Gemengd huwelijk

51

Door Chris Polanen – In Nederland zwem ik elke dag. Baantjes. Veel sociaal contact heb ik niet in het zwembad. Tijdens het borstcrawlen kan je niet kletsen en tussen de baantjes door komt het er ook niet van. De conversatie beperkt zich meestal tot een korte groet.
Toen de vrouw naast mij een gesprek aanknoopte was ik dus een beetje verbaasd. We stonden in het water tegen de kant van het bad. Ze was een jaar of dertig en van zeer grote omvang. Ze had een vriendelijk gezicht, kort zwart haar en een serieuze blik. Het Israëlische accent herkende ik direct.
Het gesprek begon over zwemmen, maar ging al gauw over Nederland, buitenlanders en inburgeren. Zij was getrouwd met een Nederlander en met hem meegekomen naar Nederland. Ze woonde hier twee jaar, had haar inburgeringscursus achter de kiezen, maar het ging allemaal niet zo best.
‘Mijn man wil dat ik mij ga gedragen als een Nederlandse, dat ik Nederlands word,’Ze schudde haar hoofd.’Maar dat kan ik niet. Dat wil ik niet!’Ze keek verontwaardigd.
Ha, ze was bij mij aan het juiste adres.’Dat kan je ook niet worden,’zei ik,’ik ben hier nu twintig jaar en getrouwd met een Nederlandse, maar een Nederlander word ik nooit.’
‘Nederlanders zijn zo…..’Ze zocht naar de juiste woorden, maar kon ze niet vinden. Ze plaatste haar handen aan weerszijden van haar hoofd, als oogkleppen. Ik lachte. Niet erg genuanceerd, maar wel een leuke beschrijving van de Nederlander.
‘Ze praten alleen maar over hun huizen, hun auto’s en hun geld.’Ik lachte weer.
‘Waar kom jij vandaan?’vroeg ze.’Suriname,’antwoordde ik, een beetje op mijn hoede.
Ze knikte.’Dat dacht ik al,’zei ze,’Surinamers zijn heel anders dan Nederlanders.Ze zijn open, warm.’ Ze keek mij aan alsof ze zeker wist dat ik die eigenschappen ook bezat.
Ik vertelde haar dat ik tijdens mijn studie twee Israëlische vrienden gehad had. Gek genoeg voelde ik mij veel meer verwant met hen, dan met de Nederlanders wiens taal ik sprak en wiens cultuur ik bijna net zo goed kende als de mijne. Met mijn Israëlische vrienden kon ik hartgrondig klagen over die botte, gierige, stijve Nederlanders. Ik wist toen nog niet dat ik de rest van mijn leven tussen de Nederlanders zou blijven wonen, hen steeds beter zou gaan begrijpen en steeds meer op hen zou gaan lijken. Maar goed, voor de argeloze buitenlander kon ik best even voor een open en warme Sranangman doorgaan.
Ze was duidelijk blij iemand gevonden te hebben die haar begreep.
‘Ik heb een Surinaamse vriendin,’zei ze,’Surinamers zijn leuke mensen.’Ik knikte. Ach dat waren we natuurlijk wel, al stond ik daar niet zo vaak bij stil.
‘Ik heb al gedacht dat ik misschien een Surinaamse man moet zoeken.’Ze keek mij aan met een dromerige blik. Ik bestudeerde haar gezicht om te zien of ze geen grapje maakte. Nee, ze was kennelijk serieus. Wat moest ik hierop zeggen?
‘Surinamers zijn leuke mensen, hoor, maar of de Surinaamse man de ideale man is……’zei ik. Ze keek mij niet begrijpend aan.’Wat bedoel je?’ Ik keek over het water en vroeg mij af waarom ik eigenlijk niet gewoon was blijven zwemmen.
‘Nou ja, elk volk heeft toch goede en minder goede dingen?’zei ik. Moest ik mijn volk nu alweer gaan afkraken? Daar had ik ook geen zin in. Je kwam niet elke dag iemand tegen die weg was van de Surinamers. Moest ik alle slechte eigenschappen van de Surinaamse man gaan opnoemen? Of alleen de ergste?
‘Ah, ik weet wat je bedoelt,’zei ze en glimlachte,’jullie hebben te veel temperament?’ ‘Eh ja, dat zou je misschien kunnen zeggen…,’zei ik. Het water voor mij was vrij. Ik twijfelde. Als ik nu doorzwom zou ik een pijnlijke afronding van het gesprek uit de weg gaan. Maar ja, dat was ook weer onbeleefd.
Zoals zo vaak als ik het niet meer wist, koos ik de wetenschappelijke aanpak.
‘Ik heb wel eens gelezen dat huwelijken tussen verschillende culturen twee keer zo vaak in een scheiding eindigen,’zei ik,’60 % in plaats van 30 %.’ Ze knikte langzaam.’Dat kan ik begrijpen,’zei ze, met duidelijke tegenzin.
Ze liet zich een stukje dieper in het water zakken en keek over het wateroppervlak. ’40 % kans dat je huwelijk overleeft, is niet veel, zei ze zacht,’eigenlijk moet ik dus een Israëlische man zoeken?’
Mijn god, dit gesprek ging helemaal de verkeerde kant op en het was mijn schuld.‘ Nee, nee,je moet niet naar statistieken kijken als het om liefde gaat…’zei ik snel. Maar de schade was al aangericht.
Ze keek mij aan met een blik waarin berusting, maar ook teleurstelling te lezen was.‘Misschien moet ik dat juist wel doen,’zei ze. We staarden voor ons uit over het water. De laatste baantjeszwemmer hees zich uit het water. Het zwembad was leeg.

Chris Polanen – h.polanen47@chello.nl


51 REACTIES

 1. Chris,

  Leuk verhaal. Herkenbaar. Met de zin: ‘Surinamers zijn leuke mensen, hoor, maar of de Surinaamse man de ideale man is……’ geef je de kern aan. Hemel op aarde bestaat echt, maar je moet hem wel zelf scheppen.


  Maak melding

 2. je hebt overal goede en slechte mensen, mijn relate met mijn surinamer is helaas niets meer, maar het is en blijft mijn volk.
  En asl ik ooit weer in die huwelijksboot stap dan weer met een surinamer


  Maak melding

 3. Gemengd huwelijk/relatie moet kunnen.Je leert eerst iemand kennen: wederzijds verwachtingspatroon..klikt het goed dan is het OK!
  Op de tweede plaats de uiterlijke kenmerken wederzijds accepteren! Beide kenmerken goed dan zullen ze lang en gelukkig leven..!!


  Maak melding

 4. Een mooi verhaal, ik zou het niet beter kunnen omschrijven.
  De meeste mensen vinden Surinamers aardige, warme mensen, alleen is het tot “ons” zelf nog niet helemaal doorgedrongen.

  tang boeng, ohm shanti


  Maak melding

 5. Gemengde huwelijken onmogelijk.
  Zie je ook niet in de natuur soort zoekt soort. Kijk maar naar vogels, ijsberen, zeehonden, olifanten enz.
  Ik denk persoonlijk dat negroide ras heel graag wil muteren dat zie je nu ook al met whiteners en pruiken. Het enige volk op deze aardbol die graag anders eruit willen zien.
  Geen enkel negerin te bekennen met echt kroeshaar, valt wel op he?


  Maak melding

 6. Goed verhaal meneer Polanen,ik weet waarom die mevrouw U aansprak,maar Qaida el heeft dat niet door,voor hem deze eye-opener:

  Ik ben een Negerin met kroes haar.
  Als je de doppen van je ogen haal zul je me ook zien.Ik ben de moeder van alle prachtige zwarte mannen die je ziet rondlopen op aarde,van Micheal Jordan tot Edgar Davids,al die zwarte mannen die jij graag zou willen zijn:alle prachtig GOED geschapen mannen waarover alle vrouwen fantaseren:hindostanen javanen blanken,Ik maak ze!!.Ik zal nooit toestaan dat ze gemuteerd worden naar minder.Ik ben de moeder van alle prachtige zwarte vrouwen die ervoor zorgen dat er variatie is Van India Arie tot Halle Barry ,van Iman tot Oprah Winfrey,van Serena tot Venus Williams ,ze kunnen alles met hun haar, maar dat snap jij niet:KROES haar blijft kroes of je nu relax erin doet of curly of whatever het is en blijft NEGROIDE. Ik zal nooit toestaan dat ze gemuteerd worden naar minder!! Wij zwarten kennen onze kracht,we zijn: verdraagzaam,zelfkritisch ,sterk en wijs.
  Wij hebben alles meegemaakt van slavernij tot HIV,maar we zijn er nog.Van discriminatie tot degradatie.Maar we zij er nog,we zeuren en jammeren niet,we hebben fun
  en zorgen voor trends uitvindingen,etc.
  Maar we muteren niet. Integendeel,jouw achterkleinkinderen zullen met een KRULLEBOL geboren worden.Omdat alle vrouwen GEK zijn op onze mannen,ze zijn gewoon lekkerder!!! dan de rest(WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN)en ik weet het uit ervaring!!!

  Waarom willen blanken bruin worden?
  Waarom mogen zwarten niet lichter willen worden? Waarom heeft die kleine jongen in India zijn broertje in de wasautomaat gedaan? Wie heeft in zijn hersenen geprent dat zijn donker broertje geen goede kleur had? Wie adverteren FAIR AND LOVELY op de Surinaamse TV? Waarom scheren alle jonge hindostanen zich kaal en kleden zij zich als BLAKAMAN’S? Heeft een blakaman je misschien je vrouw of vriendin afgepakt?
  Waarom permanenten gladharigen het haar?
  Waarom willen gladharigen dreadlocks?
  Wanneer zal men in Gods naam de blakaman met rust laten?
  Wanneer je deze vragen hebt beantwoord,zal je beseffen dat je zomaar je energie verspild.Once you go black….you Never go back!!


  Maak melding

 7. een domme reactie posting 9!Een aap is geen tijger en een vogel is geen zeehond,daarom kunnen ze elkaar niet paren en nakomeling krijgen,maar een Eskimo kan wel paren met Belg/Hollander/Surinamer etc.en als het lukt krijgen ze een mooie/knappe nakomelingen.


  Maak melding

 8. Over smaak valt niet te twisten. De een vind dit mooi, de ander vind dat mooi. Gelukkig maar ook. Voor mij is de Arabische ras de mooiste, punt uit! Jessica


  Maak melding

 9. nr.10

  Overdrijven is ook een vak baya.
  Alle hindostaanse mannen die zich kaal scheren en kleden als blakaman’s.
  Dan zijn mijn broers uitzonderingen.
  Als het negroïde ras zo verheven is boven alles en iedereen, waarom discrimineren zij dan?
  Zouden zij dan niet het voorbeeld moeten zijn voor de rest van de wereld.
  Als ik kijk onder welke bevolkingsgroep in Suriname de meeste criminelen voorkomen, dan zijn het wel de creolen danwel de boslandcreolen.
  Alsof de blakaman’s elkaar niet discrimineren op huidskleur. Ik weet wel beter. Zelfs binnen 1 gezin doen ze dat ook, net als bij de hind’s.
  Hey, hey, verbeter eerst alle negroïde types over heel de wereld en kom pas dan je verhaal hier verkopen.
  En onthou 1 ding: goede en slechte mensen onder alle rassen overal op de wereld.
  Dus voortaan niet zo hard van de toren blazen!


  Maak melding

 10. “Gemengde huwelijken onmogelijk.
  Zie je ook niet in de natuur soort zoekt soort. Kijk maar naar vogels, ijsberen, zeehonden, olifanten enz.”

  Voor die zgn. Arabier die met zijn mensen-dierenvergelijking kwam. 2 olifanten, 2 gorilla’s, 2 ijsberen, etc verschillen elk genetisch nog meer, dan 2 mensen v/e diverse komaf/ras.
  Blijkbaar kijk jij niet vaak naar docu’s. Moet je eens een keer doen, want zo te lezen heb je het nodig.

  En nog wat, meneer de Arabier, negers zijn de enige mensen die hard hun best doen om er anders uit te zien volgens jou?
  Grappig. Ik vind dat je altijd eerst naar je eigen bevolking moet kijken voordat je met je vingertje wijst naar anderen.
  Dus als je echt een Arabier bent, begin jij maar eerst te kijken naar je eigen mensen, voordat je komt ouwehoeren over welke groep hard hun best doet om er anders uit te zien, etc. Want dan zal het je vast opgevallen zijn dat er de laatste tijd veel Maroks (waarvan vast en zeker ook genoeg Arabische tussen zitten) ineens de rapper, RnB zanger en breakdancer willen uithangen met hun schuine petjes, baggy broeken, dikke kettingen, gouden tandjes, hun vrienden groeten met ‘fawaka’. Dus tja, het is maar hoe je het bekijkt, Arab


  Maak melding

 11. Qaida el ,or el Qaida,now you speak a different language. Listen,I think you have a big colour problem.You call yourself a white arabian,in my eyes there are no white arabians.The Ancient Kemetians(Egyptians) were BLACK,so you are the black one who wants to mutate into a white person(shame on you!). But anyway,go on be white and enjoy your whiteness. Leave my people alone for Christ or Mohamed’s sake!But remember what I said,you must understand that we won’t mutate ourselves into whites,we are and stay black because we LOVE our blackness.

  I am sure you will remember this sad story:

  In 1989, Zein Isa, a Palestinian emigrant in the United States, murdered his own daughter for dating a black boy. (I told you they love black guys) The story of Tina Isa’s murder shocked the world – her mother held her down while Zein stabbed her to death. The irony is Zein Isa’s wife and Tina Isa’s mother is a white woman.

  SHAME ON THEM!!

  There’s an old sayin in Sranan: “Te blakaman p’sa yu no man kibri dati”. Which means: when there is black blood in somebody it WILL show.They can’t kill us all they tried but failed,so prepare for a Black colourful WORLD!!
  That’s what God himself wanted,because we are so Beautiful!!


  Maak melding

 12. Hey SAYA,
  Je springt gelijkbenig in een discussie tussen mij en die witte arabier(om het in goed Surinaams-Nederlands te zeggen)

  “Obia a no f’ yu no spit na ini”

  Ma toch m’o piki yu:Ik heb gezegd alle jonge hindostanen waarschijnlijk behoor jij niet tot die groep of ben je oubollig met die brinki bruku’s van Kirpa met hoogtevrees?GRAPJE!!!!!!!!!!!
  Ga maar kijken bij “de Punt” tegenover Tor
  da y’o syi den.

  Het gaat mij niet om de hindostaan,of arabier of javaan,neen zelfs niet om de blakaman.We zijn mensen,en als Qeuda in de fout gaat door venijnig bezig te zijn,en hij
  komt aan de zwarte vrouw,dan praat hij tot mij en dan zal ik hem met feiten aantonen dat hij gewoon onzin uitkraamt.

  De heer Polanen sprak over gemengde Huwelijken,wat heeft dat te maken met het haar van de zwarte vrouwen? Of dat negroiden de enige op de wereld zijn die niet tevreden zijn en willen muteren?
  Come on,hij weet dat het onzin is.Maar dit soort dingen moeten gelijk afgestraft worden,en ik laat er geen gras over groeien.

  Nu wil jij dat ding tot een raciale dyugu dyugu laten komen,door te stellen dat creolen,de grootste criminelen zijn.Dat verhaal is zo oud als Columbus,en die was de grootste leugenaar.

  Criminelen heb je in alle soorten bij alle rassen etc. Het is gewoon een feit dat kansarme mensen eerder tot crimineel gedrag komen.Als je de geschiedenis kent dan weet je dat de zgn boslandscreolen die nu criminelen zijn, voortgekomen zijn uit de na-revolutie periode toen de mensen de stad in moesten vluchten.Ik praat het absoluut niet goed want voor mij heeft een crimineel geen kleur.(Dat hindostanen de meeste moorden hebben gepleegd is je zeker niet bekend 🙂 o Ken je de periode dat de lalbahadoers en nyolon pite’s Suriname onveilig maakten.Aksi mama als je het niet weet.Nu is het de beurt aan de N’dyuka’s.Niet leuk maar zo is het.We kunnen proberen om er wat aan te doen door meer werkgelegenheid en sociale voorzieningen etc voor deze mensen te scheppen,kortom ze uit de put te halen.Of ons met dievenijzer en wapens van hen proberen te ontdoen,maar dat is een andere discussie.

  Zolang men geen Suriname gevoel krijgt zal dit niet gebeuren,want:die dyuka’s is een ander RAS.Negroiden diskrimineren? Laat me niet lachen.We zijn veel te tolerant,en lief als je het mij vraagt.Verheven? De vrouwen houden echt van onze mannen,wat kunnen we daaraan doen?(Gelijk hebben ze hoor…)

  Als ik de negroide types kon veranderen,dan had ik niks gedaan,want dan zouden types als onze arabier weer zeuren over haar kleur etc.
  Al waren ze zo lief als engeltjes,dan werden ze weer als slaven gebruikt etc.Neen dat zal niks helpen,want je zou toch hindostaanse en javaanse serial killers hebben,joodse dieven,chineze drugssmokkelaars,en blanke prostituees.Of snap je dat niet?

  Begin bij jezelf!!Ik ben al bezig……


  Maak melding

 13. Ik wil niet overdrijven maar wat mij wel opvalt en dat is niet alleen in a’dam maar ook bijna in alle grote steden.
  Meeste negroide mannen zie je vaak met niet negroide vrouwen lopen.
  En bij negroide vrouwen heb ik geconstateerd dat ze kinderen hebben van verschillende mannen. Kan iemand mij cognitief verklaren hoe dit komt?
  Ben namelijk met een onderzoek bezig (sociologie)


  Maak melding

 14. wat een onzin allemaal. Volgens mij heeft geen van jullie echt goed het artikel gelezen. Ik ben al 20 jaar getrouwd met een blanke man, met al zijn ups and downs. Het gaat prima zo, we hebben 2 schatten van kinderen. Het is echt niet zo, dat ik een blanke heb gekozen “foe opo a kleur”. Zolang mensen in hokjes blijven denken, zal er ook zo achterlijk gedacht worden over blank en zwart.
  Gun mensen hun geluk, ongeacht het met een blanke, zwarte, gele, bruine, rode, paarse en van mijn part, groene is.


  Maak melding

 15. Ik wil niet overdrijven, maar het valt mij wel op dat veel blanke showbize vrouwen in Nederland ongetrouwd zijn en ook kinderen van twee of meer mannen hebben.Kent u nog die bekende zangeres, met haar beroemde lied: morgen ben ik de bruid, wel liefst 3 keer getrouwd, gescheiden, en heeft nu 3 prachtige kinderen van elke man overgehouden. Begin maar eerst daar met uw onderzoek. Good Luck mevr Bergman


  Maak melding

 16. Mevrouw Bergman ik denk dat ik U een verder onderzoek kan besparen met het volgende:

  De meeste negroide mannen met niet negroide vrouwen is duidelijk een bevestiging van wat ik al eerder zei:Er bestaat een grote voorkeur voor de zwarte man boven de blanke door niet negroide vrouwen.Deze vrouwen vinden het hoogst normaal om de mannen openlijk te benaderen iets wat ongekend is bij de negroide vrouw.Bij ons moet de man jouw “zoeken”. Het valt U OP omdat het u het waarschijnlijk niet normaal vind dat een blanke vrouw een zwarte man of lover heeft.Ik vind voorkeuren normaal en ik merk het dus niet.Ik zie me al kijken hoeveel vrouwen een relatie hebben met mannen die bv groene ogen hebben.Ik vind zo een onderzoek dus zinloos.

  U constateert dat niet negroide vrouwen kinderen hebben met verschillende mannen?
  Ik denk dat u zich deerlijk vergist.Weet U dat Negroide vrouwen kleurrijke kinderen ter wereld brengen die ze met een en dezelfde man hebben verwekt? Weet U ook dat dit oa komt doordat tijdens de slavernij periode zwarte vrouwen zijn misbruikt door blanken en kinderen hebben verwekt bij die vrouwen?

  Heeft U ook onderzoek gedaan bij blanke mensen want pas dan zou U conclusies kunnen trekken.
  Heeft U vergelijkingsmateriaal? Is er massaal een vaderschapsonderzoek ingesteld om na te gaan of de opgegeven vaders van Niet negroide mensen de echte zijn? De Duitsers hebben tot hun grote schrik na een onderzoek onder blanke scholieren moeten constateren dat vele van die kinderen,buitenechtelijke, zijn.

  Het zogenaamde “Jerry Springer” effect, Shame and Schandal in de family komt overal voor.


  Maak melding

 17. Waarom is er bij de meeste mensen, zoals die mevr. die sociaal onderzoek doet een negatieven benadering over afro-surinamers?
  Zijn deze mensen bang dat de zwarte genen bij het mengen zullen gaan overheersen!!
  Volgens mij is dit pure angst voor black domination.
  Zelfs heb ik ook 30 procent zwarte komaf en zoals Hindoestanen ook weten dat ze een bepaalde percentage ook van zwarte komaf zijn, maar doordat ze zich met Arisch bloed hebben gemongen zijn sommigen wat lichter geworden en nu discrimineren ze hun eigen afkomst. De Afrikaan is voor vele volkeren de klassieke mens volgens de evolutie leer en ook volgens de antroposofen die de afkomst van de mensen rassen bestuderen.
  Zoals ik de toekomst zie zal en moet men vers bloed bij de meeste rassen inbrengen, anders bestaat de kans dat een bepaald soort zuivere ras zal gaan degenereren en degraderen tot mongolen of verstandelijke of lichamelijke beperkingen. OOK het zwarte ras moet er tenslotte aangeloven, dat ze zich moeten gaan mengen, wat dus nu ook op grote schaal plaatsvind dat zwarte mannen liever een vrouw nemen die gemengd is of van een ander ras.
  Lekker mengen dus en laat je niet gek maken dat je een ezel niet met een paard kan mengen dat zijn typisch Hindoestaanse kletspraatjes die voortkomen uit hun kastesysteem.
  Een mens staat hoger dan een dier, dus ook de zwarte mens.
  Zelfs wil ik graag een chinese vrouw, wie bied zich aan?

  LLoyd


  Maak melding

 18. Ik wil even reageren, ik denk dat we allemaal van de zwarte ras afstammen.
  Dat een diversiteit aan rassen is ontstaan is te verklaren door de geografische ligging van werelddelen. En mutatie is een proces van duizenden jaren en geen eeuwen.
  Bij bepaalde rassen zie dat ze kinderen hebben die gevarieerd zijn qua kleur.
  Dit is heel goed te zien bij aziaten.
  En ik vind de negroide ras uniek en heel oud.
  Deze ras moet aub niet uitsterven.
  Ik dank u en een prettige dag.


  Maak melding

 19. “anders bestaat de kans dat een bepaald soort zuivere ras zal gaan degenereren en degraderen tot mongolen of verstandelijke of lichamelijke beperkingen”

  ?????
  Ik blijf me maar steeds verbazen over sommige dingen die ik lees.

  Waarop baseer jij dat verstandelijk of lichamelijke beperkingen uberhaupt iets met volle of halve afkomst te maken heeft?


  Maak melding

 20. Dervan,

  Maar waarom blijft de negroide man niet voor zijn vrouw en kinderen zorgen zoals het hoort.
  Normen en waarden, morele verplichtingen enz.
  Waarom krikt de negroide man en peert hem naar een ander krikt weer en peert hem weer.


  Maak melding

 21. “Waarop baseer jij dat verstandelijk of lichamelijke beperkingen uberhaupt iets met volle of halve afkomst te maken heeft?”

  De bewoordingen volle of halve afkomst geeft al een beperking aan. Ik zou liever zeggen “gemengde afkomst”, want niemand is vol of half bloed.

  Wel eens van incest gehoord, waarbij neven en nichten met elkaar trouwen om de familie kapitaal binnen de familie te houden?


  Maak melding

 22. “De bewoordingen volle of halve afkomst geeft al een beperking aan. Ik zou liever zeggen “gemengde afkomst”, want niemand is vol of half bloed.”

  Klopt niemand is half of vol of whatever en het woord halfbloed is van origine ook negatief. Maar dat betekent niet dat iemand van gemengde komaf een beperking heeft,enkel omdat mensen zo dom zijn om het woord halfbloed te gebruiken. Maar goed

  “Wel eens van incest gehoord, waarbij neven en nichten met elkaar trouwen om de familie kapitaal binnen de familie te houden?”

  Oh ja tuurlijk, want een relatie tussen 2 zwarte personen of 2 blanke personen staat natuurlijk gelijk aan incest…..

  Lloyd, zoek jij ff heel snel op wat de definitie is van incest aub. Je zegt het zelf al om de kapitaal binnen ‘DE FAMILIE’ te houden. Dat impliceert dat incest gewoon een kwestie is van smerige neukerij tussen bloedverwanten, niets meer niets minder. DAT VEROORZAAKT lichamelijke en geestelijke beperkingen, en niet het feit dat twee personen van dezelfde ras met elkaar een kind krijgen. Alsof 2 personen van dezelfde ras per def. familie van elkaar zijn of zo. Dat zeg je indirect als ik jou message lees,


  Maak melding

 23. Pilaar.

  Ik kom uit een goed negroide gezin,en mijn man zorgt prima voor onze drie prachtige zwarte kinderen,Ik heb nooit last gehad van een man die niet voor zijn kinderen wilde zorgen,noch van mijn vader(God hebbe zijn ziel),noch van mijn drie broers,je denkt in stereotypen,en dat is dom.Kijk om je heen en zeg me dat het alleen zwarte mannen zijn die niet voor hun kinderen zorgen.

  Niemand is volmaakt,ook jij niet.
  Mannen en vrouwen zijn ontrouw,zwart,blank etc,dat weet iedere koe,maar jij schijnt te denken dat het alleen maar voorkomt bij zwarten. WAKE UP!!


  Maak melding

 24. dervan,

  Hoe verklaar je dat het bij jullie 99% voorkomt?
  Krikken en wegwezen, krikken en wegwezen en nog eens krikken en wegwezen. Vrouw zit wel opgescheept met de zaadcel.


  Maak melding

 25. Qaida El schreef: Ik denk persoonlijk dat negroide ras heel graag wil muteren dat zie je nu ook al met whiteners en pruiken. Het enige volk op deze aardbol die graag anders eruit willen zien.
  Geen enkel negerin te bekennen met echt kroeshaar, valt wel op he?

  **Qaida loopt ook met oogkleppen op. Natuurlijk zijn er zwarten die er anders uit willen zien. Maar heb je aandacht besteed aan de witte mensen? Die kopen zonnebanken en bakken urenlang in de zon omdat ze zo graag bruin willen zijn. En maar afgeven op zwarte mensen. Ze smeren zich in met allerlei chemische producten die ze het hele jaar door een ’tan’ geven. Gaan naar de kapper om hun haar van een permanentje te voorzien. Of vragen diezelfde kapper om braids in hun haar te zetten (vlechtjes). Als ik er echt voor ga zitten kan ik nog een aantal voorbeelden bedenken. Dus please, spare me the psychological crap!


  Maak melding

 26. kwikfit,
  Je praat en denkt staccato,net zoals jij waarschijnlijk stacatto bij je vrouw krikt,en dan weer weg bent.

  Probeer eerst in volle zinnen te schrijven, en dan kan je terugkomen om een behoorlijk antwoord te formuleren:
  kwikfit:er zit geen crescendo bij jouw,er zit geen muziek in.
  OPZOUTEN.


  Maak melding

 27. Joh Kwikfit, you are barking against the wrong tree, want wat voor antwoord verwacht je nu?

  Dervan gaf duidelijk aan dat zij niet uit een gebroken gezin komt en geen last heeft gehad van dat soort ellende die jij aankaart. Zo iemand snapt dat gedrag van bepaalde type negers denk ik evenmin als jij hoor. Of ben je zo’n simpele ziel dat je die conclusie ook niet enigzins kan trekken?

