Home Onderwerpen Media en literatuur Parlementsvoorzitter Suriname begint eigen krant

Parlementsvoorzitter Suriname begint eigen krant

27

PARAMARIBO, 24 jan – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo komt met een eigen krant. Dit meldt de Times of Suriname. Het blad, De Waarheid, komt in februari voor het eerst uit. De naam heeft te maken met Somohardjo’s verlangen naar ‘lokaal nieuws op een meer objectieve manier.’ Thans wordt nog te vaak de hand gelicht met de meest elementaire journalistieke principes.

Hoor en wederhoor worden veel te weinig toegepast. Ook wordt niet stilgestaan bij de mogelijke gevolgen van pennenvruchten. De Waarheid moet dan ook de meest objectieve krant worden van Suriname. Politieke invloed op de berichtgeving zal worden gemeden. Artikelen zullen alleen worden toegelaten na grondige verificatie. Er zal begonnen worden met een oplage van achtduizend.

Somohardjo is vaker met de media in aanvaring gekomen. Tijdens het vorige kabinet Venetiaan moest hij aftreden als minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, na in een krantenbericht beschuldigd te zijn van seksueel molest. Somohardjo betichtte de krant achteraf van eenzijdigheid. Het bericht zou zijn gepubliceerd zonder hem de gelegenheid te bieden zijn versie te geven.

27 REACTIES

 1. Sari
  Tijdens het vorige kabinet Venetiaan moest Somohardjo aftreden als minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, na in een krantenbericht beschuldigd te zijn van seksueel molest. HIj is zelfs voor de Rechtbank verschenen. PAE WIL NU EEN KRANT MET HOOR EN WEDERHOOR. WEL ALS ER GOED HOOR EN WEDERHOOR HAD PLAATSGEVONDEN ZAT PAE MISSCHIEN EN IK ZEG MISSCHIEN NU NOG ACHTER DE TRALIES
 2. hello
  Deze zelfde man heeft heel wat personen opgelicht te rotterdam De gemaakte beloftes voor het regelen van een verblijfs vergunning aan personen tegen betaling Hoeveel keer is er geen schandelen omtrent deze man??? Hoe kan deze als sex delequent nog in het parlemanent plaats nemen In suriname kan alles wat God heeft verboden Mensen denk ff aan de gevolgen als hij langer blijft zitten in het parlement ok doeiiiiiiii
 3. dondonnevon
  Well, well, well. De ex-minster van a-sociale zaken krijgt het wel hoog in z'n bol. Wat wilt ie aan de man brengen??? Z'n sexuele escapades of wilt ie op een legale manier de boel censureren???
 4. Swietie11
  Belachelijk, hoe kan deze nieuwe krant objectief en onafhankelijk zijn zonder dat deze man, de oprichter, zijn politieke invloed niet laat gelden. Laat het Surinaaams volk zich weer beetnemen?
 5. Akuba
  Gaat Somo ook in z,n krant schrijven,hoeveel percelen hij heeft? en achter jonge meisjes zit, het zou ook goed zijn dat hij over chyco verteld,en hoe ze Suriname naar de hel voeren dan is het goed. Akuba.
 6. Prawda
  In de Sovjet Unie had je een krant genaamd de Prawda. Russisch voor de waarheid. Of dat ook werkelijk het geval was? Ik dacht het niet.
 7. h
  de krant wordt gesponsord door de chinezen die door 10.000 us dollar te betalen, een surinaams paspoort krijgen somo ontvangt en drukt nu zijn krant
 8. mom-mo'
  Proficiat Paul met de nieuwe aanwinst.Wordt het in het nederlands geschreven hoop ik.Jouw krant mag ook eigen karakter hebben enniet bang zijn voor je eigen mening(subjectief)dan leeft de krant pas echt!
 9. Pedro
  Wat denkt deze sukkel in hemelsnaam te bereiken met zijn "eigen krant"? In ieder geval zal niet DE waarheid in staan, maar de "waarheid" van Somohardjo zoals hij dat graag wil zien.
 10. Pinto
  De doelgroep is echt zij die op hem lijken en helaas niet zo zeer bestemd voor het bevolkte Suriname. Achter elke leugen gaat maar 1 waarheid schuil en dat zal gauw genoeg blijken. Go ahead en succes.
 11. a-so-a-de
  Ze moeten het nu niet te gek maken in ons mooi land. Een parlementsvoorzitter die met zijn eigen krant komt met een objectieve doelstelling. Ik dacht eerst dat dit een grap was. Maar best wel goede marketing dat de partij nu een eigen krant uitbrengt. Ben benieuwd hoe objectief deze krant zal zijn tijdens verkiezingstijd. En ik vraag mij ook af hoe de man de financien bij elkaar heeft weten te krijgen voor deze krant. Volgens mij mag een parlementsvoorzitter geen belangen hebben? Maar goed in Suriname mag alles...lijkt het! Gilds als adviseur Ex minister OW als adviseur Ex bevelhebber in het parlement Ex junglecommando in het parlement Ex zeden veroordeelde in het parlement, sterker voorzitter. Lijstje kan nog langer lijkt mij. Dit is sranan vandaag!
 12. Prik
  Somo kennende gaat het niet om de inhoud van de krant maar om het geld van eventuele adverteerders. Deze figuur is zelfs in staat om tijdens een bingospel in het javaans bejaarden tehuis vals te spelen met de bejaarden alleen om eigen gewin. Het woord foefoermang in het surinaams woordenboek kan men gewoon vervangen door somohardjo.
 13. Prik
  Ik hoop dat deze krant in het nederlands wordt uitgegeven dan kunnen we bij elke editie ervan schaterlachen (schaterlaggen op z'n sommo's). Vraag van een journalist: "Meneer Sommo, wat is uw visie op het gebeuren in de visserijsektor" Antwoord sommo: .............(vul maar zelf in)
 14. sparro
  als hij z'n vuile praktijken zal bekennen zoals het verkrachten van een miss, verdwijning van gelden en gronden, zijn te veel om op te noemen.danpas zal ik in zijn krant geloven.als dat niet het geval is heb ik een betere benaming voor zijn krant (de leugen regeert )mensen somo heeft genoeg gedaan om hem nog te steunen door zijn blad te kopen let op je centjes waarvoor je hard heb gewerkt.( noh baiiiiiiii !!!!!!!! ) Creolen vooral die somo heeft niks voor jullie over onthoudt dat.
 15. Prik
  What's nex? Wekelijkse talkshow van somo op de javaanse tv? Somo's Keek op de Week. In de aflevering van volgende week "Asogrie en de interculturele overeenkomst met Pleng-pleng en Dahweth"
 16. hendrik
  Go Somo Go!!!!!!!!,Somo ik sta achter je besluit.jIj hebt de weg open gemaakt voor ons suriname.
 17. H. Ommel
  Reclameburo Somo is een mooiere naam voor de nieuwe krant. Het is de omgekeerde wereld. Vroeger kwam je in de krant als je iets (goed of slecht) gedaan had of te vertellen had. Nu begin je zelf maar een krant om jouw waarheid te verkondigen.Geef dan een fanblad uit of een partijkrant. Moet het ANP als objectieve buitenstaander terug? Misschien valt het 100% mee maar het ruikt nu al niet fris. Howard Ommel
 18. du
  HELLo de spijker op zijn kop wie kent makmoer nog en ik ga nog verder dit heb niet van horen zeggen , patta osso daar was hij ook te vinden nogmeer ik ga nu echt twijfelen of fene de press alles onder controlle heeft ik dacht het niet brunsie die bepaald hoeveel zijn neef aan schade vergoeding moet ktijgen , bakove winkel is open mensen graien maar word tijd dat er een aantal mensen van deze regering worden badankt voor wat zij hebben gedaan .
 19. Krepie
  Somo heeft gelijk. Want hij wordt door de hindoestanen gedist. Dagblad Suriname is anti-javanen.
 20. freeway
  De nieuwe media magnaat,naast radio station in nickerie op een gepikte grond van een sportvereniging een krant uitgeverij op het onafhankelijkheidsplein.De onafhankelijksheid is nogsteeds vrij er heeft niemand titel op.Somo staat helemaal centraal.
 21. mom-mo'
  Het schijnt dat verboden is met,een eigen krant te beginnen.De chinezen hebben al bijna een eeuw eigen krant.Ze zijn gewoon jaloers,ja je hoort het goed jaloers.De West,de Waretijd en de suri-dagblad betekenen deze minder inkomsten..
 22. printa
  Oorzaak Vtje die blinde blakkamang leider.. hij leidt jullie straks een schipbreuk. Dang oenoe sa sidong en bari, ma dan a lati. Vtje maak dat je weg komt jij hebt geen kracht. Blind, Zwak, Waardeloos en geen kijk op zaken i.h.b Landsbelang.
 23. dondonnevon
  Als ik de berichten zo lees kom ik tot mijn grootste spijt tot de conclussie dat zelfs de taliban zich in su kan vestigen. Wat ik positief vind is dat Surinamers woonachtig in het buitenland en binnenland hun mening kunnen geven. Waardoor we elkaar alleen maar beter kunnen gaan begrijpen. Wat hopelijk ooit ook tot iets goeds leid.
 24. Sjaki
  Wel we leven in een "DEMOCRATISCH " land. En het is hier nu de mode dat alles mag, niks moet. Niks goeds en verstandig, logisch bedoel ik dus. Ik wens hem succes, mischien wat meer nieuws over onze sranangmangs in Commewijne etc.? En ik hoop in het Nederlands zodat een ieder verstaat. Vergeet niet te melden hoeveel hectare u zal weggeven met SMS acties ( ook weer zo een rage in Sur. geworden). En nog een voordeel meer Toilet papier voor ons, toch wordt alles duurder, dus dat is een goed vooruitzicht.
 25. Somo
  Lieve mensen, Jullie reacties laten zien dat jullie allemaal verschrikelijk jaloers en afgunstig zijn. Die man heeft keihard geknokt om weer de top te bereiken. En al die loosers die hier hun nodeloze commentaar geven zijn minder intelligent, ondernemend, doortastend, volhardend en charismatischer. Jullie hebben niet eens een nagel om je kont te krabben. En in een vergelijkbare situatie hadden jullie net zo hard mee gegeten. Spaar me de hypocrisie, suprise me en vertel wat we wel kunnen doen om het land vooruit te helpen dan die bullshit die jullie hier zenden.