Celstraffen voor Schiphol-bewaarders

0

De rechtbank in Haarlem heeft gisteren vijf gevangenbewaarders van het detentiecentrum op Schiphol-Oost veroordeeld tot celstraffen tot dertig maanden waarvan zes voorwaardelijk. De vier mannen en een vrouw hebben in 2006 bolletjes met cocaïne aangenomen van drugskoeriers.

Officier van justitie M. Lengers had celstraffen tot drie jaar geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Gedetineerden poepten de bolletjes uit in een hoekje van hun cel, uit het zicht van de bewakingscamera’s. Daarna gaven ze de drugs aan de bewakers, die het doorverkochten.

De drugskoeriers wisten soms al in Suriname aan welke bewaarders ze bolletjes konden afgeven. Door het afgeven van de drugs ontliepen ze een deel van hun gevangenisstraf, omdat er op papier minder drugs werden gevonden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.