Suriname gaat visserijsector beter beschermen

10

PARAMARIBO, 20 jan – De visserij zal beter worden beschermd als de kustwacht eenmaal is opgezet. Dit zegt minister Fernald van Defensie. Eind januari moet reeds een aanvang worden gemaakt met serieuze activiteiten gericht op het weren van illegale visserij en piraterij. Aan de jarenlang klacht over gebrek aan gezag voor de kust, komt een eind.

Het is de regering menens om de rijke visgronden voor de kust afdoende te beschermen. “Als ontwikkelingsland kunnen we het ons niet veroorloven om geen beheer te voeren over onze wateren”, zei Fernald in het parlement. De eerste stappen zijn vorig jaar reeds gezet via gezamenlijke patrouilles met de politie. Dit jaar wordt het concreter met de instelling van de kustwacht.

Er zal ook gebruik worden gemaakt van het Vessel Tracking System van het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij. Het systeem is er op de eerste plaats voor het controleren op vismethoden. Er worden later dit jaar tien rubberboten aangeschaft om het patrouilleren te vergemakkelijken. “Dit logenstraft ook de bewering dat de regering niet voldoende doet voor het leger”, aldus Fernald.


10 REACTIES

 1. Wat is er toch met Fernald? Denkt die man wel na wat hij zegt?

  Zijn laatste opmerking slaat nergens op! Is dit alles wat het leger nodig heeft nl. materiaal voor een kustwacht?

  Hoe zit het met uniformen, schoeisel, rijdend materiaal, moderne wapens, behoorlijke patrouilleboten op de rivieren, vliegtuigen voor de ‘luchtmacht’ (als die nog bestaat)?

  Ik wil niet pesimistisch zijn, maar wanneer is later dit jaar? April of December?

  Waar je een klein kind blij mee kan maken.

  Prenaam


  Maak melding

 2. Dat is goed voor Suriname. Hoe zit het dan met de zoetwater vissen in de rivieren. Is het niet de tijd om kwik, landbouwgif en kunstmest te verbieden. Tot heden is niet bewezen dat gif en kunstmest het land beter heeft gemaakt. Vroeger hadden we deze middelen niet nodig. Iedereen weet dat het vroeger beter ging. Als we de gotro (sloot) schoon maakte en het afval langs de sloot gooide, weten jullie ook dat dat gedeelte de vruchtbaarste gedeelte is. In de vruchtbaarste gedeelte komen bacterien voor die de planten hard nodig hebben om snel te groeien. Door kwik, landbouwgif en kunstmest sterven deze bacterien en word de grond onvruchtbaar. Wat doet de Wereld Natuurfonds in Suriname. Hoe meer gezonde vissen, hoe groter onze rijkdommen.


  Maak melding

 3. De kustwacht klinkt mij langzamerhand als een myte.Ze zijn meer dan 10 jaar mee bezig om het op te zetten en tot nu toe hebben zij niet eens een korjaal kunnen realiseren.


  Maak melding

 4. Hoop doet leven en doet tenslotte zij die het daadwerkelijk aanbelangen in vrede leven.
  Het faciliteren van een kustwacht lijkt mij geen simpele opgave als blijkt dat elementaire marine taken niet kunnen worden uitgevoerd.

  Never the less heel veel succes!


  Maak melding

 5. Hoop dat er uiteidelijk stop wordt gezet met de piraterij. Eindelijk hebben de surinaamse vissers wat hoop, maar moeten wel aan de regels houden. goedzo minister!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Deze door God vervloekte leiders nemen de bevolking gewoon in de maling. Suriname had ten tijde van Wijdenbosch een heel goede marine/kustwacht.Nieuwe patrouille boten waren besteld in Spanje. Ook had men een opsporings- en onderzoeksvaartuig ” De sharky ” gekocht de voormalige DDR.

  Ten tijde van de regering Wijdenbosch werd de kust vanuit de lucht goed bewaakt door vliegtuigen van het leger die op patrouille gingen. Het was ook de Surinaamse marine die de Guyanezen wegjoeg toen de Guyanezen olie wilden gaan boren in de Surinaamse economische zone.

  Beste lezers, deze door God vervloekte leiders zijn de echte vernietigers van het land. De marine schepen van de marine,de vliegtuigen en helikopters van het Nationaal Leger hebben deze vervloekten met boosopzet laten vernietigen door geen onderhoudsgelden beschikbaar te stellen.

  Tientallen miljoenen euro’s waard aan varend en vliegend materieel hebben deze corrupte vervloekten gewoon vernietigd. Dit zijn de leiders met schone handen in Suriname. In een ander land had men ze allang weggestemd.


  Maak melding

 7. Heel jammer,jammer,jammer elke dag komt nu, echt naar mijn gevoel een gek met een ondoordacht verhaal.
  Waarom ik weet niet.

  Een regering zonder koers, is vernietigend
  men kan de man op straat(hosselaar)zelf doodslaan om het straatbeeld van mooi en geweldig uit te laten zien…maar onderhuids gaat men kapot..Vtje bedankt hoor…jij wilde macht(als mascote)maar jij weet niet waar jij met jouw manschappen moet beginnen.

  Geen koers geen uitdaging niks en ook niks rest ding wraak/haat… daarna nog een ding “VLOEK”.


  Maak melding

 8. We zijn zo blij zo blij we hebben tijdens de vorige verkiezingen gekozen voor de heyena’s en
  die gaan er nu vandoor met de buit -in Ned. worden ze verguisd tot in de 2e kamer desnoods-
  Schiphol is hun inernationaal anti-Surinaamse campagne platform -Bouterse hebben ze dankzij hun slinkse taktieken uit de picture gehaald -hun vriendje en backup heeft zich fier gehuisvest aan de Dr. Sophie Redmond straat

  De investeringen van 100’den lange jaren enslaving begint de nazaten na zo lange tijd toch grote vruchten op te leveren.

  Het doel is bereikt.
  We zijn de klos


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.