Home Onderwerpen Economie Surinamers moeten economische groei merken

Surinamers moeten economische groei merken

5

PARAMARIBO, 1 feb – Het wordt tijd dat de samenleving de economische groei ook daadwerkelijk gaan merken. Dit zegt parlementariër Ruth Wijdenbosch van coalitiepartner Nieuw Front. Het gaat niet langer meer om resultaten op papier alleen, maar de groei moet ook meer te voelen zijn. Surinamers maken er alleszins aanspraak op.

Er zijn enorme offers gebracht om tot het goede resultaat te komen na de crisis van de jaren tachtig en negentig. Als de verlichting uitblijft zal het moeilijker worden om de groeicijfers te accepteren als een positieve ontwikkeling. Het groeicijfer voor 2006 wordt formeel geschat op vijf procent. Voor de komende jaren wordt een groei nagestreefd van ongeveer zes procent.

Wijdenbosch vindt het allemaal prima maar dan moet ook vooruitgang te bespeuren zijn in onder meer werkgelegenheid en individuele koopkracht. Daar moeten regering, bedrijfsleven, vakbeweging en parlement een grote uitdaging in gaan zien. Voor kwetsbare groepen moet een sociaal vangnet komen om die te helpen de aanloop te overkomen naar betere tijden.

5 REACTIES

 1. Misrefi
  Bosje,jij bent tenminste een man met een visie,vooruit kijkend. Kan verder niet gezegt worden van Vene.... Misrefi
 2. kunstgebid
  Dank zij jaren '80 mi-boi..Vtje & Sartje zet ook iets klaar voor later. Want geld komt niet uit bomen vallen Joe sabi toh. Crisis, Offers jaren '80...anno 2007 doekoe. Niet verduisteren hoor
 3. Godownbabylon
  Mocht hij geld verduisteren pofiteert hij misschien van een knaakje en sluist/verdwijnt derest in de portomonee van Oom Dagobert Ducks- schatkamer ....Met de hulp van de zware goochelaar jongens die kunstmatig aan het illusionaire geld-kraan draaien...
 4. pablo
  Jullie bedoelen: de Surinamers moeten nog harder werken, zodat de regerings-jongens nog meer hun zakken kunnen vullen. Want wie gelooft die shit van de regering: Surinamers moeten economische groei merken.
 5. Pinto
  Om de ene haverklap worden er kreten geslaakt als stabiliteit en groei, zonder dat het in met name de volksbuurten te merken is. Nog steeds komen er onvoorstelbaar schrijnende toestanden voor. Quo vadis.