dinsdag, april 23, 2024
HomeRedactioneelFoto's 150 jaar St. Louise school Suriname

Foto’s 150 jaar St. Louise school Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Leerlingen van de St. Louise (meisjes)school in Suriname vierden deze week het 150-jarig bestaan van hun school. De ochtend begon met een kerkdienst in de Heilige Driekoningen kerk, waarna er onder begeleiding van de drumband van de Politie naar de school werd gelopen. Daar werd flink gefeest.

Onze fotograaf was daarbij aanwezig en maakte voor u onderstaande reportage:

Louise school Suriname 1
Louise school Suriname 2
Louise school Suriname 3
Louise school Suriname 4
Louise school Suriname 5
Louise school Suriname 6
Louise school Suriname 7
Louise school Suriname 8
Louise school Suriname 9
[(c)Waterkant.Net/2007]

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
 1. Jeetje zeg! toen ik die foto’s zag heb ik echt gehuild. Ik ben een oudleerling van de Louiseschool, en ik droeg precies dezelfde uniform. Eens was ik ook zo een schattig schoolmeisje in het lichtblauw met donkerblauw uniform.Ik hoop dat de Louiseschool nog lang mag bestaan en dat het onderwijspeil nog steeds zo hoog is als toen ik erop zat. Ik heb het als een topschool ervaren. En ik weet dat veel van wat ik nu heb bereikt, toch is bereikt door die basis die ik toen heb gehad. Ik vind het uniform nog steeds erg modern(op een functionele manier natuurlijk).Ik vraag me af of die overgooiers nu wel boven deknie mogen zijn. In mijn tijd mocht dat niet. Het werd echt opgemeten.En soms werden de zomen er ter plekke uitgehaald, om de rok langer te maken, liep je voor schut met een verbleekte streep aan de onderkant van je overgooier.


  Maak melding
 2. 150 jaar is een mijlpaal. Waarom tracht de louise school niet om zoveel mogelijk oud leerlingen te mobiliseren om dit schitterend feest mee te laten vieren.


  Maak melding
 3. Proficiat aan de directie, leerkrachten en leerlingen van de St.Louiseschool! Heb er ook zon’n 40 jaren terug op gezeten. Het uniform blijf ik nog even mooi vinden, apart!!


  Maak melding
 4. Het was een heel strenge, maar gezellige school. Mevr. Tonch, Mevr Niewehuizen, enz allemaal excellent onderwijzeressen geweest.
  Ik zat met Audrey Graves, Genieveve Dolladi, Harriet, enz ..Leuke studenten op een hele leuke school. Ben beniewd hoe de school tegenwoordig draait. Bollie die verkocht heerlijke broodjes met gehakt!!! Ik hoop dat meer oudleerlingen reageren. Groetjes.


  Maak melding
 5. Op de eerste plaats de felicitaties aan alle leerlingen, oud-leerlingen en leerkrachten van de Sint Louise School. Ik heb er 30 jaar geleden ook als leerling op gezeten. Het was een strenge school, maar toch leuk. In december 2004 ben ik nog op het schoolplein geweest. Het uniform is nog even mooi. Ik hoop dat de school nog lang zal bestaan.

  Elly Havertong


  Maak melding
 6. leuk schooluniform als het het over zou moeten doen.zo ik graag zo een uniform naar school willen aan doen.maar ja 150 jaar wauwww.leuk kon je maar in nederlanduniform aandoen.


  Maak melding
 7. Ai baia ,

  Jongoe, Ik heb het uitzonderlijk genoegen gehad 1(een) keer te mogen binnengaan in dat paradijs. En dat was slechts om een boodschap af te geven voor een van de leraren.

  Meisjes van de Louise school hadden een soort magisch effect op mij en de rest van de Paulus….LOL
  Ik kan me nog goed herinneren die wenkende blikken en gegiechel uit de lokalen, maar vooral ook hoe de ‘soeurs'(onderwijzeressen in paterskleding:) me goed in de gaten hielden.( ze checken je strak!;>)

  Renovatie is echt wel nodig ja, ik herken het niet eens Blauwtjie Paradijs.
  Tanga’s van de Paulus


  Maak melding
 8. Ook van mij de felicitaties aan leerlingen, oudleerlingen niet te vergeten leerkrachten, ik heb er zo’n 40 jaar geleden op die school gezeten, was er heel gezellig ondanks de strengheid. Als ik tijdens de vakantie door de straten van Paramaribo loop en de meisjes in het uniform zie lopen, komen bij mij de leuke en minder herinneringen naar boven. Was een hele leuke tijd. Nogmaals proficiat.
  840 girl Margo Halfhide


