Suriname voor betere benutting kansen Caricom

7

PARAMARIBO, 7 feb – De kansen die de Caricom biedt zouden beter benut moeten worden. Dit stelt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Nog te vaak is te zien hoe zuinig door lidlanden gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden om de onderlinge handel uit te breiden. Het meest recente voorbeeld is de lijst die Trinidad heeft gestuurd naar de overige Caricom-landen.

Op de lijst komen ruim zestig producten voor die in grote hoeveelheden geïmporteerd kunnen worden. Aan Suriname en de andere lidlanden is gevraagd aan te geven welke van deze producten geleverd kunnen worden en in welke hoeveelheden. Suriname heeft al gereageerd. “Suriname heeft een duidelijk signaal gestuurd”, zegt Marica tegenover Radio 10. Hopelijk wordt dat ook begrepen.

Het gaat erom aan te geven dat import van elders niet zonder meer zal worden toegestaan. Dat kan bij ontheffing van de plicht tot import uit lidlanden als die niet in staat zijn te leveren. “Daarom vond ik de reactie van ons bedrijfsleven zo overweldigend”, aldus Marica. Trinidad mag best ook meer Caricom-zin tonen door bijvoorbeeld importeurs aan te moedigen tot het aangaan van partnerships.


7 REACTIES

 1. Suriname zou dit…..
  Suriname zou dat……
  Alleen dit soort kreten lanceert men en voor de rest doet men niks. Alsof ontwikkelingen na lancering van een kreet vanzelf gaan. Dit is nou het niveau van de politici in suriname. Een ieder roept maar wat en strijkt vervolgens alle vergoedingen en tegemoetkomingen op.
  Wie beweert het tegendeel??


  Maak melding

 2. Slechts 4% van de totale bevolking kan het tegendeel bewijzen.
  Vergeet niet deze regering heeft het cijfer 3,8 (diep onvoldoende) gekregen van de bevolking.


  Maak melding

 3. Zou dat, als blijkt dat Trinidad & Tobago onze beste produkt namelijk alesi in weerwil van de lagere prijs en hogere kwaliteit niet eens lusten.

  Ik denk wij een vreemde eend in de bijt zullen blijven.

  Decennia na 25 november 1975 bejegenen die bejangs ons nog met hi dutchy.

  Onze beste zangers en zangeressen gaan telkenmale af op hun songfestifals. Het is steeds weer een eilandbewoner die het haalt, ook al zingt hij of zij als een kraai.
  Vraag het o.a. maar aan Bryan B..


  Maak melding

 4. De productie van levensgoederen in Trinidad is te vergelijken met Suriname’s productie.Men moet zich dan ook niet concentreren op Trinidad,maar meer op al de andere eilanden die nagenoeg geen eigen voedselproductie hebben.Die zijn er genoeg.Veel word nog uit Europa geinporteerd aldaar,te belachelijk voor woorden.Vanuit Suriname moet die markt veel meer opgezocht worden.


  Maak melding

 5. Je zou b.v. een groot hoeveelheid cokos olie kunnen exporteren naar de caraïbische landen of gewoon kronto koekoe of bezems van kokos vezels..

  Máár dan heb je een groot probleem,want wie zal het werk moeten doen,dat is de grootse oorzak van armoede in surbo..

  We wachten met z’n allen liever op een pakket uit holland en een cheque bij de bank en cambioos..
  Kijk maar naar el vene zelf te beroerd om zijn slaap pyama uit tertrekken..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.