Kustwacht Suriname moet breed gedragen worden

2

PARAMARIBO, 31 jan – Als de Surinaamse Kustwacht later dit jaar een feit wordt, moet het breed gedragen worden. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. De waarde moet vooral gezocht worden in de diversiteit aan taken. Er zal meer worden geboden dan alleen het waarborgen van de veiligheid van de territoriale wateren.

Het is maar hoe de samenleving er tegenaan kijkt. “Er valt ook veel te doen op het gebied van hulpverlening”, zegt Fernald. Bij rampen en ongevallen kan meer dan nu het geval is gerekend worden op bijstand van de autoriteiten. Hoe de kustwacht precies zal uitpakken, is ook een beetje de verantwoordelijkheid van tenminste de relevante organisaties en instituten.

Daarom wordt overleg gevoerd over de uiteindelijke vorm. De Kustwachtcommissie stemt met actoren af en verwacht wordt dat over niet al te lange tijd een breder draagvlak gevonden is. “Er vallen nog veel gebieden om over te buigen voordat er overgegaan kan worden tot operationalisering”, aldus Fernald. De opzet wordt onder meer gesteund door het Amerikaanse leger.


2 REACTIES

 1. De expertise berust bij het leger. Echter zijn donoren niet van zins om een kustwacht te financieren, die onder defensie ressorteert. Hoe denken we een kleine schuit uit te rusten met personen van uit een lopende disciplines.
  Wie wordt de baas over wie? Indien het tot een treffen op zee komt met criminelen of anderszins zie sommigen al bleren van “ik wil naar m’n moeder toe”.


  Maak melding

 2. Hallo idioot miniser defensie. Het binnenland wordt leeggeroofd is daar geen aandacht voor?

  De corantijn daar zitten bijv. brazilianen die met enorme schepen goud delven? Doet men daar niets aan?

  Lul maar een end jullie nietsnutten!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.