  Blijkbaar let je enkel op de negatieve type negers. Nou als je echt wilt weten hoe dat geval valt te verklaren, stel die vraag dan direct aan een aantal van die types die niet voor hun kinderen zorgen. Tegen die types heb je pas het recht om te praten in termen van ‘jullie’, en die mogen verklaren waarom ze dat doen.

  De normale types moet je daar niet mee lastigvallen.


  Maak melding

 28. asis DON opo

  De naam zegt het al yu DON. Hebben die miljoenen vrouwen bij jouw geklaagd? Bewaar je felicitatie voor die vrouwen die blijven bij een man die ze niet respecteert,die hen ziet als kwikfit:”krikken en wegwezen”
  mannen die hun vieters niet kunnen thuishouden,en na hun sopie:”krikken en wegwezen” Vrouwen die niet terug durven naar hun ouderlijk huis omdat ze weten dat ze naar de hel teruggestuurd zullen worden,niettegenstaand ze zijn afgetuigd door hun man die alleen kan “krikken en wegwezen”
  Vrouwen die dromen van vrijheid en een ECHTE man,omdat van hun alleen kan:”krikken en wegwezen”
  Feliciteer DIE de rest heeft jouw felicitatie niet nodig!!


  Maak melding

 29. Lloyd, gesproken over geestelijke beperkingen.

  Zie hier hoe Kwikfit enkel de woordjes kan blerren ‘krikken en wegwezen, krikken en wegwezen’, net een soort van mongool.

  En dan beledig ik de laatste ook nog


  Maak melding

 30. Het is vaak niet de surinaamse man die fout zit.
  Het is de Surinaamse vrouw die een hoge eigenwaarde heeft en die respect hoog in het vaandel heeft staan.
  De vrouw gooit ze eruit met hun dom idioot en macho gedrag zoals ze onder alle culturen voorkomen.
  En vergis je niet de Surinaamse vrouw pikt geen shit.


  Maak melding

 31. Klopt Ineke,

  Het zijn ook meestal de mannen die zich druk maken over vrouwen die volgens hun alleenstaand zijn.Toen mijn zus haar man betrapte op ontrouw heeft zij hem gewoon de deur gewezen,en heeft haar 4 kinderen alleen opgevoed.Ze is nooit zielig geweest,en haar kinderen zijn onafscheidelijk van hun moeder.

  Drie zoons,die een slecht voorbeeld van pa hebben gehad,maar tot nu toe prima kerels zijn die hun moeder en hun zus goed beschermen.Na 8 jaar te hebben gewijdt aan opvoeding van haar kinderen,heeft ze nu een lover die goed voor haar is.
  Ze zegt dat die periode met haar kinderen alleen, de mooiste periode in haar leven is geweest tot nu toe.Geen gedonder met een man die je niet waardeert,weten dat je kinderen echt van je houden en samen plannen,luchtkastelen bouwen,en alle leuke dingen die ze samen deden.

  Sommige mannen zijn niks meer dan KAIMAN,en die moet je liever niet tegenkomen!


  Maak melding

 32. Chris, je hebt wel wat teweeg gebracht hier!
  Er zit een kleine kern van waarheid in het verhaal van Qaida el: er is een groep zwarten die er graag anders uit wil zien en bijv de huid bleekt. Toch ben ik het niet eens met zijn stelling om de volgende twee redenen:
  1. Hij generaliseert: er is een hele grote groep die wel trots is op huidskleur en afkomst inclusief kroeshaar, ik ben er 1 van. Vreemd dat Qaida el nog nooit een vrouw met echt kroeshaar (ik neem aan dat hij bedoelt: niet chemisch behandeld) heeft ontmoet
  2. Het er anders uit proberen te zien (om in zijn bewoordingen te praten) komt bij meerdere volkeren voor, bijvoorbeeld de Aziaten. Ik denk dat Christine dat bedoelt te zeggen

  Dus meneer Quaida el ga beter je huiswerk doen. En bezoek mijn website daar staan veel foto’s van vrouwen die trots hun kroeshaar tonen


  Maak melding

 33. “En vergis je niet de Surinaamse vrouw pikt geen shit. ”

  Ineke slaat hiermee de spijker op zijn kop. Vele Surinaamse vrouwen kiezen er idd liever voor om met de zaadcel alleen opgescheept te zitten, dan dat ze kiezen ook nog eens met de KLOOTzak erbij opgescheept zitten.

  Kan ik helaas niet zeggen over genoeg vrouwen van sommige bevolkingsgroepen die zich afhankelijk opstellen. Of niet Al Quaida en Kwikfit? Als deze jullie een x jullie bevolkingsgroep even goed onder een kritische microscoop leggen, dan valt er ook aardig wat over te zeggen.

  Zoals de vele mannen die zgn. de goede man spelen en beweren gelovig te zijn, maar ondertussen wel in hordes naar tippelzones/rooie straatjes gaan om vrouwen, en omgebouwde mannen, zelfs te krikken. Dit terwijl vrouwtje zit thuis en dat ook nog pikt, aangezien die weer zo dom zijn door te geloven dat hun man een koning, keizer en God tegelijk is en blijkbaar alles mag.

  Want tja, stel je voor dat die vrouw zo’n man verlaat. Dat is oh zo’n schande voor de gemeenschap/familie en ‘natuurlijk veel erger’ dan bij zo’n hufterige man blijven die haar als een soort slavin/knechtje behandelt.


  Maak melding

 34. Tegenwoordig kan je niet met zekerheid zeggen hoe het haar van wie dan ook er van nature uitziet,zolang je niet letterlijk op de hoofdhuid gaat kijken. Heb je je nooit afgevraagd waarom het haar van filmsterren zangeressen en zangers er altijd vol en prachtig uitziet?

  UPDATE:

  De meeste blanke filmsterren zangeressen enz dragen hair extensions(nep haar), bv Jessica Simpson. DUH!!!!
  Het is wel een dure grap,dus niet iedereen kan het betalen.

  Die arabier liegt alsof het gedrukt staat,
  wanneer hij beweert dat hij nooit vrouwen met kroes haar heeft gezien,want die lopen overal op de wereld rond,vooral nu want kroes haar is nu “IN”. Ik denk dat hij nieuwsgierig is naar het haar van een zwarte het kroese haar,hij zou het willen voelen…
  Zoals sommige blanken die stiekum kleine zwarte kinderen over het haar strijken om zogenaamd te spelen met het kindje(I know the dirty tricks.)

  Bijna alle blanken permanenten het haar wel eens en dat is dacht ik ook een chemisch proces.
  Waarom moet ik trots zijn omdat ik mijn afro heb? Ik draag gewoon een afro omdat IK het mooi vind.PUNT.Als ik morgen iets anders wil doen moet dat geen probleem zijn.
  Snappen jullie waar ik naartoe ga?
  Men let te veel op de creolen,afro’s of hoe je mensen met kroes haar ook wil noemen.
  Ik heb de vraag gesteld waarom sommige zwarten niet lichter mogen willen zijn,terwijl de meeste blanken juist graag een “tan” krijgen.”Dat is niet hetzelfde” hoor ik mensen roepen. Nou vertel me dan het verschil? De een wil lichter worden,de ander donkerder.Als ik een middel uitvind om de blanken een eeuwige “Tan” te geven wordt ik rijker dan BILL GATES.(I am working on it!!)

  Het is een kleine groep mensen die zo een transformatie hebben ondergaan als Micheal Jackson,en dat zal zo blijven.Die gekke blanke fries die vond dat hij een Afrikaan was en zijn Afrikaanse hut in de tuin bouwde
  en er alles aan deed om Afrikaan te worden zal u echt wel bekend zijn.Dat zijn extreme gevallen.

  Vele japanners willen bleek zijn en bedekken hun huid om ervoor te zorgen dat ze geen tan krijgen,sommige chinezen en Indiers dito.Het moment dat een zwarte de voorkeur heeft voor een lichtere kleur heeft hij de grootste zonde begaan. Van mij mag hij/zij.
  De mens is nl nooit tevreden.

  Het moet nu afgelopen zijn met dat: “I am black and proud” gedoe,dat hoef je niet meer te vertellen. Wees gewoon jezelf.En kies je partner of die nu zwart blank of geel is.
  Ik hou van een zwarte man,
  maar gemengde huwelijken zijn niks bijzonders.

  We zijn allemaal mensen en meestal ga je er niet op uit om een bepaald ras te kiezen.
  De normale manier is verliefd raken op een MENS.


  Maak melding

 35. Beste Christine Dervan,

  Wat kun jij het toch allemaal heel goed verwoorden. Ik ben het 100% met jou eens wat je allemaal schrijft. Ik maak mij al mijn hele leven die ik in Nederland woon boos over het feit dat Witte mensen als zij wensen Bruin te zijn, zo naar de drogist kunnen stappen en een kleurtje uit een fles kopen. Niemand en ook niemand die kritiek levert. Het is niet anders gesteld in de zomer, want goudblondje is niet tevreden met haar witte kleur en spendeert uren in de zon, om een donkere teint te krijgen, niemand en ook niemand die er wat van zegt.

  Maar als zwarten een bleekcreme kopen om hun kleur te egaliseren,dan breekt de hel los.Sterker nog dezelfde bleekcreme wordt in de drogist/apotheek hier in Nederland verkocht onder de naam FADECREME om zgn pigmentvlekken bij ouderen te doen vervagen.
  Dan mag het dus wel, want er zit geen hydroqine in, maar (verzachtend woordje) melkzuur of fruitzuur.
  Het probleem is dat alles wat zwart doet om er mooi en beter uit te zien, gezien wordt als niet tevreden zijn met je kleur, altijd die kritiek. Ik zou zeggen de BALK in hun ogen zien zij niet maar wel de splinter in de zwarte zijn ogen. Het moet inderdaad afgelopen zijn, want wij laten ons niet meer bang maken door deze AFGUNSTIGEN die denken dat schoonheid alleen maar voor de WITTE is weggelegd. Inderdaad de zwarte liep eerst met Nephaar, nu zie je blondines met prachtig mooi blondhaar, maar wordt s,morgens maar niet naast hen wakker na het verwijderen van nephaar en make-up.Als ik verkies met kroeshaar te lopen, dan doe ik dat. Als de witte verkiest met gepermanent haar te lopen dan moet ze dat doen. Allen zijn wij vrije mensen en leven niet in de MIDDELEEUWEN. Er zijn heel veel Aziaten, Moslimas en ook zwarten die hun haar laten blonderen, om zo europees mogelijk te lijken. Nou laat die mensen, als zij zich lekker bij voelen en denken geaccepteerd te worden, wat is er mis mee. Vroeg of laat komen zij er dan zelf achter of ze verkeerd bezig zijn of niet.


  Maak melding

 36. Het is wel een kenmerk van negerinnen kroeshaar/afrokop. En dat zie ik helaas niet meer en dat vind ik heel erg jammer een mooie negerin met een flinke kroeskop. Dat had toch iets apart iets uniek een bezienswaardigheid, en dat is helaas verloren gegaan door pruiken en nephaar.
  Overigens vind ik negerinnen echt te gekke meiden zo warm en liefdevol en zo gaaf en bovendien een goddelijk lichaam.

  Tang boeng


  Maak melding

 37. Knippalipabon waar woon je?
  Want als ik je naam goed lees dan weet je waar de knippa’s groeien,en knippa is nu bijna gelijkgesteld met Marronvrouwen,want die hosselen die knippa. Marronvrouwen zijn helemaal negerin van top tot teen.Zeker die knippavrouwen. Kroes haar,smalle middel,mooie bil enz.Ja,ja dus als die knippa’s rijp zijn moet je beter opletten, abun?

  Ratio,ik ben blij dat je me begrijpt.
  Niet zolang terug was er een documentaire op de tv van een jongedame die onderzoek deed,waarom sommige zwarten zich bleken,het schijnt een heel gedoe te zijn geweest in Nederland,dat bv Ghanese vrouwen dat vaker doen dan Surinaamse.Ik vroeg me in gemoede af wat voor nut zo een onderzoek had.
  Men wil steeds aantonen dat zwarten niet tevreden zijn met hun kleur,als je het mij vraagt.Vele zwarten trappen erin en schreeuwen:I am black and I am proud! Ik vind dat zo achterhaald in deze tijd.Ik hoef vandaag de dag niemand te vertellen dat ik trots ben op mijn kleur. Vroeger was het bijna zonde om zwart te zijn, vanwege de vele onzinnige theorien die onnozele domme mensen hebben verzonnen.
  Wanneer iemand een bloedtransfusie moet krijgen is er geen mens die vraagt:Welke kleur heeft dat bloed? Juist,we hebben allemaal rood bloed.
  Wat maakt het omhulsel uit?


  Maak melding

 38. Interessante duscusie hier…
  ten eerste: een ieder die zich el quaida noemt sympathiseert met terroristen en is een slecht mens. Ik ga me toch ook geen hitler noemen..
  ten tweede: er wordt hierboven gedaan alsof vrouwen uit andere bevolkingsgroepen zo grag met negers gaan, nou, niets is minder waar. Veruit de meeste van mn witte zusters moeten niets van een neger hebben. Ook niet ” voor een keer” . Het valt me op dat in dit soort discussies creoolse vrouwen doen alsof vrouwen uit andere bevolkingsgroepen hun mannen afpakken. Zelf heb ik de indruk dat negers gewoon heel graag met vrouwen uit andeer groepen gaan, m.a.w. ze prefereren andere vrouwen. En die vrouwen vinden dan kennelijk een neger antrekkelijk, maar, ik denk dat vrouwen vooral een man willen die goed voor ze is, of ze nu wit gel zwart etc zijn. Vooral de mannen kiezen een vrouw op uiterlijk.
  Zelf ben ik trouwens wel gek op negerinnen: ik vind ze heel mooi.
  Wel ben ik t eens met de discussie dat westerse onderzoeken steeds lijken te willen aantonen dat zwarten witter willen zijn etc, maw niet tevreden zijn, maar, blanken willen bruiner en dreadlocks etc. Er spreekt toch weer negatieve benadering uit.
  Je moet we; toegeven dat creolen hoog scoren op kind maken en wegwezen, dat valt niet te ontkennen. Ga maar cijfers erop na slaan. Daar zitten de grootste uitdagingen (om op te lossen!)voor zwarte mensen als je t mij vraagt.

  grtn
  Ruben


  Maak melding

 39. Senioren dating, wel even wennen, beetje eng. Ik kan je zeggen dat ik een leuke man ben tegen gekomen via een dating site.
  Was wel eng zo de eerste keer, maar na wat chatten en mailtjes sturen hebben we elkaar na 4 weken eens gebeld.
  Aantal keren gebeld en toen werd ik uit genodigd om eens te gaan eten, gewoon in een restaurant.
  Nu? Nu ben ik weer verliefd, heerlijk net als vroeger…
  Internet dating, ikke wel.

  Succes, Josefien


  Maak melding

 40. @LLoyd & Qaida El
  Volgens mij hebben jullie een genetisch bepaald probleem. Uit verantwoordelijkheids gevoel voor de mensheid is het mischien raadzaam om als jullie niet aan voortplanting doen. 😆


  Maak melding

 41. neus hou op deze onzin.
  Gemengde huwelijken houden geen stand zie de cijfers.
  Negroide man laat zich graag zien met een blanke vrouw is algemeen bekend.


  Maak melding

 42. Beetje jammer dat deze topic tot gekibbel leidt… ik zou zeggen dat als 2 mensen elkaar leuk en mooi vinden, een ander zijn mening erover verder niet relevant is.
  Zelf ben ik een witte nederlander en ik vind surinaamse negerinnen heel aantrekkelijk, lichamelijk. Ik moet wel zeggen dat een heel sterke assertive houding dat dan weer een beetje compenseerd. Die mooie surinaamse negerinnen worden relatief vaak heel erg boos…zp boos dat je merkt dat er heel veel pijn nog niet is verwerkt maar dat je ook niet met haar gewoon rustig in een restaurant kan gaan zitten. Je wil niet het risico lopen dat ze ontploft….
  Surinaamse negerinnen, en alle negroide vrouwen uit het Caribisch gebied (en ook N-Am.) dragen mentaal de sporen van slavernij. Ook Afro American celebrities als Wesley Snipes geven dit aan; ‘we zijn een verwond volk en daarom gedragen we ons zo’.

  Overigens ben ik van mening dat veel westerse, blanke vrouwen ook volledig het pad kwijt zijn in hun houding naar mannen toe, maar vanwege andere redenen. We zouden betreft bepaalde dingen liever wat terug in de tijd gaan, niet alles wat old fashioned is, is per definitie minderwaardig. Maar ja, kom daar maar eens mee..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.