VS en VN moeten Suriname helpen met zenuwgas

17

Suriname heeft de hulp ingeroepen van deskundigen uit de Verenigde Staten en de Verenigde Naties, in verband met de vondst van zenuwgas op een school in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. De zestien flessen liggen er al 20 jaar en waren door de school vergeten meldt de NOS.

Een commissie die de veiligheid van de school onderzocht, ontdekte de flessen. De cilinders liggen op het Natuurkundig Technisch Instituut. De 1400 leerlingen van de school en twee andere scholen in de buurt zitten nu verplicht thuis.

De Verenigde Staten en de Verenigde Naties moeten nu een plan opstellen om de flessen met het zeer gevaarlijke zenuwgas veilig weg te halen van het schoolterrein.


17 REACTIES

 1. hihihi,
  die flessen liggen al 20 jaar, laat die kinderen rustig naar school gaan, want als er geen controle was geweest… dan zouden ze gewoon naar school gaan, nog 20 jaar zelfs.

  drama,


  Maak melding

 2. Mooie boel daar in Sur. Dus pas na 20 jaren wordt de school geinspecteerd op veiligheid?

  Triest is het gesteld met de Surinamers! Slordig, onverantwoordelijk, geen onderhoud zijn synoniemen voor de Sur. mentaliteit

  Oh ja, wie wilde ook weer een kerncentrale in Sur. bouwen?
  Tek yu ay luku san kan psa nanga wan probleem ini wan kerncentrale. Ik heb hier eerder voor gewaarschuwd. De Sur. regering is gewoon niet in staat om voor de veiligheid van haar burgers te zorgen. Dat is een feit dat steeds weer wordt bewezen. Laten ze het maar uit hun hoofd halen om een kerncentrale te bouwen.
  Bij een ongeluk zal de VN echt niet snel genoeg zijn om de bevolking van de dood te redden.


  Maak melding

 3. Het zal wel wat duren voor die amerikanen of canadezen naar suriname kunnen komen. Eerst moet een visum aangevraagd worden welke zeker 2 weken duurt of langer. En dan nog proberen een vliegverbinding te vinden naar suriname. Veel succes met de opruiming.


  Maak melding

 4. Zenuwgas is een van de zeer gevreesde en dodelijke chemische wapen wat niet in handen moet komen van o.a. terroristen of mensen die kwaad willen. Hoe, waarom, door wie en wanneer kwamen die flessen daar terecht vraag ik me af. Suriname is niet in staat om deze zelf te kunnen produceren.


  Maak melding

 5. dat ding is geen zenuw gas. heel natin en universiteit en dan zegt niemand dat ding geen zenuw gas is? un dong so te.
  het is een giftig gas. je kan ook teveel co2 binnen krijgen met het zelfde resultaat. te veel van chloor laat je ook flauw vallen.H2S is geen weapons grade zenuw gas. zomaar paniek creeeren voor iets dat overal voor komt. ruik de riolering effe oeps h2s. por eksi oeps h2s.


  Maak melding

 6. In de jaren 80 gingen er al geruchten dat het Bouterse-regime zenuwgas had aangekocht voor het verdelgen van de opstandige boslandcreolen van Ronnie Brunswijk.
  Stromannen uit de aannemerswereld zouden ‘Bevel’ hierbij behulpzaam zijn geweest. Zoveel jaren later komen de feiten boven tafel. Hopelijk lukt het de specialisten van de VN om Suriname van dit levensgevaarlijke spul af te helpen.


  Maak melding

 7. Hey mensen,
  Laten de berichten je niet zomaar afschrikken. Het is wel een giftig gas dat geef ik toe maar niet zo zeldzaam als men denkt. H2S (diwaterstofsulfide) gas komt vaker vrij bij het boren naar aardgas of aardolie. Het ontstaat bij rotting van zwafelhoudende organische stoffen zoals steenkool. Wat velen niet weten is dat steenkool en andere koolstof(organisch) houdende lagen in de ondergrond de bron zijn van aardgas en aardolie.
  In de olie industrie worden deze gassen vaak geflarred (verbrand). Dat zien we vaker in de buurt van een boorplatform. Een verticale buis met een fakkel boven. Nu moet men niet denken dat er altijd H2S gas wordt verbrand als we zo’n fakkel zien. Ook andere brandbare niet giftige gassen worden verbrand zoals bij de refinery op Tout Ti Faut.

  Waarom er gasflessen met H2S in een magazijn van een school zijn weet ik niet zeker. Maar ik heb weleens scheikundige experimenten gedaan in het lab om de gevolgen van corrosie t.g.v. H2S gas in een zogenaamde oliepijpleidingen te onderzoeken.

  Groetjes.


  Maak melding

 8. Suriname suriname.,.Bij deze mijn reactie op het nieuws rondom .,, zenuwgas.,,.
  Om de hulp van buitenaf tijd te besparen ., is dit me advies.Allereerst !! surinamers lopen genoeg rond daar met een gedegen kennis van zaken . 1. stel een plan van aanpak op ., Probeer te achterhalen ., waar en wie dat spul daar heeft gekregen ., en dat het daadwerkelijk ,,zenuwgas is ,,.wie weet ., ik hoop dat het gewoon lachgas is .
  Op zo,n manier kom je heel eind . al dan niet ., laten ze me advies volgen ., dan komt het goed.Dus plan van aanpak ., en daarna verder kijken . Als het jullie surinamers echt nie lukt ., dan laat het maar aan de deskundigen over ..
  P.S Ik zelf ben werkzaam bij een aardoliemaatschappij in nederland .., dus weet waar ik over praat .
  Succes ., en nogmaals ik hoop maar dat het NOS is (lachgas).


  Maak melding

 9. Nr 6. Winsteen Hermelientje…je bent een trouwe leugenaar en verzint ter plekke dat ding is helemaal geen Gas soort dat jij zegt ooit gehoord te hebben(zo gevaarlijk is het net weer niet)…dus lieg een ander keer gewoon weer hoor.
  En ik vraag mij af wat jij van de junglewar af weet.
  Er is never nooit sprake van het verhaal van jouw geweest..lieg nooit over/voor anderen.


  Maak melding

 10. Dit gas werkt sommige mensen op zijn zenuwen. Dit terwijl het een minder schuldige gas blijkt te zijn achteraf. Amerika en de VN zijn al ingeschakeld, om een paar flessen aardgas te ontruimen. Weer een lachtertje door een paar domme Suriname.


  Maak melding

 11. Nederlandse expert constateert geen
  zenuwgas
  Geplaatst: 07/02/2007
  Paramaribo – Volgens de Nederlandse Defensie expert Hans de Frey is het gevonden gas in het laboratorium van het NATIN in het geheel geen zenuwgas. Dit verklaarde hij in een vraaggesprek met de Wereldomroep. Het is geen gas dat voorkomt op de internationaal vastgestelde lijst van chemische wapens of grondstoffen. ‘Het is een gas dat gebruikt wordt in de industrie en het soort gas dat ieder scholier in een scheikunde lokaal kan
  maken. Het gaat om een gevaarlijke stof, maar het is geen zenuwgas.’

  Eergisteren werd bekend gemaakt dat op het scholencomplex zestien cilinders met een soort zenuwgas waren ontdekt. Het gaat intussen om zwavelwaterstof dat wordt gebruikt in de chemische industrie. Door deskundigen worden momenteel metingen gedaan in de omgeving van de opslagruimte van de gasflessen, terwijl ook wordt nagegaan welke de beste manier is om het gas te neutraliseren. Volgens experts vormen de flessen geen gevaar voor de volksgezondheid zolang die onaangeroerd blijven. Devoorzorgsmaatregelen blijven gehandhaafd totdat de werkzaamheden zijn
  afgerond.

  als ik het zeg niet goed, toch black justice. dus hier heb je. buyaahhh..


  Maak melding

 12. Zwavelwaterstof (H2S) is toch wel een gevaarlijk gas als men dat inademt. Kleine concentraties kunnen al voor permanente schade zorgen.

  Dus om de situatie helemaal te bagetaliseren is ook niet verstandig.

  Voorzichtig bij het verwijderen en verbranden van dat gas.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.