Privatiseringsproces Bruynzeel Suriname gaat door

1

PARAMARIBO, 17 jan – De privatisering van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, BSH, wordt onverkort voortgezet. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. De resultaten die totnogtoe zijn bereikt, vallen weliswaar tegen, maar de moed wordt niet opgegeven. Er komen nog steeds aanbiedingen uit het buitenland.

De belangstelling voor het failliete houtbedrijf geeft de potentie aan. Het is des te meer spijtig dat de onderhandelingen met Doorwin BV zijn vastgelopen. Veel keus was er niet, omdat de andere partij zich niet gehouden heeft aan afspraken. Nadat vorig jaar februari een intentieverklaring was getekend, is nog maandenlang onderhandeld. Uiteindelijk moest worden afgehaakt.

“Als de koper niet bereid is, kijken we uit naar verdere privatisering”, zegt Jong Tjien Fa. Intussen worden de lonen van de ruim driehonderd werknemers betaald door de overheid. Het geld komt uit de begroting van het ministerie. Volgens Jong Tjien Fa zijn de lonen gegarandeerd totdat de privatisering is voltooid. Naar verwachting zal BSH dit jaar nog verkocht worden.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.