maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenEconomieLiberalisatie Surinaamse telecomsector bijna rond

Liberalisatie Surinaamse telecomsector bijna rond

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 1 feb – De liberalisatie van de telecommunicatiesector is zo goed als rond. Dit zegt minister Alice Amafo van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Het is een kwestie van tijd voordat de twee nieuwkomers volledig zullen meedoen. De laatste administratieve procedures zijn in gang gezet en het is zeker dat de gebruikers straks meer keus zullen hebben.

Er is geen weg terug. Het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, krijgt concurrentie van Digicel Suriname en Intelsur. Het laatste woord is aan president Venetiaan, die de wet Telecommunicatievoorzieningen moet bekrachtigen. “Dat wordt dan het sein voor de liberalisatie, de beide bedrijven hebben zich al gecommitteerd”, zegt Amafo. Nu wordt nog wat klein werk afgerond.

“We zijn bezig de laatste hand te leggen aan wat juridische en technische zaken”, aldus Amafo. Intelsur gaat samenwerken met het telecommunicatiebedrijf van Curaçao en wil dit jaar zkeer honderd miljoen dollar investeren in mobiele telefonie. Digicel Suriname is een dochtermaatschappij van Digicel, dat reeds in ruim twintig landen actief is. Dit bedrijf zal onder meer de telefoonverbindingen met het binnenland optimaliseren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

4 REACTIES
  1. En nu maar afwachten hoe de prijzen zich ontwikkelen in de concurrentie strijd.
    Momenteel kost ADSL aansluitng bij Telesur circa US$60 per maand. Voor een doorsnee Sur. onbetaalbaar. Internet is een noodzakelijk goed om ontwikkelingen op de voet te volgen.
    Door zo’n prijs te vragen onthouden wij het volk de mogelijkheid van ontwikkeling.
    Telesur, hoeveel winst maak je op een ADSL aansluiting?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES