vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHof Suriname schrapt zes namen op lijst 8 december

Hof Suriname schrapt zes namen op lijst 8 december

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 feb – Het Hof van Justitie heeft zes namen geschrapt op de lijst van verdachten ind de zaak rond de Decembermoorden. Dit meldt de Ware Tijd. Onder de zes bevinden zich de voormalige topmilitairen Maipath Ganpat, Ramon Abrahams en Rupert Christopher. De anderen zijn Soerparni Moeslikhan, Lloyd Simson en Edward Naarendorp.

Het besluit volgde op een verzoek van het Openbaar Ministerie, dat onvoldoende bewijs heeft kunnen aanvoeren tegen de zes. “Ik wacht nu op mijn beschikking”, zegt Ramon Abrahams. Er zijn in totaal ruim tien personen afgevoerd van de lijst van verdachten, waaronder oud-militair Chas Mijnals en de voormalige parlementariërs Franklin Playfair en Ernie Brunings.

Officieel zijn nog drieëntwintig personen aangemerkt als verdachte, waaronder oud-legerleider Desi Bouterse. Medeverdachten zijn onder meer de militairen John Hardjoprajitno, Etienne Boerenveen en Ivan Graanoogst. De aanvang van het strafproces door de Krijgsraad hangt af van de behandeling van de bezwaarschriften die zijn ingediend bij het Hof.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Geachte redactie,

  Ze blijven maar schrappen die grappenmakers, elk jaar weer totdat er niets meer van overblijft.

  Rest drie en twintig namen heb ik begrepen. En daar kan je waarschijnlijk nog enkele verkiezingen mee winnnen, gaat men vanuit. Maar op den duur werkt die grap niet meer.

  En Romeo Hoost en kornuiten, die zullen er alvast aan moeten gaan wennen, want zeker weten zal dat hen zwaar tegenvallen.

  Maar je weet het nooit, misschien dat zij tegen die tijd wat volwassener zijn geworden.


  Maak melding
 2. Wat een gedonder met de lijst. De lijst moet helemaal leeg gehaald worden. De helden kan men straffen. Ik vraag me af of dit ook daadwerkijk gaat gebeuren. De lijst gaat men helemaal verwijderen. Niemand krijgt straf. Jammer voor de zeer gefrustreerde Romeo Hoost.


  Maak melding
 3. Dat had allang moeten gebeuren omdat het leuk is om verdachte te zijn als je onschuldig bent.
  Dat wordt nimmer vergeven omdat je functioneren is verstoord en je eigen familie je soms in de steek laat.

  Ps
  Reacties worden gescreend door G2(G2 is Su) en de AIVD in Nederland, ik kan dat weten!!!!!!!


  Maak melding
 4. Geachte redactie,

  Het is sinds jaar en dag bekend dat de ‘oude politiek’ een “aangenaamd” spelletje blijft spelen met de december gebeurtenissen. Met als gevolg dat er waarschijnlijk ook weinig van deze kwestie terrecht zal komen.

  Deze zaak is politiek zo uit mekaar gereten als een ’troep hyena’s op een prooidier.’Nimmer heb ik in de Surinaamse geschiedenis, politici zo ordinair zien omgaan met een naar mijn ogen, ernstige gebeurtenis, die momenteeel reeds jaren door de oude politiek slechts gebruikt wordt voor ‘binnenlandse consumptie’.

  Ik zie bijvoorbeeld op deze side reeds geruime tijd zo’n forum-onderwerp getiteld “Bouterse behoort levenlang te krijgen of dood dmv ophanging”.

  En dat is precies wat ik bedoel met ‘binnenlande consumptie’. Wie verzint zoiets, en nog over iemand die lid is van het Surinaams parlement.

  Maar dat niet alleen. Verander de naam Bouterse in de betiteling in bijvoorbeeld dat van Vene, dan roep je gelijk die ‘miereneukers’ op je dak af, want dan beledig je plotseling wel een gezagdrager.

  En dit is wat ik bedoelde met die houding van sommigen ten aan zien van de recente uitspraken van dhr. Wensley Burleson van Kwaanza.

  Een stelletje ‘schapeneukers’ die aan de ene kant zwijgen daar waar het gaat om een racistisch standbeeld van Anton de Kom, maar aan de andere kant wel iedereen proberen op te trommelen, om hun valse superioriteits gevoel te wraken.

  Maar wat ik des te merkwaardig vindt is dat de redactie van deze side zulks een betiteling, wel oogluikend toelaat ‘dood door ophanging’, wat mij doet denken aan de wijze hoe omgegaan was met de Mesias Jezus van Nazareth, alvorens hij gekruisigd werd.

  En zo zie je hoe burgers t.a.v. hun eerdere fouten, toch weer in herhaling kunnen treden, doordat sommigen weigeren het te willen begrijpen of misschien nog niet klaar voor zijn het te kunnen begrijpen.

  En wij, wij zullen ook met hun geduld blijven betrachten.

  Tan bun.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES