Surinamers moeten economische groei merken

5

PARAMARIBO, 1 feb – Het wordt tijd dat de samenleving de economische groei ook daadwerkelijk gaan merken. Dit zegt parlementariër Ruth Wijdenbosch van coalitiepartner Nieuw Front. Het gaat niet langer meer om resultaten op papier alleen, maar de groei moet ook meer te voelen zijn. Surinamers maken er alleszins aanspraak op.

Er zijn enorme offers gebracht om tot het goede resultaat te komen na de crisis van de jaren tachtig en negentig. Als de verlichting uitblijft zal het moeilijker worden om de groeicijfers te accepteren als een positieve ontwikkeling. Het groeicijfer voor 2006 wordt formeel geschat op vijf procent. Voor de komende jaren wordt een groei nagestreefd van ongeveer zes procent.

Wijdenbosch vindt het allemaal prima maar dan moet ook vooruitgang te bespeuren zijn in onder meer werkgelegenheid en individuele koopkracht. Daar moeten regering, bedrijfsleven, vakbeweging en parlement een grote uitdaging in gaan zien. Voor kwetsbare groepen moet een sociaal vangnet komen om die te helpen de aanloop te overkomen naar betere tijden.


5 REACTIES

 1. Dank zij jaren ’80 mi-boi..Vtje & Sartje zet ook iets klaar voor later.
  Want geld komt niet uit bomen vallen
  Joe sabi toh.
  Crisis, Offers jaren ’80…anno 2007 doekoe.
  Niet verduisteren hoor


  Maak melding

 2. Mocht hij geld verduisteren pofiteert hij misschien van een knaakje en sluist/verdwijnt derest in de portomonee van Oom Dagobert Ducks- schatkamer

  ….Met de hulp van de zware goochelaar jongens die kunstmatig aan het illusionaire geld-kraan draaien…


  Maak melding

 3. Jullie bedoelen: de Surinamers moeten nog harder werken, zodat de regerings-jongens nog meer hun zakken kunnen vullen.
  Want wie gelooft die shit van de regering: Surinamers moeten economische groei merken.


  Maak melding

 4. Om de ene haverklap worden er kreten geslaakt als stabiliteit en groei, zonder dat het in met name de volksbuurten te merken is. Nog steeds komen er onvoorstelbaar schrijnende toestanden voor.
  Quo vadis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.