Doorwin BV ter elfder ure gesprongen. Doorwin had als enige bedrijf kans gezien door de selectieprocedure heen te komen. Volgens CHM Suriname, één van de lokale mededingers, zijn er procedurele fouten begaan. Intussen moeten de lonen en andere kosten van de ruim driehonderd BSH-arbeiders door de staat worden opgebracht.


3 REACTIES

 1. De onderhandelingen met de Nederlandse Doorwin zijn mislukt omdat ze niet genoeg tjoekoe wilden betalen.

  Door deze grote blunder moet de overheid maandelijks de arbeiders betalen. Deze generatie zal niet mee maken dat het tjoekoe beleid zal afnemen.

  De vroegere regering van sopie jan heeft duizenden dollars aan tjoekoe ontvangen van Balast Nedam waar Nelie Croes( nu hoge piet bij de Europese Commissie) bestuurlid was.

  Ga zo door surinaamse regering

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. De sur. overheid heeft zich laten naaien door een buitenlandse bedrijf. Nu zit de regering met de gebakken peren, loondoorbetaling en andere kosten, door geklungel van zowel Doorwin en de sur regering. Hierbij heeft de regering de grootste bokkesprongen gemaakt omdat die niet op hun eigen belangen had gelet. de genoemde kosten hadden vanaf dag 1 voorzien kunnen worden, “ja maar we hadden niet gerekend op een slecht afloop……” bla bla bla.
  Dit getuigd van zakelijk inzicht van 0,0. want de onderhandelingen liepen vanaf dag1 stroef en zeker in het verdere verloop werd het onzekerder.
  Op Sur beter voor eigen belangen opkwam hadden zij in ieder geval de paar scenario’s doorgenomen en afspraken gemaakt bij inkomstenderving en kosten tgv mislukte onderhandelingen.
  Dan had doorwin wel meer haast gemaakt (goed of slecht). maar doorwin kon eindeloos( jaren doorgaan) omdat die van meet af aan wist dat die toch niks te evrliezen had. die ruimte was door de sur. regering geboden. lekker toch, want dan zit je achteraf toch met de gabkken peren. en wie lust ze minder dan de sur. regering??


  Maak melding

 3. Wat is er sedert 1975 in Suriname gelukt?????? Geen moer. Behalve dat tijdens de DD Bouterse periode Staatsolie is opgericht. Alles wat fout gaat is een les. Blijkbaar heeft men oneindig veel lessen nodig. Terwijl er heel wat bewindslieden met een bul in de bil rondlopen.

  Stelletje mislukkelingen!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.