zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMaatschappelijk werker in Suriname vaker inzetten

Maatschappelijk werker in Suriname vaker inzetten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jan – Er mag best vaker een beroep worden gedaan op maatschappelijk werkers als het gaat om het benaderen van spanningen tussen mens en samenleving. Dat het nog veel te weinig gebeurt ligt niet aan de kwaliteit van de beroepsgroep of de toegankelijkheid. Het belang van het werk zelf wordt te vaak over het hoofd gezien.

Menigeen vindt dat ‘iedereen’ het kan. “Als maatschappelijk werker pak je problemen aan die individuen ervaren in de wisselwerking met hun omgeving. Je bent getraind om methodisch te werken”,zegt maatschappelijk werkster Gail Kersout tegenover de Ware Tijd. Die professionaliteit maakt het hele verschil. Tegen dit licht moet het initiatief gezien worden van de Interreligieuze Raad in Suriname, Iris.

In samenwerking met het Comité Christelijke Kerken en de Regionale Gezondheidsdienst zullen binnenkort vrijwilligers worden ingezet voor gesprekstherapie op de poli. De vrijwilligers krijgen een korte training. Het initiatief moet vooral de geestelijke last van het dagelijks leven ten minste verlichten. Hoe de vertrouwelijkheid zal worden bewaakt, wordt niet vermeld.

Kersout vindt het raadzaam professionals in te zetten, zoals afgestudeerden op HBO-niveau. “In plaats dat vrijwilligers worden ingezet, kunnen de patiënten worden doorverwezen naar instanties die deze dienstverlening bieden. Of zet maatschappelijk werkers in op de poliklinieken. Je moet creatief zijn en weten wat er gebeurt in de samenleving. Mensen worden ziek door uitzichtloosheid van problemen en hoe pak je dat aan?”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
 1. Don’t talk.. do it.. en zorg dat de mensen de kans krijgen zelf hun voedsel en huisvesting, kunnen verdienen…pep talk don’t help.
  Geef werk en de rest komt vanzelf…

  P.S. men woont in Su. de verhuurder wil U.S of Euro…SRD bij betaling.. no kang…
  Land vol uitbuiters.
  De chinees komt, wordt daarna ook direct uitgebuit.

  soso dalla nanga euro e takie.


  Maak melding
 2. Gail Kersout is niet goed bij haar hoofd.
  Ze moet maar eens gaan praten met de idioten die het land regeren, daar moet er wat gebeuren en geen putjes dempen, terwijl kannibaal Vene en consorten alle schapen verdrinken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES