dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieLang niet alles verloren voor Surinaamse melkboer

Lang niet alles verloren voor Surinaamse melkboer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jan – Alles is nog lang niet verloren voor de melkboeren. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Ook al ligt de prijs van lokale melk hoger dan die van melkpoeder, wil dit nog niet zeggen dat de regering de sector de rug toekeert. Alleen zullen de boeren zich wat inschikkelijker moeten opstellen. Dat wordt nog gemist.

De weg van de confrontatie lijkt nog te zeer de favoriete keus bij de Vereniging van Surinaamse Melkboeren. Het protest bij het parlement, waarbij melk is uitgedeeld aan het publiek, was niet nodig. “Ik begrijp de militante houding van de boeren niet”, zegt Raghoebarsing. Als het voornemen om de gesubsidieerde opkoop van melk op te heffen, niet goed is aangekomen, moet er gepraat worden.

protest melkboeren

De vereniging zou zich totnogtoe niet bereid genoeg hebben getoond. “Zelfs als het niet mijn vrienden zouden zijn, ben ik verplicht een zakelijke houding naar ieder toe aan te nemen als minister”, zegt Raghoebarsing. Dat om zijn ontslag wordt geroepen vanwege vermeende arrogantie, doet daar niets van af. “We willen geen enkele sector laten doodbloeden, Alleen moeten de belangen van alle betrokken worden meegerekend.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES