Universiteit Suriname heeft leerstoel Bankwezen

8

PARAMARIBO, 31 jan – De Anton de Kom Universiteit van Suriname kan zijn leerstoel Geld Krediet & Bankwezen activeren. Zowel de financiering als de personele invulling zijn rond. De Hakrinbank stelt zich garant de komende drie jaar en de eerst beschikbare hoogleraar wordt de Surinamer, dr. Anthony Caram. De universiteit is beretrots.

Er kan nog meer invulling worden gegeven aan de doelstelling van ontwikkelingsmotor van de de samenleving. De praktijk kan veel beter benaderd worden. Van de leerstoel zal vooral het bankwezen profiteren, maar ook het grote publiek, omdat de dienstverlening er uiteindelijk beter op wordt. “We gaan een aantal deskundigen van de banken extra onderrichten voor een betere job”, zegt universiteitsvoorzitter Allan Li Fo Sjoe.

Anthony Caram beschikt over de kwaliteiten om die verbetering te kunnen garanderen. “Hij heeft praktisch over de hele wereld gereisd en gediend”, aldus Li Fo Sjoe. Na in Suriname gewerkt te hebben bij onder meer de Surinaamsche Bank, is Caram ook werkzaam geweest in Nederland en Saoedi Arabië. Zijn laatste betrekking was bij de Arubaanse Centrale Bank, waar hij onder meer gefungeerd heeft als president.


8 REACTIES

 1. Eem leerstoel bankwezen, met de mogelijkheid dat mensen worden opgeleid om het land betert te kunnen leegroven. De apen in Suriname begrijpen niet dat alleen een opleiding geen garantie is voor een goed beleid. Het juiste moraal daar gaat het op.

  Kijk maar naar bijna alle bewindslieden die er zinn geweest allemaal academici met het moraal van een rottend stinkend garnaal.

  En de goede afgestudeeerden mogen staks bij Kirpalani kleding verkopen.

  HAHAHAHAA


  Maak melding

 2. Strontziek wordt je van die negatieve racties hier. waarom denk je dat suriname en surinamers niet vooruitkomen. door die negatievelingen als Sari en Albina. mentalitiets verandering begint bij jezelf. begin met positief te denken.


  Maak melding

 3. Balinta,

  Wordt maar boos op Sari. 30 jaar onafhankelijkheid en nog steeds bedelen en oplichten die klootzakken.
  Dus ik heb gelijk of je het leuk vindt of niet. Met alleen positief denken kom je niet vriend.


  Maak melding

 4. De heer Caram denkt dus zeer positief over de positieve ontwikkelingen die nu zich manifesteren in Suriname. Caram zal nooit zijn goed betaalde zekere functie opgeven om te remigreren naar een instabiele Suriname. Het feit dat hij een functie gaat bekleden in Suriname is te danken aan het vertrouwen dat ons land nu uitstraalt, er heerst een fatsoenlijke stabiliteit in de goede zin van het woord.Toeristen (niet van Surinaamse komaf)vinden nu ook vaker de weg naar Suriname. Zij die het niet willen inzien dat het land nu veel beter af is met deze regering dan met de regering Bouterse/Wijdenbosch hoeven dat niet te doen.Zelfs hier in Nederland zijn er mensen die vinden dat het slecht gaat met Nederland.Democratie geeft altijd ruimte om meningen te ventileren. Hoera, hoera,leve vrije Suriname en nooit meer terugvallen in chaos en anarchie waar de loop van de uzi’s het voor het zeggen hebben.

  Afro


  Maak melding

 5. ano-smeer-boeng

  Neen mijn vriend Sari scheld niet op alles en iedereen. Sari heeft oog voor de realiteit. De werkelijkheid is soms hard en heel hard. Surinaamse bewindslieden (ik noem ze liever geen leiders, want ze hebben land en volk naar de afgrond gebracht) zijn nietsnutten. Zelfs een gier is beter dan deze mensen, de gier eet alleen kadavers, en redt de omgeving van bacterien, maar deze mensen besmetten de samenleving met hn moraal.

  Er is maar een man in heel Suriname die echt iets heeft gedaan nl. Eddy Jharap. Staatsolie heeft hij opgezet.

  De idioten die regeren zien niet dat dit model ook voor andere sectoren kunnen gelden.

  Ik vraag me af zijn ze blind, zijn ze doof, hebben ze str……..nt in hun hoofd?

  Sari


  Maak melding

 6. Sari:jouw verhaal klopt compleet…maar zij die nu gaan studeren kunnen wij van niks en ook niks beschuldigen..
  Laat ze studeren daarna presteren, als zij het niet goed doen zijn ze nu al gewaarschuwd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.