donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname gaat posttraumatische stress te lijf

Suriname gaat posttraumatische stress te lijf

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jan – Suriname gaat het Posttraumatische stresssyndroom, PTSS, grondiger aanpakken. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Er zal een team worden opgezet van specialisten die niet alleen militairen zullen begeleiden, maar ook beschikbaar zullen zijn voor eventuele rampsituaties. De aanpak zal drastisch worden verbeterd.

De begeleiding van het moment zal veel efficiënter verlopen. “De slachtoffers van de binnenlandse oorlog hebben onze hulp nodig, dat betekent familie, vrienden en de hele samenleving, zullen moeten beseffen dat er gezamenlijk moet worden aangepakt”, zegt Fernald. De behandeling is totnogtoe beperkt gebleven tot militairen, waarbij wordt samengewerkt met het Psychiatrisch Centrum Suriname.

Op den duur moeten ook meer burgers in aanmerking komen voor behandeling. Met Nederlandse specialistische hulp zal een team van dertig man worden getraind. Tot en met 2009 zullen jaarlijks steeds tien specialisten worden afgeleverd. “We gaan naar een fase van concrete actie”, aldus Fernald. Er komt een interdepartementale commissie, die een integrale aanpak mogelijk moet maken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Dat is een goed gebaar van de bewindsman, echter komt die hulp m.i. te laat. We leven zo’n 20-jaren verder en is de psychische toestand van combatanten een eigen leven gaan leiden. Sommigen leven letterlijk aan de rand van het bestaan en zijn hier en daar beland aan de drugs/alcohol en/of eten uit vuilnistonnen.
  Ik hoop dat ook die schrijnende gevallen zullen worden geresocialiseerd.


  Maak melding
 2. O wat ben k blij dat dit nu gaat gebeuren,ik wil in de toekomst wel mijn steun bijdragen door vrjwilligerswerk te doen.Minister Fernald bedankt en ga zo door.


  Maak melding
 3. Sally waarom neem jij zijn taak over dan???
  Jij weet het tog beter met je mie gado
  Tenminste doet hij iets voor zijn mede mens en jij maar schreeuwen mie gado
  Het feit dat jij niks onderneemt sally kan ik het uitschreeuwen Mi gado Sally doet ook niks voor haar eigen mensen Mi gado Sally soso bigie Bek a abie
  Ivan ga zo door mijn steun heeft U


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES