vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieJapan bereid Surinaamse visserij hogerop te helpen

Japan bereid Surinaamse visserij hogerop te helpen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 1 feb – Japan blijft bereid Suriname’s visserijsector te helpen tillen naar een hoger niveau. Dit zegt de Japanse consul Kyoshi Takeyushi, die een financieringsovereenkomst heeft gesloten met minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken. Er zal zeven miljoen dollar geïnvesteerd worden in een verwerkingscentrum voor de kleinschalige visserij.

Het is het tweede centrum dat de Japanse overheid financiert ten behoeve van de lokale vissers. Het eerste kan het groeiend aanbod niet aan. “We zullen Suriname blijven helpen bij het duurzaam verbeteren van de kwaliteit van zijn visserijactiviteiten”, zei Takeyushi. Er mag dan ook gerekend worden op verdere hulp als die nodig mocht blijken. Een groot deel van het overheidskader dat is gespecialiseerd in visserij, is opgeleid in Japan.

In het centrum kan geleverde vis gelijk worden verwerkt. Ook kunnen brandstof en ijs worden ingeslagen. De Japanse hulp komt bovenop de inspanningen die gepleegd worden voor behoud en verbetering van de visstand. In Caricom-verband zal een onderzoeksproject worden uitgevoerd, dat onder meer de bedreigingen van het moment moet vaststellen, evenals de oplossingsmodellen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. Japanners houden van vis en het dringt tot ze door dat vele oceanen bijna leeggevist zijn. Japan heeft nu zelf initiatieven ondernomen om de blauwe tonijn van uitsterven te behoeden. De Surinaamse visserijindustrie kan op een hoger nivau gebracht de Japanse markt beter voorzien van vis en visproducten. Die Japanners zijn slim.Suriname moet mijn inziens ook voordeel uit deze samenwerking kunnen halen.


  Maak melding

 2. Dus ding mang fridi vloek..stelletje schurken met zakken snoep..maar ja we moeten ze blijven volgen…maar no gi lasie sking.
  anders tamara joe latie.


  Maak melding

 3. Er zou eventueel een addertje onder het gras kunnen zitten, het gaat uiteindelijk toch om japanners. Deze mensen hebben zeer hoogwaardige visserschepen die kilometers lange visnetten hebben. Ze zouden in de kortste keren de hele zee van Suriname kunnen leegvissen dus wees op je hoede. Ze zijn ook een van de grootste uitroeiers van div. vissoorten en walvissen in de wereldzeeen, want ze trekken overal rond omdat hun zeeen al leeggevist zijn.


  Maak melding

 4. Japanners zijn de stofzuigers van de zee….

  Vreten alles kort en klein, en wat krijg je ervoor terug mochten ze geld geven en straks geen vissen meer te bekennen.


  Maak melding

 5. Ja idd na lange tijd onze wateren te hebben geplunderd!en dat dankzij de ministers die blij zijn met een beetje geld !!! Su zal zo blijven totdat er weer regime komt die dit land zal moeten gaan leiden met strakke hand en met eerlijkheid.


  Maak melding

 6. Als het goed is zitten ze meer dan 30 jaar. Ze hebben de zee leeg gehaald. Nu het te laat is willen ze de tonijnen beschermen. Ga zelf na hoeveel ze per jaar verdienen. Met dat geld zou Surinaaame een van de rijkste land zijn.


  Maak melding

 7. ha , hahahahha, migado ligia je doe sani jere maar je bent echt te vergelijken met het achterwerk van een EZEL!
  Japan help suriname hogerop in de visserij branche.?
  Laat ik u een ding vertellen : dat nu de hele oceaan leeggerooft is , is dankzij de chinezen en de japanners!Trouwens waarom moeten buitenlanders de visserij omhoog helpen? wij surinamers kunnne dat toch ook !
  Geef ons de financiele steun en je zult zien dat wij het ook kunnen.
  A ang so


  Maak melding

 8. Zo is iedereen bezig om het land hogerop te helpen.
  Venetiaan is bezig om het binnenland naar een hoger niveau te tillen.
  Terwijl de districten aan hun lot overgelaten worden.
  Maar ja het credo luidt eigen volk eerst en dit is overal op de wereld te waarnemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES