dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit NederlandHoger collegegeld voor Surinaamse studenten VU

Hoger collegegeld voor Surinaamse studenten VU

-

Does Travel - naar Suriname

Studenten van buiten Europa die studeren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) dreigen actie te gaan voeren omdat hun collegegeld wordt verhoogd. Daarvoor waarschuwde de SRVU Studentenvakbond woensdag in Dagblad Trouw.

De studenten zouden, afhankelijk van een bachelor- of masterjaar, zeven- tot negenduizend euro per jaar moeten gaan betalen. Nu betalen ze nog ruim 1500 euro collegegeld. De reden is dat niet-Europese studenten vanaf 1 september niet meer worden gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, maar via een budget van de universiteiten.

Simon Douw, voorzitter van de Studentenvakbond, noemt dat onvoorstelbaar. “Veel studenten uit Afrika en Suriname dreigen de VU noodgedwongen te moeten verlaten omdat ze het collegegeld onmogelijk kunnen ophoesten” zegt hij in de krant.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Wat heeft het budget van de universiteiten te maken met de verhoging van het colegegeld?
  Hebben de universiteiten een gedegen onderzoek gedaan naar de wenselijkheid, billijkheid en de gevolgen van deze maatregel?


  Maak melding
 2. Wat doen we daadwerkelijk om onze kroost hier aan de ADEK te laten studeren, los van het verschrikkelijk duperen van de studenten
  door sommige zich God wanende docenten?


  Maak melding
 3. Het wordt ze bewust bijgebracht..dat zij moeten uitbuiten na hun studie.
  Daarom.. streven nu uitbuiten..leer proces..
  Jong aangeleerd oud gedrag niet vergaan.


  Maak melding
 4. Als ze “afgestudeerd” zijn brengen ze hetgeen waarvoor ze opgeleid zijn toch niet in de praktijk…het wordt toch (school)vriendjespolitiek.Proberen allemaal minister te worden of één of andere hoge post van waaruit ze de rest kunnen dirigeren en manipuleren want ze hebben “gestudeerd”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES