Surinaamse vakbeweging moet alerter handelen

4

PARAMARIBO, 13 jan – De vakbeweging zal alerter moeten inspelen op trends in zowel de nationale als internationale economie. Dit stelt voorzitter Robby Berenstein van de vakcentrale C 47. De veranderingen gaan weliswaar razendsnel en subtiel, maar dat maakt de noodzaak tot alertheid er niet minder op. De eigen pensioenfondsen zullen beter in de gaten gehouden moeten worden.

Het komt namelijk niet zelden voor dat deze als aandeelhouders in multinationals aanzetten tot het uitbuiten van arbeiders. “Aandeelhouders zoeken voordeel op de korte termijn. In feite wordt ons eigen geld gebruikt om onze eigen mensen het leven zuur te maken”, zegt Berenstein. Bedrijven gaan steeds meer over tot contractarbeid. Steeds meer banen verdwijnen in naam van bezuiniging.

Kernactiviteiten worden afgestoten en niemand is meer zeker van zijn baan. “Als vb is voor ons de taak weggelegd om meer controile uit te oefenen op de wijze waarop vakbeweging moeten we meer gaan letten op de wijze waarop onze pensioenen geïnvesteerd worden”, aldus Berenstein. De vakbeweging zal zich ook moeten inzetten voor een meer rechtvaardige verdeling van de economische groei.


4 REACTIES

 1. Heeft de vakbond nu pas door dat:
  -de etnische politiek funest is voor de
  ontwikkeling van dit land, -woorden van
  meneer Gilds;
  -de arbeidende klasse meerdere bazen moet
  begroeten om het te kunnen redden?
  Ik zie de buurman elke morgen om 05.30 thuis aankomen van zijn wachters job om tegen 06.00 weer bij de bushalte te staan in een andere uniform.
  Hoe lang houdt een mens dat vol?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.