Spaarlampenproject Suriname wordt voortgezet

0

PARAMARIBO, 25 jan – Het spaarlampenproject van de overheid wordt voortgezet. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. De maandenlange onderbreking heeft niet veel om het lijf. Sinds de start vorig jaar is de overtuiging alleen maar toegenomen dat de effecten de moeite waard zijn. Binnenkort wordt de draad dus weer opgepakt.

Er zullen landelijk driehonderdduizend lampen worden uitgedeeld onder huishoudens. De behoefte zal per huishouden worden bepaald. Volgens Rusland zijn de lampen onlangs aangekomen uit Cuba. Havanna heeft het project grotendeels gefinancierd. Cubaanse deskundigen hebben vorig jaar studenten van het technisch onderwijs begeleid bij het aanbrengen van de lampen.

De bedoeling is dit keer weer studenten in te zetten. Daarom wordt zoveel mogelijk gewerkt in vakantieperiodes, zodat de student de gelegenheid krijgt wat bij te verdienen. Verwacht wordt dat het project het energieverbruik aanmerkelijk zal terugbrengen, zoals reeds op Cuba is geschied. Desondanks zullen de energietarieven worden verhoogd, vanwege het financieel tekort bij energiebedrijf EBS.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.