dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieStrafzaak tegen Surinaamse ex-minister uitgesteld

Strafzaak tegen Surinaamse ex-minister uitgesteld

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 16 jan – De strafzaak tegen ex-minister Gilds van Justitie & Politie is uitgesteld. Zijn advocaten zijn een bodemgeschil aangegaan tegen de Staat vanwege “schending de fundamentele rechten en vrijheden” van hun cliënt. “Er is geen sprake van het zoeken van uitstel van executie of op de lange baan schuiven”, zegt advocaat Stanley Marica.

De man heeft rechten net als ieder ander en mag daar gebruik van maken. “Anders leven we niet in een rechtsstaat”, aldus Marica, die eerder al een kortgeding aanhangig maakte op dezelfde gronden. De behandeling van de strafzaak is verschoven naar 19 februari. Rechter John von Niesewand heeft dit besloten na na overleg met de verdediging en de officier van justitie.

Gilds’ politieke partij, de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, heeft eerder kritiek geuit op het beleid van het Openbaar Ministerie. Mr. Marica denkt dat de strafzaak voorlopig niet doorgaat, zolang het kortgeding en het bodemgeschil duren. Vanwege de onderbezetting bij het Hof kunnen bodemgeschillen soms jaren duren. “Er zal in de civiele procedures eerst een uitspraak moeten komen”, zegt Marica tegenover de Ware Tijd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

7 REACTIES
 1. Als het om pietje Puk van tante Lena zou gaan had ie al aan beiden zijn oortjes gehangen. Die zou namelijk de middelen niet hebben om de proceskosten te betalen.


  Maak melding
 2. Daadkracht santhoki hihihii, als je gelooft dat gilds en zijn advocaat in hun eentje op deze zet zijn gekomen, heb je het glad mis. Er is met alle ter beschikking staande middelen van de Front top gewerkt.
  En dat houd in santhoki hihihi.


  Maak melding
 3. Kijk maak niet uit wat er gedaan wordt daar, maar dat rotzooi moet worden opgeruimd!! Al staat de top van VHP achter Gilds. Die moet oprotten van daar!!


  Maak melding
 4. Inderdaad hi hi en way baya in ond geliefde Suriname, maar toch brullen om anderen te berechten.
  Het meest beschamende is dat Gilds bij de viering van de VHP daar prominent loopt te brullen zonder enige schaamte.
  Mangal.Mansaram, voor jouw een daad als parlementarier om iets te zeggen over normen waarden want ook D.D.Bouterse is nog niet berecht en toch door iedereen veroordeeld.
  En door wie, jullie redi musus die het land in de uitverkoop hebben gedaan en jullie eigen kring wel van alle goede banen voorzien
  Shame on you.
  Gado ne sribi en dat is voor iedereen van toepassing die enige schuld met zich meedraagd van corruptie of andere criminele inslagen.


  Maak melding
 5. zo geloven jullie nu echt wat santhoki vertelt over 8 december?
  Als een van die 16 ,geen 22, verdachten een kort geding start zijn we in 2015 nog niet klaar. En er zullen redenen genoeg redenen zijn om er een te starten. Kijk maar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES