dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse melkboeren protesteren bij parlement

Surinaamse melkboeren protesteren bij parlement

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 jan – Melkboeren hebben massaal geprotesteerd tegen het voornemen van de regering om de opkoop van melk niet langer verplicht te stellen. Volgens de boeren wordt de lokale productie de grond ingeboord ten voordele van de grootschalige import van melkpoeder. Het betreffende wetsvoorstel moet worden ingetrokken.

“Deze wet mag nooit worden aangenomen door ons parlement”, zegt voorzitter Chiquita Bakker van de vereniging van melkboeren. Het is onaanvaardbaar dat de sector wordt vernietigd door toedoen van de eigen overheid. Het wetsvoorstel moet de door de staat beheerde Melkcentrale Paramaribo omvormen tot een marktconform bedrijf. Door de opkoop niet langer verplicht te stellen, kan goedkoper geproduceerd worden.

De buitenlandse melkpoeder is goedkoper dan de boerenmelk. De boeren voeren zich bedrogen. “Al jaren wordt geroepen dat we de productie moeten opvoeren, nu het werkelijk zover is worden we de woestijn ingejaagd”, aldus Bakker. In een petitie aan het parlement wordt om bijstand gevraagd. Volgens de boeren kunnen ze alleen goedkoper produceren als de importtarieven op inputs omlaag gaan.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES