donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDouane doet niets met tips Surinaamse collega’s

Douane doet niets met tips Surinaamse collega’s

-

Does Travel - naar Suriname

Cocaïne vanuit Suriname naar Nederland smokkelen is een eenvoudige en lucratieve bezigheid. De mazen zijn volgens de Surinaamse douane vooral in de Rotterdamse haven erg groot. „Mede door toedoen van sommige Nederlandse douaneambtenaren zelf”, zo beweert een hoge Surinaamse functionaris stellig in het Reformatorisch Dagblad.

Vroeger werd informatie over drugssmokkel door de Surinaamse douane doorgespeeld naar de collega’s in Nederland. Dat gebeurt echter steeds minder, omdat er op een enkele uitzondering na veel te weinig mee wordt gedaan, stelt een topman van de Surinaamse douane . Op die manier zijn er in de loop der jaren duizenden kilo’s cocaïne bewust doorgelaten.

„Vooral in de Rotterdamse haven en op Schiphol hebben ze geen boodschap aan de gegevens die wij hun toespelen. Daarom tippen we nu onze collega’s in Engeland of België, waar de meeste schepen uit Suriname een tussenstop maken. Ook in het geval van de Stadt Cuxhaven hebben we dat gedaan, waarna de partij is onderschept door de Engelsen” schrijft de krant.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Kijk weer zo iets …men weet beter in NED.
  wat jullie doen is gewoon anderen verkopen.
  Wie zijn lijnen goed uitzet wordt niet gelinkt..
  Vaker geven jullie uit Su. enkele verdachten aan, maar laten behoorlijk smeergeld gevers ,weg van de….. beer ing jing lijst.
  Dat deden jullie ook met de zogenaamde schipholgangers.
  Dus tapoe joe smoel..land verraders en een stront van leugens.

  P.S. als men strafbare activiteiten ontplooid op Su.grondgebied dan moet men daar stappen ondernemen,
  maar de boel voor de boel laten zodat men dan in Ned.of Bel.of ENG, opgepakt wordt is smeerlapperij.


  Maak melding
 2. Zolang mensen die in deze een cruiciaal rol moeten vervullen onder de meest erbarmelijke omstandigheden en voor een schamel salarisje zal het niet anders worden.
  Je ziet die gasten dan ook in de meest onvoorstelbare bolides rondrijden en een leven lijden als een lord/”lordin”, zonder dat de baas durft in te grijpen, omdat kennelijk ook daar de boter ervan afdruipt.


  Maak melding
 3. Zo zie je maar weer dat Ned. denkt dat ze het veel beter doen dan Sur. Men moet wel van ze leren maar omgekeerd gebeurt dat niet.

  Pedro je hebt groot gelijk. Geen informatie meer geven aan niemand en laat ze maar lekker het puinhoop oplossen.

  De Sur. hebben het weer gedaan en de regering doet niets zul je straks horen.

  Janny


  Maak melding
 4. Suriname moet deze informatie doorspelen naar de Europese Unie bazen in Brussel. Nederland is corrupter dan men vermoed.De Nederlandse douane en politie autoriteiten spelen het spel gewoon mee met de drugsbazen. Waarom komt deze informatie niet op de voorpagina van De Telegraaf? Natuurlijk niet!!!! Nederland is het netste land ter wereld. Laat me niet lachen.Aaaai baja>


  Maak melding
 5. Fout. De nederlandse douane doet er wel wat mee hoor. Ze zorgen dat de drugs ongestoord nederland binnenkomt. Ze confisceren het in alle stilte en distribueren het binnen de eigen afzetmarkt. En die domme surinaamse douane staat met lege handen en ploeteren verder met hun karig salarissen en rijden op hun mobylletje of zundappie en wonen in een huurhuisje. De nederlandse douane heeft een koopwoning en rijdt in een audi of anderssoortge middenklasse auto. Gaat zowel in de zomer naar curacao op reis en gaat in de wintermaanden op wintersport. De surinaamse douane neemt een weekendje Marinalex of gaat zondag met gezin naar colakreek.


  Maak melding
 6. De Nederlandse douane zal wel iets met de tip doen alleen wordt het niet bekendgemaakt want dan moet de cocaine ingeleverd worden aan de staat ter vernietiging en dit zou zonde zijn. Zo dom zijn nou ook alweer niet hier.


  Maak melding
 7. en waarom stopt men die drugs dan niet in paramaribo?
  Ze weten er van en laten dat schip vertrekken. Vanwaar komen deze tips?

  Ik kan me voorstellen dat men in nederland denkt : als jij in paramario weet dat er drugs in zit,waarom heb je het dan laten inladen,waarom heb je er niks aangedaan?


  Maak melding
 8. ai het hele apparaat deugt niet in suriname
  douane neemt eerst steek penningen aan en laat vervolgens de drug vertrekken via container naar europa
  Daarna geven ze een tip door aan hun collega’s douane in nederland
  Wie is nou gek??
  Naar mijn inziens hoef je geen tip tegeven aan je buitenlandse collega”s schurken
  Als je nou actie in suriname zou nemen dan hoef je tog geen tip te geven
  maw jullie zitten dus ook bij die bendes
  Jullie nemen eerst smeer geld aan dan laten jullie dat schip vertrekken
  Wie nemen jullie nou in de malling ?
  De staat suriname zelf
  Ach ja ik zou het ook doen als ik 500 SRD zou moeten opstrijken van de staat als loon dus elke maand
  Dus doaune people wees op je hoede dat je niet gepakt wordt door de staat of door die bendes die smeergeld van aan neemt
  ok doeiiiiiiiiiiiii


  Maak melding
 9. Zoals Ram zegt, houd de info voor jezelf. Laat het desbetreffende schip niet de haven verlaten, en laat aan de rest van de wereld weten dat je een grote vangst hebt gedaan. Zo wordt het negatieve imago van switi sranang een beetje afgezwakt. Mischien dat er met andere ogen naar de SU. douane wordt gekeken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES