dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurParlementsvoorzitter Suriname begint eigen krant

Parlementsvoorzitter Suriname begint eigen krant

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 jan – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo komt met een eigen krant. Dit meldt de Times of Suriname. Het blad, De Waarheid, komt in februari voor het eerst uit. De naam heeft te maken met Somohardjo’s verlangen naar ‘lokaal nieuws op een meer objectieve manier.’ Thans wordt nog te vaak de hand gelicht met de meest elementaire journalistieke principes.

Hoor en wederhoor worden veel te weinig toegepast. Ook wordt niet stilgestaan bij de mogelijke gevolgen van pennenvruchten. De Waarheid moet dan ook de meest objectieve krant worden van Suriname. Politieke invloed op de berichtgeving zal worden gemeden. Artikelen zullen alleen worden toegelaten na grondige verificatie. Er zal begonnen worden met een oplage van achtduizend.

Somohardjo is vaker met de media in aanvaring gekomen. Tijdens het vorige kabinet Venetiaan moest hij aftreden als minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, na in een krantenbericht beschuldigd te zijn van seksueel molest. Somohardjo betichtte de krant achteraf van eenzijdigheid. Het bericht zou zijn gepubliceerd zonder hem de gelegenheid te bieden zijn versie te geven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
 1. Tijdens het vorige kabinet Venetiaan moest Somohardjo aftreden als minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, na in een krantenbericht beschuldigd te zijn van seksueel molest.

  HIj is zelfs voor de Rechtbank verschenen.

  PAE WIL NU EEN KRANT MET HOOR EN WEDERHOOR.

  WEL ALS ER GOED HOOR EN WEDERHOOR HAD PLAATSGEVONDEN ZAT PAE MISSCHIEN EN IK ZEG MISSCHIEN NU NOG ACHTER DE TRALIES


  Maak melding
 2. Deze zelfde man heeft heel wat personen opgelicht te rotterdam
  De gemaakte beloftes voor het regelen van een verblijfs vergunning aan personen tegen betaling
  Hoeveel keer is er geen schandelen omtrent deze man???
  Hoe kan deze als sex delequent nog in het parlemanent plaats nemen
  In suriname kan alles wat God heeft verboden
  Mensen denk ff aan de gevolgen als hij langer blijft zitten in het parlement
  ok doeiiiiiiii


  Maak melding
 3. Well, well, well.
  De ex-minster van a-sociale zaken krijgt het wel hoog in z’n bol.
  Wat wilt ie aan de man brengen???
  Z’n sexuele escapades of wilt ie op een legale manier de boel censureren???


  Maak melding
 4. Belachelijk, hoe kan deze nieuwe krant objectief en onafhankelijk zijn zonder dat deze man, de oprichter, zijn politieke invloed niet laat gelden. Laat het Surinaaams volk zich weer beetnemen?


  Maak melding
 5. Gaat Somo ook in z,n krant schrijven,hoeveel percelen hij heeft? en achter jonge meisjes zit, het zou ook goed zijn dat hij over chyco verteld,en hoe ze Suriname naar de hel voeren dan is het goed.

  Akuba.


  Maak melding
 6. Proficiat Paul met de nieuwe aanwinst.Wordt het in het nederlands geschreven hoop ik.Jouw krant mag ook eigen karakter hebben enniet bang zijn voor je eigen mening(subjectief)dan leeft de krant pas echt!


  Maak melding
 7. Wat denkt deze sukkel in hemelsnaam te bereiken met zijn “eigen krant”?
  In ieder geval zal niet DE waarheid in staan, maar de “waarheid” van Somohardjo zoals hij dat graag wil zien.


  Maak melding
 8. De doelgroep is echt zij die op hem lijken en helaas niet zo zeer bestemd voor het bevolkte Suriname.
  Achter elke leugen gaat maar 1 waarheid schuil en dat zal gauw genoeg blijken.
  Go ahead en succes.


  Maak melding
 9. Ze moeten het nu niet te gek maken in ons mooi land.
  Een parlementsvoorzitter die met zijn eigen krant komt met een objectieve doelstelling. Ik dacht eerst dat dit een grap was. Maar best wel goede marketing dat de partij nu een eigen krant uitbrengt. Ben benieuwd hoe objectief deze krant zal zijn tijdens verkiezingstijd.
  En ik vraag mij ook af hoe de man de financien bij elkaar heeft weten te krijgen voor deze krant. Volgens mij mag een parlementsvoorzitter geen belangen hebben?
  Maar goed in Suriname mag alles…lijkt het!
  Gilds als adviseur
  Ex minister OW als adviseur
  Ex bevelhebber in het parlement
  Ex junglecommando in het parlement
  Ex zeden veroordeelde in het parlement, sterker voorzitter.
  Lijstje kan nog langer lijkt mij.
  Dit is sranan vandaag!


  Maak melding
 10. Somo kennende gaat het niet om de inhoud van de krant maar om het geld van eventuele adverteerders. Deze figuur is zelfs in staat om tijdens een bingospel in het javaans bejaarden tehuis vals te spelen met de bejaarden alleen om eigen gewin. Het woord foefoermang in het surinaams woordenboek kan men gewoon vervangen door somohardjo.


  Maak melding
 11. Ik hoop dat deze krant in het nederlands wordt uitgegeven dan kunnen we bij elke editie ervan schaterlachen (schaterlaggen op z’n sommo’s).
  Vraag van een journalist: “Meneer Sommo, wat is uw visie op het gebeuren in de visserijsektor”
  Antwoord sommo: ………….(vul maar zelf in)


  Maak melding
 12. als hij z’n vuile praktijken zal bekennen zoals het verkrachten van een miss, verdwijning van gelden en gronden, zijn te veel om op te noemen.danpas zal ik in zijn krant geloven.als dat niet het geval is heb ik een betere benaming voor zijn krant (de leugen regeert )mensen somo heeft genoeg gedaan om hem nog te steunen door zijn blad te kopen let op je centjes waarvoor je hard heb gewerkt.( noh baiiiiiiii !!!!!!!! ) Creolen vooral die somo heeft niks voor jullie over onthoudt dat.


  Maak melding
 13. What’s nex?
  Wekelijkse talkshow van somo op de javaanse tv? Somo’s Keek op de Week.
  In de aflevering van volgende week “Asogrie en de interculturele overeenkomst met Pleng-pleng en Dahweth”


  Maak melding
 14. Reclameburo Somo is een mooiere naam voor de nieuwe krant. Het is de omgekeerde wereld. Vroeger kwam je in de krant als je iets (goed of slecht) gedaan had of te vertellen had. Nu begin je zelf maar een krant om jouw waarheid te verkondigen.Geef dan een fanblad uit of een partijkrant. Moet het ANP als objectieve buitenstaander terug? Misschien valt het 100% mee maar het ruikt nu al niet fris.
  Howard Ommel


  Maak melding
 15. HELLo de spijker op zijn kop wie kent makmoer nog en ik ga nog verder dit heb niet van horen zeggen , patta osso daar was hij ook te vinden nogmeer ik ga nu echt twijfelen of fene de press alles onder controlle heeft ik dacht het niet brunsie die bepaald hoeveel zijn neef aan schade vergoeding moet ktijgen , bakove winkel is open mensen graien maar word tijd dat er een aantal mensen van deze regering worden badankt voor wat zij hebben gedaan .


  Maak melding
 16. De nieuwe media magnaat,naast radio station in nickerie op een gepikte grond van een sportvereniging een krant uitgeverij op het onafhankelijkheidsplein.De onafhankelijksheid is nogsteeds vrij er heeft niemand titel op.Somo staat helemaal centraal.


  Maak melding
 17. Het schijnt dat verboden is met,een eigen krant te beginnen.De chinezen hebben al bijna een eeuw eigen krant.Ze zijn gewoon jaloers,ja je hoort het goed jaloers.De West,de Waretijd en de suri-dagblad betekenen deze minder inkomsten..


  Maak melding
 18. Oorzaak Vtje die blinde blakkamang leider.. hij leidt jullie straks een schipbreuk.
  Dang oenoe sa sidong en bari, ma dan a lati.
  Vtje maak dat je weg komt jij hebt geen kracht.
  Blind, Zwak, Waardeloos en geen kijk op zaken
  i.h.b Landsbelang.


  Maak melding
 19. Als ik de berichten zo lees kom ik tot mijn grootste spijt tot de conclussie dat zelfs de taliban zich in su kan vestigen.
  Wat ik positief vind is dat Surinamers woonachtig in het buitenland en binnenland hun mening kunnen geven.
  Waardoor we elkaar alleen maar beter kunnen gaan begrijpen.
  Wat hopelijk ooit ook tot iets goeds leid.


  Maak melding
 20. Wel we leven in een “DEMOCRATISCH ” land. En het is hier nu de mode dat alles mag, niks moet. Niks goeds en verstandig, logisch bedoel ik dus. Ik wens hem succes, mischien wat meer nieuws over onze sranangmangs in Commewijne etc.? En ik hoop in het Nederlands zodat een ieder verstaat. Vergeet niet te melden hoeveel hectare u zal weggeven met SMS acties ( ook weer zo een rage in Sur. geworden). En nog een voordeel meer Toilet papier voor ons, toch wordt alles duurder, dus dat is een goed vooruitzicht.


  Maak melding
 21. Lieve mensen,
  Jullie reacties laten zien dat jullie allemaal verschrikelijk jaloers en afgunstig zijn. Die man heeft keihard geknokt om weer de top te bereiken. En al die loosers die hier hun nodeloze commentaar geven zijn minder intelligent, ondernemend, doortastend, volhardend en charismatischer. Jullie hebben niet eens een nagel om je kont te krabben. En in een vergelijkbare situatie hadden jullie net zo hard mee gegeten. Spaar me de hypocrisie, suprise me en vertel wat we wel kunnen doen om het land vooruit te helpen dan die bullshit die jullie hier zenden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES