zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname houdt zich aan strak leningenregime

Suriname houdt zich aan strak leningenregime

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 feb – Suriname houdt zich aan het zelf opgelegde leningenregime. Dit stelt het Bureau voor de Staatsschuld in zijn laatste rapport. In tegenstelling tot wat wel eens wordt beweerd in politieke kringen, heeft minister Hildenberg van Financiën zich uiterst disciplinair gedragen de afgelopen tijd. Nog niet de helft van de toegestane leenruimte is benut.

Slechts drieënveertig procent van het leningenplafond is aangewend. Dat geeft een prima staat van dienst weer. “Het komt het oordeel door internationale kredietorganisaties alleen maar ten goede”, zegt directeur Enrico Abrahams van het Bureau voor de Staatsschuld. Wettelijk mag alleen de minister van Financiën leningen aangaan namens de staat.

Alle leningen moeten via het Bureau voor de Staatsschuld geregistreerd worden bij de Rekenkamer van Suriname. Volgens de Leningenwet is de minister strafbaar als het plafond wordt overschreden. De regering is vaker geprezen voor het economisch en monteair beleid, dat groei in de hand werkt. Binnen de coalitie wordt wel gepleit voor meer doorwerking van het succes in het dagelijks leven van de burger.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Jawel een verhaal uit een trukendoos.
    Waar is de schuld van +/- 800 mil USD, gebleven dus als men zegt het goed gedaan te hebben is niks anders dat er behoorlijk geld van Staatsolie in de handen zijn gevallen.
    En onnodig geld lenen als je geen kijk heb is verkwisting(corruptie).


    Maak melding
  2. Wat is dit nou voor een item?
    Het is toch logisch dat afspraken worden nagekomen?
    Of willen we in navolging van die toescheidingsovereenkomst ons ook op dit stuk niet houden aan afspraken?


    Maak melding
  3. Dat is maar goed ook, want de leeghoofden moeten de toekomstige generatie niet opzadelen met schulden. Iets wat Wijdenbosch periode wel nagelaten had.

    Vergeet niet dat Wijdenbosch alleen is vertrokken na hevige prostesten.


    Maak melding
  4. Sur die rijk is aan grondstof, olie, bauxiet, goud en visserij etc..Het is een schande dat ze met zo weinig inwoners nog staatsschulden hebben. Big Shame………..


    Maak melding
  5. Sari, ik ben het met jou eens. Tijdens Wijdensbosch en Bouterse periode had Sur. een enorme schuld. De Sur. kas was letterlijk leeg.
    Vene is met een lege kas begonnen en met een enorme staatschuld. Deze situatie kun je niet in twee jaar oplossen. Het vraagt gewoon om meer tijd. Wijdenbosch heeft toen ook een gebouw van 900.000 US dollars laten bouwen. Een van de mannetjes zitten nu in de gevangenis.
    Ik weet niet wat het volk eigenlijk wil hebben.

    Janny


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES