zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijIllegale route Suriname-Guyana moet gesloten worden

Illegale route Suriname-Guyana moet gesloten worden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 feb – De illegale vaarroute tussen Suriname en Guyana moet gesloten worden nu er doden zijn gevallen. Dit zegt coalitieparlementarier Carmelita Ferreira. De dood van twee opvarenden van de miniveerboten is de druppel die de emmer doet overlopen. De route is gevaarlijk vanwege de onvoorspelbare condities bij de monding van de Corantijnrivier.

Niet dat het nieuws is. Veiligheidsvoorzieningen en controle ontbreken en maar al te vaak wordt in troebel water gevist. De Backtrackroute, zoals de aanmeerplaats genoemd wordt, is een dankbare doorvoerhaven voor smokkelactiviteiten. “Ik heb de situatie daar vaker gadegeslagen”, zei Ferreira in het tv-programma Suriname Vandaag. Ook is de regering meerdere malen gevraagd welk beleid gevoerd wordt.

Kennelijk is het antwoord uitgebleven, omdat de route in stand wordt gehouden. Districtscommissaris Shankar vindt dat er niets veranderd hoeft te worden, ondanks de aanwezigheid van een formele veerdienst, die is betaald door de EU. “De boothouders moeten zich aan de regels houden”, zegt Shankar. Dat betekent zwemvesten aan boord en niet teveel passagiers. Niet het beleid of het gebrek daaraan, maar ongehoorzaamheid heeft geleid tot het ongeval.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Niks sluiten, maar het overvaren binden aan adequate regelgeving. Geen krujara, maar overeenkomstig het woelige water boten/schepen inzetten en alle inzittenden van zwemvesten voorzien.
    Je zult het zien alles gaat gewoon door ala platte brug, totdat het noodlot weer toeslaat. Na Sranan un de.
    Technische zaken krijgen hier geen poot aan de grond.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES