zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGroenlicht voor verhoging broodprijs in Suriname

Groenlicht voor verhoging broodprijs in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jan – De broodprijs is verhoogd. Dit zegt minister Marica van Handel & Industrie. De veranderde klimatologische omstandigheden in de meelproducerende landen zijn de belangrijkste oorzaken. Er is lang onderhandeld met de broodbakkers. “We konden niet anders dan ervoor kiezen dat de prijs wordt aangepast, omdat anders de broodvoorziening in gevaar zou komen”, aldus Marica.

Hoewel ook andere grondstoffen duurder zijn geworden, is de invloed minder dan bij meel. “We hebben afgesproken dat als er internationaal verlaging plaatsvindt, de prijs ook zal worden aangepast”, zegt Marica. De nieuwe prijs gaat per 1 februari in. De Consumentenbond heeft eerder geprotesteerd tegen het voornemen om de prijs aan te passen, omdat consumenten het al zwaar genoeg te verduren hebben.

Maar volgens Marica is er niets aan te doen. De Consumentenbond verzet zich ook tegen de aangekondigde verhoging van energietarieven. De doorwerking zou ernstige gevolgen hebben voor de huishoudens, die al te kampen hebben met een beperkte koopkracht. Energiebedrijf EBS vraagt al jaren om een tariefaanpassing om het hoofd boven water te houden en te herinvesteren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. let maar op,er komen meer verhogingen zo gaat het eenmaal in suriname.de tweede verhoging zal de bussen zijn en dan weer zeggen we konden niets anders doen ( ik ben nog niet dood maar lig al in me graf )


  Maak melding
 2. Wij kunnen niemand euvelduiden voor deze blijkbaar noodwendige aanpassing, maar intussen zullen de daadwerkelijke have nots meer inspanningen aan de dag moeten leggen om datzelfde brood te kopen of het er zonder moeten stellen. Zie daar één der oorzaken van overvolle cellenhuizen. Die koek wordt steeds kleiner dus.


  Maak melding
 3. Laat brood links liggen, ik ben ooit in landen geweest, waar men brood niet eens door de strot kreeg.
  En de mensen zagen er gezond en gevoed uit.
  En vooral mooie vrouwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES