Surinam Airways in de lift met groeiend aanbod

24

PARAMARIBO, 20 jan – De SLM schijnt betere tijden tegemoet te gaan nu het passagiersaanbod aan het toenemen lijkt. Dit meldt de Ware Tijd. Afgelopen december is het aantal passagiers veertien procent meer geweest dan in december 2005. “Dit ondanks de concurrentie”, zegt Clyde Cairo, onderdirecteur Commerciële Zaken van de SLM.

Concurrentie van de KLM en Martin Air hebben de eigen groei niet kunnen stuiten. Dit wordt voornamelijk toegeschreven aan “het kwalitatieve product van de SLM dat het reizend publiek bekend is.” Aan het actietarief van december valt niets toe te schrijven, omdat het alleen gold voor reizen vanuit Suriname naar Nederland. De markt zelf is ook aanzienlijk gegroeid de afgelopen tijd.

Het passagiersaanbod op de Mid-Atlatische route blijkt te zijn toegenomen met zeker twintig procent. Getracht zal worden de klim zoveel mogelijk te behouden. Het eerste kwartaal van 2006 heeft een daling te zien gegeven van maar liefst negen procent. In het tweede kwartaal werd een groei genoteerd van twee procent. De bezetting is ongeveer gelijk gebleven in oktober en november.


24 REACTIES

 1. Zelf ben ik de koning te rijk wanneer in een Surinaams toestel met Surinaamse bemanning/crew en al de mid atlantische oversteek mag doen.
  Het bedrijf kan zeker tot grotere hoogten komen.
  De vraag daarbij is “wanneer gaat de S.L.M. de tering naar de nering zetten”? Het personeels kostenplaatje is nog altijd killing! In vergelijking met soortgelijke carriers zijn er nog te veel mensen op de loonlijst zonder dat sommigen echt nodig zijn.


  Maak melding

 2. Als het passagiersaanbod stijgt. Kan er ook niet bekeken worden om de tickets te verlagen. Een soort van prijzenoorlog net als bij de supermarkten. Waarom moeten de reizen naar Suriname zoveel kosten. Het wordt tijd dat er wat aan gedaan wordt.


  Maak melding

 3. Ita,

  Doe ff normaal, een prijzenoorlog.
  Hoe kun je nou een supermarkt vergelijken met een luchtvaartmaatschappij.

  prijzenoorlog is vragen om problemen


  Maak melding

 4. slm is een staatsbedrijf
  als staatsbedrijf dien je de belangen van het land te behartigen
  dat is de economie te bevorderen
  en deze is het best gediend bij dumppriijzen, prijzen tegen of onder kostprijs
  zo zet je klm en marti air buiten spel
  en kan je je kist elke dag vullen
  klm en ma moeten winsten draaien
  de slm niet
  de economie is optimaal gediend van bezoekers die geld uitgeven aan taxis, warungs, kappers , roti shops, touroperaters, de kleine ondernemers dus

  niet de kleine corrupte kliek de prijzen kunstmatig hoog houdt, de boeig 4 dagen in de week aan de grond houdt en de klm en martin air hun zakken laat vullen over de rug van de arme surinamers


  Maak melding

 5. Pinto,

  Het personeelsplaatje zal altijd zo blijven zolang je zulke regeringen hebt. Het teveel aan mensen die niets doet zijn de mensen die er bij komen na elke verkiezing. baantjes worden belooft.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. Ach, wat denkt die Cairo: weer stront gooien in de ogen van de surinamers.
  Voor hem is het betere want hij kan weer veel uitgeven aan zijn vriendjes binnen de SLM.
  Ik geloof het pas als de tickets goedkoper worden
  A tang so


  Maak melding

 7. staat van verkeer van het vliegtuig moet tiptop zijn. organisatie, kwaliteit van service en vooral vriendelijke benadering door de crewmembers wordt door de reizigers zeer op prijs gesteld. dit resulteert in klantenbinding. ik heb vorig jaar met de slm gevlogen en het beviel mij prima. dit jaar ben ik weer van plan met de slm te vliegen en ik ga zeker op de up/down-trend letten. suggestie; laat een vragenformulier (­± 10 punten)invullen door de passagiers en geef ze daarbij een pen die ze mogen houden. negatieve punten zullen zeker worden belicht. en doe zeker wat aan efficiëntie zoals het drukken van o.a.(personeels)kosten.


  Maak melding

 8. Hahahahahahahahah Recentelijk in Suriname hoorde ik dat er bijna niemand die met SLM wil vilegen, en het zit in de lift hahahaha.

  De leiders in Suriname hebben veel families in Afrika die heten struisvogels.\
  HIHI


  Maak melding

 9. ik woon in ned ,maar als ik naar su ging vloog ik altijd s.l.m. wat men ook zei over de sl.m.Maar vanaf dit jaar hebben ze het helemaal verpest bij mij.ik ga altijd met heel mijn gezin naar su.en dat gezin telt 6man.een aardig duitje dus.we moesten 14 jan terug en de s.l.m.was 24 uur vertraagd.alle begrip daarvoor.behalve als je op die zondag dat je weg moet uit je huurhuis moet,en je nergens naar toe kan bellen voor een oplossing.vanaf 10.30 hebben we stad en land gebeld voor een oplossing en om 15.30u bellen we naar zanderij en krijgen het verlossende woord dat we in een hotel mochten overnachten en in een adem wordt gezegd dat er geen maaltijd bij is.ik de maandag witheet naar de s.l.m en daar wordt mij doodleuk verteld dat ik kan claimen ,mits het berdag redelijk blijft.tientallen telefoontjes,taxi,s,warm eten en niet te vergeten een hoop stress en ruzie onder mekaar.wie vergoed je dat.voor mij nooooiiiiiit meer de s.l.m.


  Maak melding

 10. Tje poti Helen, geef ze eem brik no. Het teveel aan personeel zal waarschijnlijk langs natuurlijke weg afvloeien en zal er voldoende aan de strijkstok blijven hangen voor dit soort onvoorzienigheden.


  Maak melding

 11. Beste heer Cairo,

  Ik zou hier niet trots op zijn als ik jou was, want als dit klopt heb jij marktaandeel verloren.
  De markt is met 20% gegroeid, maar het marktaandeel van de SLM is maar met 14% gegroeid.

  Van de taart die in totaal 100 was had jij 20 in handen

  Er is dus werk aan de winkel voor je. Misschien kan je snijden in het overvloedige personeelsbestand, en dan met name het duurdere personeel in Nederland, waardoor je de kosten omlaag kunnen en je de ticket iets goedkoper kan aanbieden.

  Surinamer houden zoveel van hun land, dat ze gek genoeg zijn om er een paar keer per jaar naar toe te reizen, al is het voor een week, maar dan wel tegen de juiste prijs.

  Tip: Laat je niet afschrikken door eventuele hoge afkoopsommen die je het afgevloeide personeel zou moeten betalen. Het is een éénmalige last, maar uiteindelijk wordt de SLM er beter van.

  Steven


  Maak melding

 12. Hoi,
  Ik ben eens met JE, vluchten zitten vol in de zomer en als je een dierbaar verloren hebt ,moet je nog duurder betalen, belachelijke bedragen, vorige week slm 2 keer vertraagd, blijft dweilen met de open kraan, maar goed lig aan de mensen zelf, alles volgeboekt in de zomer en blijven klagen!!

  Bedi!!


  Maak melding

 13. Ai baja Helen,ook wij waren met 8 mensen,zonder morren hebben we guesthouse Stacy gebeld,we konden zo inchecken,overnachten en de volgende dag vertrekken,onze claim ingediend bij aankomst in Nederland et voila netjes uitbetaald gekregen.Surinamers toch ook,niets kunnen jullie zelf,op je droge kont zitten bellen en jullie willen alles op een zilverenschaal krijgen.No Matter What,SLM blijft onze nr.1.


  Maak melding

 14. SLM werkt nog steeds op een ouderwetse en bureaucratieve manier.Het online boeken vanuit nederland is nog niet mogelijk,terwijl op slmkantoor in Par’bo wel met PC’s werken.Rarara hoe kan dat?Herbevesting van je terugkeer is ook een lasting bezigheid. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Is dat typisch surinaams?Ik ga voorlopig mat een andere maatschappy vliegen voor het gemak..ajamsorry!


  Maak melding

 15. Overal waar er “schurken” zitten krijg men problemen/liegen/bedriegen, noem maar op.
  Er moet in Su. hard gewerkt worden om schurken uit te schakelen.
  belofte hier belofte daar, nooit iets van terecht.
  Weg met alle boevenbendes.

  Vtje. come up, come up, tempo, slappeling.
  Als je het niet aan kan blijf ook niet zitten, zo fuck jij een heel land op.


  Maak melding

 16. “Dit wordt voornamelijk toegeschreven aan “het kwalitatieve product van de SLM dat het reizend publiek bekend is.” Kwaliteit??? welke kwaliteit?? SLM moet het hebben van de monopolie die zij hebben. Wat kwaliteit. In de vele keren dat ik vloog met SLM ben ik nooit en dan ook nooit te vreden geweest met de service.
  Vraag aan SLM:” wat is jullie ontime preformance?” 100% of 90%. Jullie zijn vaak laat.
  Ook een belangrijke factor om de kwaliteit van een luchtvaartmaatschappij te meten.


  Maak melding

 17. Ai baja,wat zijn Surinamers een dom en achterlijk volk.
  Jullie zijn dingen komen leren in Nederland,opeens,deugd er niets meer wat Suriname aangaat.Wachtie noh,teh ding bakra oh goh long oen.
  Ik heb met blanke Nederlanders gereisd,ik heb geen van ze horen klagen over de service van de SLM,ze vonden het eten lekker,gemanierde personeel etc.etc.
  Ik steun mijn land en volk,en blijf reizen met onze nationale TROTS.

  Klagen jullie maar,SLM,is bijna alle seizoenen volgeboekt,lekker puhh voor degene die ons land wat misgunnen.
  Gaan jullie lekker met een andere maatschappij,who cares.


  Maak melding

 18. helemaal eens met tete,

  het is nooit goed, over de klm hoor je niks
  ondanks de service bij hun gewoon slecht is

  altijd maar klagen over de slm en dan als het bij de klm niet kan toch maar boeken bij slm,gewoon hypocrieten allemaal


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.