vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameRegionale raden Suriname moeten beter functioneren

Regionale raden Suriname moeten beter functioneren

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 jan – De districts- en ressortraden moeten beter gaan functioneren. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling. Het schort nogal aan het niveau waarop de belangen van de lokale bevolking worden behartigd. Er zal veel moeten worden bijgespijkerd, willen de raden uitkomen in hun rol. Voor politieke partijen is er nogal wat huiswerk.

“Politieke partijen moeten maar scherper gaan letten op de capaciteit van deze leden om de belangen te behartigen van de mensen die ze vertegenwoordigen. Het zal nodig zijn dat de organisaties die deze leden hebben voorgedragen, hen aansporen om goed betrokken te zijn bij het besluitvormingsproces”, zegt Felisi. De raden kunnen dan pas het beleid naar behoren helpen bijsturen.

De verantwoordelijk ligt dus meer bij de politieke partijen dan bij de overheid. “Het kan van nut zijn om hun vert op dermate niveau te brengen dat hun biujdrage inderdaad wezenlijk kan zijn, getypeerd akan worden als kwalitatief goede bijdrage”, aldus Felisi. De raadsleden klagen regelmatig dat ze hun werk niet naar behoren kunnen doen. De overheid betaalt de vergoeding laat en er wordt nauwelijks werkmateriaal beschikbaar gesteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES