EU-fondsen niet voor boeren Surinaams binnenland

2

PARAMARIBO, 17 jan – Landbouwers in het binnenland zullen niet kunnen profiteren van de agrarische fondsen die de Europese Unie ter beschikking heeft gesteld. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. De lening van ruim vijf miljoen euro gaat aan het gebied voorbij, omdat de bewoners nog geen titel hebben op hun grond.

Het is de zoveelste kans die gemist wordt, vanwege het eeuwenoude euvel. De EU heeft titel op de grond als belangrijke voorwaarde gesteld voor leningen uit het fonds. De fondsbeheerder, de Landbouwbank, heeft dan ook geen keus dan projecten uit het binnenland af te wijzen. Volgens Raghoebarsing zijn er dit jaar twee kredietfondsen beschikbaar voor de agrarische sector.

Ruim drie miljoen euro gaat naar de rijstsector als onderdeel van het nationaal rijstbeleid dat de EU ondersteunt. De rente mag niet hoger komen dan tien procent, wat beduidend lager ligt dan de gangbare rentevoet bij het bankwezen. Ook is er ruim drie miljoen euro via het Agrarisch Kredietfonds, dat ook door de EU wordt gefinancierd. Het geld is voor investeringen in vernieuwing en uitbreiding van landbouwbedrijven.


2 REACTIES

 1. Rotzooi puur door en door..deze mensen zijn niet in staat iets op poten te zetten..excuus na excuus..rommelbende onderleiding van Vtje.soso lee nanga foefoeroe.
  Wel als er geen mensen in het binnenland iets kunnen/mogen ondernemen wat moeten zij anders !!!
  Roven ?????
  Blijf maar lekker geld voor vrienden en familie lenen hoor, ga je gang.
  Geen titel op grond, binnen een half uur geregeld de meeste wonen al eeuwen daar.
  Alleen maar gekheid, zeer en zeer droevig


  Maak melding

 2. Hoeveel geld moet je geven hoeveel leningen moet je verstrekken..ER komt niks van terecht een bodemlozeput..en er komt never nooit een cent meer bovenwater men betaald gewoon niet.(vorige lening daarvan is geen cent terug betaald)
  Dit is puur geld in de zakken van schurken steken.
  Letten jullie op !!!Jullie hebben gewoon durf


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.