Surinaamse producenten nog enigszins marktschuw

1

PARAMARIBO, 25 jan – Surinaamse producenten staan niet bepaald te springen om gebruik te maken van marktkansen die onder meer regionaal worden geboden. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Het recente verzoek van Caricom-partner Trinidad & Tobago om levering van ruim zestig producten, is niet met onverdeeld enthousiasme ontvangen.

Weliswaar is redelijk gereageerd door het bedrijfsleven. “Er zijn hoeveelheden en prijzen aangegeven”, zegt Marica. Van regeringswege wordt aangedrongen op zo groot mogelijke benutting van deze gelegenheid. Anders wordt Trinidad de ruimte gelaten om ontheffing te vragen van verplichte import uit de Caricom. De weg is dan vrij om de producten van elders te laten halen.

Suriname heeft de kans om de voordelen van Caricom extra te beleven. Maar dat vergt een zekere mate van inspanning. Weliswaar moet de overheid het voorwerk doen, zoals de markttoegang garanderen. De hoge vrachtkosten vormen nog een knelpunt, maar ook daar wordt aan gewerkt. “Als het zo ver is, moeten de producenten zelf verder. Maar het schijnt dat men een duwtje in de rug nodig heeft”, aldus Marica.


1 REACTIE

  1. Minister Marica, vraag aan Trinidad als ze rijst uit suriname nodig hebben.
    Trinidad die Amerikaans rijst boven Surinaams rijst vekiest.
    Groetjes van Slimpie


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.