dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaams belang is miljoeneninvestering waard

Surinaams belang is miljoeneninvestering waard

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 feb – Als er veel geld gestopt zal moeten worden in de komende onderhandelingen met de bauxietbedrijven, dan zal dat gebeuren ook. Suriname’s belangen zijn er alleszins bij gebaat. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. De regering is bereid financieel heel ver te gaan, vanwege het strategische belang.

Als eenmaal een akkoord is bereikt, zal dat vergaande gevolgen hebben voor de gehele samenleving en dat gedurende vele jaren. Daarom zal nationaal en internationaal kader gerecruteerd worden voor zowel het voortraject als de onderhandelingen zelf. “We zijn bezig met het proces en hebben personen en bureaus in het vizier”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd.

De hoogte van het bedrag dat is gereserveerd voor het inhuren van expertise, wordt nog even geheim gehouden. “Ik kan nog geen bedragen noemen, anders hebben ze een beeld van hoeveel wij ter beschikking hebben en kunnen ze hun prijzen bijstellen”, aldus Rusland. Hij wil zowel financiële deskundigen aantrekken als geologen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. Goed zo Rusland. Wij moeten alle mogelijkheden die voor su van beleng is uitonderhandelen. Laat zien dat met su niet te spotten valt. Su moet gaan voor de beste prijs.

  Lofs


  Maak melding
 2. Een wijs besluit omdat eerdere deals met grote buitenlandse bedrijven niet geweldig waren ! Het beste is om buitenlandse deskundigen te betalen om advies als je de deskundigheid niet in huis hebt !
  Hopelijk breken er nu betere tijden aan voor Suriname en het gehele volk …


  Maak melding
 3. Nou, dat vind ik nu werkelijk positief nieuws. Ze beginnen het te leren in Sur.

  Trouwens al geven ze 1 miljoen dollars uit aan adviseurs, is het pennies vergeleken met wat er op het spel staat.

  Goed zo, Rusland en de rest van de regering. Complimenten.

  Patricia


  Maak melding
 4. Thank you so much Minister Rusland and keep on doing excellent work for Suriname. You owe it to me and all those who are thinking positively about Suriname’s development. Thanks.


  Maak melding
 5. Ik begrijp niet waarom men Rusland etc. complimenteert. De idioten hebben het Surinaams belang en van het volk die ze gekozen had/heeft 30 jaren verkloot. Ze worden gekozen om het belang van het volk te dienen maar, ze misbruiken het.

  Deze nietsnutten zijn zo lui dat ze niet eens de moeite nemen om te gaan kijken in het binnenland. Buitenlandse ambassadeurs moeten melden dat ons milieu vernietigd wordt.

  Wie is onze hoeder???????? De regering/parlement met al hun organen.

  Deze bewindslieden verdienen totaal geen repsect alleen argwaan. Ze moeten scherp in de gaten gehouden worden.

  Dat de regering nu allerlei truken uit de doos haalt is omdat er veel maatschappelijk protest is om de CAMBIOR uitverkoop.

  Ik gebruik het woord truc want het is een groot KERMIS in Suriname.

  Sari


  Maak melding
 6. ik was juist zo blij dat er nu eens een keer louter positieve reacties op een artikel geplaatst zijn.

  helaas moest sari het weer danig verpesten.

  Juist omdat ze fouten hebben gemaakt in het verleden Sari en het land in de uitverkoop hebben gedaan wil Rusland dat nu eens een keer voorkomen en met deskundigen de onderhandelingen ingaan. Maar als je te beperkt zicht hebt om dat te zien onthou je dan gewoon eens van commentaar


  Maak melding
 7. Wanneer gaan jullie leren om pas te juichen als de buit binnen is. Het lijkt wel hetzelfde tafereel als toen Vene op JAP airport groots werd onthaald, maar die cente moesten nog komen.
  Jij incluis Patricia, you of all people should know dat Rusland wil, Rusland gaat, Rusland zal, Rusland moet, Rusland vindt, Rusland behoeft, Rusland stelt voor… maar El Vene beslist… en we weten inmiddels dat deze man een plantage mentaliteit heeft.


  Maak melding
 8. Sari2Blakarosoe

  Beste Blakarosoe, ik wil niets verpesten.
  Denk toch na hoe men ons mooi landje kapot heeft gemaakt. De bevolking gek gemaakt en misleid. Het is tocht om te huilen.

  Hoe kun je vertrouwen hebben in mensen zoals Venetiaan, Sardjoe, en Somohardjo.

  In feite zijn zij ook de mensen die Surinamers naar het buitenland hebben doen gaan.

  Wij zijn echt begaan met het lot van Suriname en als we er iets aan willen doen worden wij afgewezen, soms ook vernederd.


  Maak melding
 9. Ai Sally, … 🙂 Je hebt wel een beetje, eigenlijk helemaal gelijk, ma mijn gunstes mang, ik wil niet altijd zo negatief zijn.

  Ik wil ook de positieve berichten het voordeel van de twijfel geven (tegen beter weten in)… 🙂


  Maak melding
 10. Hallo mensen die kritiek hebben op mij en vinden dat ik neagitief ben. Lees de Ware Tijd van vandaag. ER IS WEER EEN GOUDMIJN IN BUITENLANDSE HANDEN GEKOMEN!!!!! Naast goud is er ook koper nikkel en zilver in de bodem daar.

  Jullie slappelingen zien jullie niet dat als het zo doorgaart Suriname over 50 jaat een woestijn landschao heeft?

  Er zal dan daar hongersnood heersen.

  Het hos wordt vernietigd en de bodem en het water wordt vervuild.

  Is dat niet ernstig????? Hebben jullie nog respect voor deze aapachtigen?????


  Maak melding
 11. Over “wie wil er wat aan doen ,maar wordt vernederd ,afgewezen enz.”heeft Sari het????
  De enigen die Suriname tot bloei kunnen brengen zijn de Chinezen en Hindustanen niet te vergeten de Javanen.De rest heeft alleen maar commentaar,dat nergens opslaat,ze zitten in Nederland,denkende dat ze heel wat zijn,althans dat willen ze de Surinamers in Suriname doen geloven,terwijl Nothing Doing ,baja.
  De genen die het echt menen,en zich een rasechte Surinamer voelt,gaat zonder meer terug,zonder iets te verwachten van de staat,zowel de Nederlandse als de Surinaamse,met je kennis wat je hier(Ned.)vergaard hebt,iets proberen te maken van Suriname No Nonenses dingen brabbelen,ga terug .
  Je wordt er moe van,als je al die reactie`s hier leest,de ene weet het nog beter dan de andere,schoenmaker blijf bij je leest,houdt jullie bezig met Nederland,bemoei je niet met Suriname,want after all zijn jullie toch Nederlanders????


  Maak melding
 12. @13, Patricia,

  Ik had in mijn reactie willen meenemen dat deze regering, Rusland incluis,zoveel belooft juist omdat ze weten dat ze fout bezig zijn en vaak krijg je dit soort uitlatingen alleen maar om zichzelf vast in te dekken voor het falend beleid.

  Ik wilde dit schrijven:’Deze uitbarstingen van deze lieden zijn slechts deksels van woorden om de stank van die beerput proberen tegen te houden.” Maar ik d8 la me niet te negatief zijn baja maar ben wel realistisch gebleven;

  En ZIE DAAR: voorpagina DWT: opnieuw Surinaams Goudbedrijf in buitenlandse handen.
  Deze rovers weten precies waar ze mee bezig zijn en komen met demagogische toverij om de aandacht af te leiden

  Ik weet in ieder geval dat de eerstkomende jaren er geen enkele reden is tot juichen in Suriname. Neks negativisme, just reality.


  Maak melding
 13. blakarosoe,
  Ik begrijp niet waarom jij zo op Sari moet springen. Vertel ons alsjeblieft jouw mening over de IDOS peilingen, dan kunnen we jouw denktrant misschien begrijpen.


  Maak melding
 14. Sari2toet

  Beste toet heb ik ongelijk als ik zeg dat Suriname ons huis is en dat dat vernietigd dreigt te worden? Wat doe je met een alcoholist die een gezin kapot maakt???
  Heb jij nog een beetje verstand??

  De chinezen en de hindoestanen zijn niet bij machte om tegenwicht te bieden tegen de grote buitenlandse bedrijven.

  Jij spreekt over opbouwen puber, maar vind je het goed dat buitenlandse bedrijven Suriname leeg plunderen en hun land spekken?

  Je geeft je af op suirnamers in Nederland die buitenlanders zijn, terwijl jullie met je domme kop je laat pakken door andere vreemdelingen???

  Knoop goed in je oren dat de Surinamers in het buitenland de enige ”buitenlanders” zijn die Suriname echt kunnen helpen.
  De rest buit je uit. Steek dit in je broekzak.


  Maak melding
 15. goed nieuws goed nieuws

  ik ben trots op deze minister.
  naar mij denken doet hij ’t uitstekend.
  ik zag laast een uitzending op de tv,er werd toen de hulp al ingeroepen v/d minister.
  het was een waterprobleem in kwatta of leiding in paramaribo.
  er werd toen een meneer geintervieuwd met de vraag als er ooit eerder een minister langs geweest was in kwatta ?.het antwoord v/d man was dat hij al een tijd daar woonde,maar dat hij nooit eerder iemand v/d regering heeft gezien.
  kortom het probleem was binnen een week verholpen door de minister .Dan vraag je jezelf af waarom kon de vorige minster dat niet voor mekaar krijgen?
  ik heb nog maar één boodschap voor de regering en dat is ’t volgende:laten wij allemaal als één gaan werken voor ons mooi en gezegend SURINAME, ongeacht ras,huidskleur of geloof

  laten wij niet in hokjes gaan leven of denken.want vergeet niet wat er met ons voorouders is gedaan.(mishandeld,voorgelogen,verkracht,en nog veel meer)SURINAME BE STRONG BE STRONG

  Er komen betere tijden.

  tang boeng tang boeng

  DESMOND R


  Maak melding
 16. Tjoep,Sari

  Ik woon in Nederland,mag ik me ergeren aan de so called Suineds,die altijd maar afgeven op Suriname en de Surinamers,je neemt gelijk aan dat ik in Suriname woon ufff welneen,ik woon en werk toevallig in Nederland en ben er jammer genoeg geboren ook.

  Surinamers in het buitenland,zijn de enigen die Suriname uit het slop kunnen halen,what a joke hahahahahhaahhha,nou dan moest Suriname reeds lang in de wereld top zitten,Surinamers in Nederland hebben enkel een grote muil,hoe het beter kan,maar zelf hun klauwen uitsteken om hun land te helpen hahahahaha ho maar.Sorry de goedwilligen uitgesloten natuurlijk.

  Het land wordt niet leeggeroofd,dat is iets wat de Surineds hebben bedacht,er wordt toch ook niet beweerd dat ze Nederland leegroven(socialedienst,schijnhuwlijken etc.het gros aow,terwijl ze nooit gewerkt hebben).
  Zie maar hoe Suriname mooi wordt met de enorme gebouwen,die de chinezen bouwen om handel te drijven,de hindustanen ook.De rest zit op zijn droge kont te wachten om te profiteren.

  Dus Sari,niet denken dat iemand uit Suriname komt als die anders denkt over Suriname ,dan het overgrote deel van je soort.


  Maak melding
 17. Sari2toet

  Volgens mij ben je een gefrustreerde hindoestaan met een melkertbaan die alleen in aanraking komt met probleemgevallen( je noemde net zelf socialdienst, schijnhuwelijk etc).

  Je denkt als een roti, rond en niet groter dan de bakplaat.

  Er is zoveel kader en zoeveel kennis bij de surinamers in het buitenland dat het jammer is dat er daar niet gebruik van wordt gemaakt.


  Maak melding
 18. En jij zal een domme slaafse nengre zijn Sari.

  Ja de echte Surinamers gaan terug naar hun land,maar zulke als jij blijven maar hier om te profiteren van de Ned.belastingbetalers. zowat als ik een melkertbaan zou hebben???ik houd mijn handjes tenminste niet open,zoals jij blijkbaar,en maar een bigi mofo hebben pfffff.Ik zal maar niet opscheppen wat mijn beroep is,anders krijg ik nog meer van je op mijn kanis.
  Ja ik ben een trotse Hindustaan van Surinaamse afkomst.

  Dus dat Sari,blijf maar lekker achter je pc zitten en wachten op je soos centen.Zalig Zijn Zij Die ,Maandags Hun Briefje Inleveren En,Vrijdags De Kroeg Induiken,hahahahahahahhaha,dit zingt een bakra voor die luie Suri`s als Sari.


  Maak melding
 19. Geachte heer Rusland,

  Wij mogen stellen dat u op het goeie spoor zit. Ga zo maar door, zal ik maar zeggen.

  Voor u zit er nog geen ‘standbeeld’ in, om u vooral als voorbeeld voor onze jonge studenten, te kunnen herinneren, maar mag ik stellen dat u hard voor op weg bent, proficiat.

  Bye the way, ik bedoel beslist GEEN naakt beeld hoor, gewoon ‘wan echte sani’.

  Trouwens, zou de rest van de ministerraad inclusief de president, geen voorbeeld aan u kunnen nemen of zit het niet in hun mentaliteit.

  En no go pori a sani nanga wan 5% bruto, noso a ‘stonpopki’ (standbeeld) no e kon mi mati, no lafu..

  Succes en tan bun.

  E. Buitenman


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES