dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMelkboer in Suriname moet dringend moderniseren

Melkboer in Suriname moet dringend moderniseren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 jan – Melkboeren moeten in hoog tempo hun bedrijf gaan moderniseren, willen zij nog meetellen. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsingh van Landbouw, Veeteelt & Visserij, LVV. De situatie waarbij op kosten van de overheid dik verdiend wordt, is niet houdbaar. Geleidelijk aan zal een meer marktconforme situatie moeten ontstaan.

Daar hebben zowel consumenten als producenten meer aan. “De melkveeboer heeft tot taak zich te professionaliseren en te groeien uit de positie van ‘bermboer’ met drie tot vijf koeien die circa 5 liter per koe per dag geven. De overheid kan helpen, maar de melkboer moet het uiteindelijk wel zelf doen”, zei Raghoebarsingh in het parlement. Blijven klagen en aandringen op opkoop door de staat helpt niet.

Als bedrijfsleider heeft elke boer de plicht te zorgen voor een gunstig productiemilieu. “De overheid heeft de taak om de voorwaarden te scheppen in het voeren van een evenwichtig en eerlijk fiscaal beleid, grondbeleid en het aanreiken van kennis, vaardigheden en eventuele ondersteunende diensten”, aldus Raghoebarsingh. Perspectieven zijn er wel, maar dan moet worden aangepakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Beste meneer Raghoebarsingh,

  Woorden werven geen vruchten,
  Jullie als minister dragen alle zorgen van de melkboeren ,de staat moet eerst investeren en dan oosten,wat denkt u als minister dat de arme boeren geld ergens hebben liggen of ze moeten gaan stelen net alls de zakken vullers in de regering maar sorry minister.en niet praten maar doen het is de tijd om deze arme mensen te helpen die jaren lang geen licht gezien hebben.

  Gr;wienty way


  Maak melding
 2. Snap jij het zij ‘verdienen’van de overheid (ding njang e smoko)de overheid wil toch meer en meer gaan ‘helpen’ maar dan moet dit en dan moet dat.
  Weer gebrul… geen overzicht,geen controle.
  a sanie disie smeer ‘corruptie’ wang mang e zoekoe foe loes wang bigie njang.(kap a njang boeng jara)(nak mang drapi)
  Just wait and see.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES