Bewoners Oost-Suriname verdeeld over inzet leger

10

PARAMARIBO, 1 feb – Tussen inwoners van Moengo, in het district Marowijne, bestaat verdeeldheid over de inzet van militairen bij handhaving van de orde en veiligheid. Tot de fervente tegenstanders behoort ex-rebellenleider en parlementariër Ronnie Brunswijk. Hij vindt de roep van sommigen om betere beveiliging overdreven. Er zou sprake zijn van etnische splijtzwammen.

Het comité Veilig & Leefbaar Moengo zou het vooral gemunt hebben op Marrons. Die zouden de criminelen zijn en Javanen en Chinezen de slachtoffers. Hoewel het comité blij is met de aankondiging vanuit Paramaribo dat leger en politie samen zullen patrouilleren, zijn anderen dat bij lange na niet. “Militairen accepteren we hier niet, de politiemacht moet gewoon uitgebreid worden”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd.

Of hij namens andere bewoners praat. Moet nog blijken. Volgens de plaatselijke politie is alleen wat versterking uit eigen gelederen voldoende. Ook is er verbazing over de haast waarmee het comité naar buiten is getreden. Onder meer is een petitie ingediend bij het parlement, terwijl met de politie geen overleg heeft plaatsgevonden. Het comité zegt de roofovervallen, soms op klaarlichte dag, beu te zijn.


10 REACTIES

 1. ja tok.. want brunsie gaan ze niet oppakken. een rebellenleider niet, maar wel een nationalist die echt iets voor suriname voelt en 34 % van het volk achter zich heeft staan.


  Maak melding

 2. Voorstel: zet Bouta en Brunsie in een arena, waar ze niet uitkunnen en laten we wedden wie de strijd wint. De winnaar krijgt amnestie en mag de rest van zijn leven op een onbewoond eiland doorbrengen.


  Maak melding

 3. De politie is waardeloos, zij krijgen drap in hun broek als het een beetje donker begint te worden.
  Voor de rest kunnen de beleidsmakers in Su.
  door dommigheid niks anders verzinnen dan militairen.
  Soso dong.


  Maak melding

 4. Puur vanuit hun grondwettelijke taakstelling/handvest is in deze geen taak weggelegd voor de militairen. Voor de rest moet Brunswijk zich leren houden aan rekels.


  Maak melding

 5. Er zijn twee p..ssidenten in Suriname
  1. Record houder slaven menataliteit Ventiaan in zijn koloniaal huis.
  2. Brunswijk die alles aan zijn laars lapt en niet schroomt in bedekte of onbedekte termen naar de conequenties te verwijzen als hij zn zin niet krijgt.

  En je hebt nog een meester k….nt kruiper die Sardjoe (afkorting van Sa…..cca Dj…ka)

  En verder een pitjel eter die bijna veroordeeld is wegens pedofilie.

  Het is vreselijk dat zij alleen ons land besturen.


  Maak melding

 6. Moengo en Albina zijn momenteel de grootste roversnesten in Suriname. De marrons roven, verkrachten en moorden maar!!!! De politie is bang!!! Laat de militairen ze maar gaan oppakken…inclusief Brunsie!!!Want laatst heeft LEO BRUNSWIJK een chinees afgeperst en hem U$12.500 laten betalen omdat een andere brunswijk de chinees wou beroven, en deze heeft hem met een pistool verjaagd!! Is Oost-Suriname van de Marrons?????? Wie heeft de hardwerkende ondernemer de heer Vervuurt van Moengo vermoord??? U raadt het al…..marrons!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. Krepie doe niet dom daar wonen geen Marrons,
  Jij wil reageren maar weet geen bal..
  Nogmaals daar wonen geen Marrons.
  Daarnaast mijn vraag wat heeft die Chinees tussen de binnenland bewoners te zoeken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.