  Maak melding
 9. proficiat directie, leerkrachten , oudleerlingen met het behalen van zo’n mijlpaal. 150 jaar is niet niks. ik ben er zelf op geweest en heb hele leuke ervaringen met iedereen.Succes verder en als het mogelijk is het uniform behouden en nooit mixen. marlene saimo


  Maak melding
 10. Ik heb er ook gezeten, geweldig was het.Dat is ca. 30 jaar geleden! Ik hoop dat ze nog steeds gym-les geven en dat het nog even streng is. Ik herken het: dat van de lengte van de overgooier. Deze moest minstens 10 cm. onder de knie zijn. En nagellak en make-up mochten ook niet. Als je deze ophad, moest je deze buiten de klas verwijderen en dan pas mocht je weer gewoon de lessen volgen! Ik wenste wel dat ze een soort van super-reunie hadden gehouden. Dan was ik zeker erbij geweest. Proficiat met het 150 jarig bestaan en houden zo!!!!


  Maak melding
 11. Al 150 jaar dat de Louise school bestaat. Waar gaan de jaartjes zeg. Heb dus ook op deze school gezeten.
  De groeten aan mijn oude klas vriendinnen.
  Ik zou graag willen weten,wie na Mevrouw Thonck,directrice was geworden.

  Marlyn


  Maak melding
 12. 15 januari 2008,

  Geachte Hoofd, Bestuur van de St. Louiseschool,

  Het doet mij een genoegen te mogen reageren. Jammer dat ik dit zo laat heb ontdekt. Ondanks ik het altijd en nog steeds over DE LOUISESCHOOL heb met vrienden, kennissen en collega’s was het niet in mij opgekomen om http://www.louiseschool.com in te toetsen. En toen…. vandaag, dinsdag 15 januari 2008 kreeg ik een ingeving !

  Ik ben een oudleerling van de St. Louiseschool, om precies te zijn ik ben al zeker 40 jaren van school af.

  Ik ben er altijd met héél véél trots en plezier naar toe geweest.

  EEN SCHOOL DIE ALTIJD OP PEIL GEWEEST IS, in de hoop dat het nog steeds zo moge zijn.

  De grondslag van de St. Louiseschool in Suriname die ik heb genoten al die jaren, is hier in Ned. vergelijkbaar aan MBO-HBO niveau.

  Ik heb mij een keer voor een Taalvaardigheidcursus hier in Ned.opgegeven.
  Puur om te testen wat er bij mij nog is blijven hangen aan grammatica.
  Ik kwam als de eerste en de beste uit de bus ! Ze vroegen mij meteen van welek school/opleiding ik afkomstig was.
  Zo begon er een discussie over de St. Louiseschool.

  Ik moet zeggen tot op heden BEN IK ZEER TROTS dat mijn ouders (die zijn reeds lang overleden in Sur.),mij op deze school hebben geplaatst.

  Ik wil het hoofd en het bestuur samen met alle leerkrachten en leerlingen VAN HARTE PROFICIAT wensen met het behalen van deze mijlpaal ! 150 Jaren is niet niks. Ik zit inmiddels 35 jaren in Ned., schande, ik schaam om het te zeggen, maar ik ben eerlijk, ik ben in die 35 jaren nog geen ene keer teruggekeerd naar Sur.
  Maar als ik eens in Sur. ben, kom ik zeker langs op de Louiseschool, al ken ik niemand daar meer ik vind het leuk om mijn oude school terug te zien.

  Rest mij u allen een GEZOND 2008 toe te wensen en dat DE ST. LOUISESCHOOL OP PEIL MAG BLIJVEN DOOR FUNCTIONEREN.


  Maak melding
 13. Ook ik heb op Louise School gezeten van 1966-
  1970.Maar ik heb begrepen dat er in Nederland een reünie wordt georganiseerd.
  Wie o wie kan mij aan meer info helpen ?
  Cynthia


  Maak melding
 14. Hallo Cynthia,
  Op 1 juni is de reunie in Amstelveen, ik heb gehoord dat Jetty Berkenveld in de organisatie zit. Zoek op Berkenveld in Amsterdam.


  Maak melding
 15. Natuurlijk ben ik 1 juni aanwezig. Ik kan mezelf niet zoveel herinneren over mijn medestudenten over de leerkrachten des te meer. Het is een heel leuke schoolperiode geweest. Ook ik herinner me Bollie nog met haar lekkere broodjes en vleesboordjes. En de manjabomen op het schoolerf. Van de zusters heb ik ook nog afscheid mogen nemen met een heel mooi feest. Het was een prettige tijd.


  Maak melding
 16. Ook ik heb op de St-Louise school gezeten.
  De directrice was toen soeur Ligoria, ze was klein, rond en mollig, streng maar ook zeer rechtvaardig.

  Juf Hardenberg, juf Botsse, Busropan, Barig en nog vele anderen van wie ik les heb gekregen in diverse vakken.
  Soeur Brigitte, de mooie non, wie kent haar nog?

  De St-Louise school, de regels waren streng,maar toch zagen we kans die aan onze laarzen te lappen. O wee als je werd gesnapt.

  En dan die basketball-toernooien die werden gespeeld door alle Mulo scholen.
  Hoevaak heeft de St.Louise die niet gewonnen?Toen ik nog op die school zat, waren o.a. Peggy Day, Glenda Robles de sterspelers.

  Eindexamen werd afgenomen in de gymzaal.

  Ben begin dit voorjaar nog het schoolerf opgelopen. Het gebouw is aan renovatie toe, maar ik herkende veel nog, ook al ben ik 42 jaar van die school af.
  Het fietsenhok is er nog steeds. Er is zelfs nog een fietsenhok bijgekomen.

  De St. Margaretha ULO-school is verhuisd naar de Mahonylaan, waar de Rajpur kerk is.
  De St. Anna (basis)school is nu de St. ElisabethII geworden en de Petrusschool is ook verhuisd.

  Het was/is een groot scholencomplex die de katholieken in beheer hadden/hebben.

  Haha fogod, ik ken die spanning wel die er heerste tussen de meisjes van de St.Louise school en de jongens van de Paulus.

  Zelfs de jongens van de Hendrikschool fietsten/liepen maar al te graag door de Mr.Wulfingstraat.

  Jammer dat ik niet geweten heb van de reünie, had er graag bij willen zijn.


  Maak melding
 17. Jammer, ik heb te laat gehoord over de reunie. Ik was anders graag gekomen. Ik heb van mijn 12e tot mijn 16e op de Louiseschool gezeten(vanaf 1955) en had graag wat oud- leerlingen ontmoet. Wordt deze reunie nog eens herhaald?


  Maak melding
 18. hoi,ik zit nu op de st,louise school en onze schoolhoofd is juf.Lamsberg. onze school is nog streng, maar niet zoals ik het net van jullie heb gelezen. onze jurken mogen nu wel boven de knie maar als de directrice het te kort vindt ga je wel met een lange jurk naar huis. toch vindt ik de louise school een leuke school enals ik groot ben en deze school bestaat nog ga ik mijn dochters ook op deze school zetten. we hebben het nog steeds hoor. dat van de paulus. hihi maar ik moet nu gaan. ik wenste wel dat ik het150 jarig bestaan van de louise school ook mee mocht maken

  groetjes
  Chetia jurel


  Maak melding
 19. Wat ik zo leuk vind aan alle bovenstaande reacties is,dat iedereen zo positief is over de St. Louiseschool, maar dat is zeker zo !

  In al de reacties kun je uithalen hoe oude klasgenoten uit de 30- 40-tiger jaren de school op peil hebben ervaren en dat beaam ik ook.

  Rest mij te horen te krijgen, op welk niveau de Onderwijsinpectie hier in Ned. de St.Louiseschool beoordeelt. Graag verneem ik dit en als laatste wil ik vragen wanneer er weer een reunie komt met uit de 40- 45-tiger jaren ex klasgenoten. Ik ben benieuwd !!! Dank jullie wel !


  Maak melding
 20. Lieve mensen,
  Als oud leerlinge van de Louise School (1975-1979) heb ik fijne herinneringen aan Juf Jubitana wiskunde) Juf Chocolaad (Engels) en Juf Van Vliet (Gym).Heel jammer dat deze mijlpaal geen aanleiding heeft gegeven voor het organiseren van een reunie.
  Een idee voor de herdenking van 160 jaar Louiseschool in 2017 in Nederland?


  Maak melding
 21. Wij, toen de jongens van Suriname noemden deze meisjes plagend Blauwtjie vanwege hun blauwe uniformen. Voor het geval u het niet weet is de Blauwtjie een hele mooie vogel in Suriname. En als u naar de meisjes op de foto’s kijkt dan moet u de bijnaam begrijpen. Verdraaid mooie meisjes. Meisjes, doe jullie school eer aan door goed te leren om later belangrijke vrouwen te worden in de Surinaamse samenleving. De mannen hebben tot dusverre geen moer gemaakt van Suriname. Dus jullie – aanstaande vrouwen van Suriname-: Doe er wat aan. Mijn hoop is nu op de vrouwen gevestigd.


  Maak melding
 22. Norma Lie

  Dag Norma eindelijk na zovele jaren eindelijk de hoop zien die in vervulling gaat.
  Tenminste als jij de Norma bent van de Dr. Nassylaan naast Ro

  Als jij diegene bent stuur een berichtje via linkedin. Hoop dat je mijn naam nog kent (Armand)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES