vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameRekenkamer Suriname onderzoekt zaak ringweg

Rekenkamer Suriname onderzoekt zaak ringweg

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 jan – De Rekenkamer is een onderzoek begonnen naar de administratieve afwikkeling van de aanleg van de ringweg in Noord-Paramaribo. Dit zegt voorzitter Ulrich Aron van de Rekenkamer. Nagegaan zal worden in hoeverre correct is gehandeld. Bij het ministerie van Openbare Werken, OW, zijn alle relevante documenten opgevraagd.

Het wordt een diepgaand onderzoek om vast te stellen wat waar is en wat niet van de beweringen die in het parlement zijn gelanceerd. Volgens de oppositie zit het goed fout met niet alleen de kostenberekening, maar ook de gevolgde procedures. “We willen de gang van zaken nagaan over deze aangelegenheid, omdat er zoveel over te doen is geweest in het parlement”, zegt Aron tegenover de STVS,

Het is een eigen initiatief buiten de regering om. “Het is onze taak goed onderzoek te verrichten”, aldus Aron. Volgens de oppositie maakt ondernemer Oemar Chiragally geen anspraak op de 2,4 miljoen Surinaamse dollar (ongeveer achthonderdduizend euro) die hij in rekening heeft gebracht. Bij de aanvang van de aanleg heeft Chiragally met veel fanfare gezegd dat het een geschenk betrof.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. De man van de rekenkamer heet letwel ,Aron, ik denk dat de rekenkamer eerder hiermee naarbuiten had moeten komen of had moeten ontdekken dat wat er nu afspeelt in het geval van chiragally.


  Maak melding
 2. Chiragally, is een NPS topper en ze gaan deze man de handen boven het hoofd houden. De aanleg van de ringweg is een farce. Het is gewoon eigen belang geweest. Chiragally kreeg van de NPS, honderden, zoniet duizenden hectaren grond achter Charlesburg. Een groot gedeelte van dit areaal heeft hij verkaveld voor de huizenbouw.De ringweg die hij vervolgens heeft laten aanleggen is bedoeld om zijn verkavelingsgronden te ontsluiten.DAAR GAAN WE WEER IN SURINAME.


  Maak melding
 3. Zover ik deze man ken is hij geen familie van henk Aron. Riek Aron is zeker niet van NPS. Hij was vroeger lid van de politieke partij Palu. Op grond van zijn werk kan ik zeggen dat hij een van de meest integere mensen in het machtcentrum van su is.


  Maak melding
 4. er komt geen nps voordeel uit maar een voordeel voor Bosje of Bouta.het lijkt wel de tijd van 1970,waar anderen zo bezig waren elkaar de te vergiftigen,in de nps,dus Rick aaron wil je uitkijken met deze schurken ze zijn in staat alles te doen.sterkte.

  Akuba.


  Maak melding
 5. Het is toch te gek voor woorden om eerst met grote ophef een cadeau aangeboden te krijgen om daarna te vernemen dat het niet gratis was.
  Op die manier kun je je aardig ongevraagd in de nesten werken.
  Fawaka.


  Maak melding
 6. Dit is wel een heel oude zaak, hoewel 6 jaren geleden. Er was er zoveel ophef hierover, babarfowru politiek. Het is nu een echte “Cold Case” geworden, we zijn het allemaal weer vergeten. Als sponsor van de NPS mocht hij doen waar hij zin in had. Het energiebedrijf aan de Saramaccastraat is zo een voorbeeld van hoe het niet moest. Een “directeur” die nauwelijks zijn eigen naam kon spellen, als laaggeletterde mocht toen kleermaker een staatsbedrijf lijden/leiden? toen had het Front het voor het zeggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES