Mogelijk uitstel witwaszaak Surinaamse politicus

8

PARAMARIBO, 13 jan – De aanvang van de strafzaak tegen oud-minister Siegfried Gilds wordt naar alle waarschijnlijkheid uitgesteld. Advocaat Stanley Marica heeft namens zijn cliënt een kortgeding aanhangig gemaakt bij de civiele rechter. Door deze manoevre hoeft Gilds niet voor de strafrechter te verschijnen, die nu verplicht wordt de uitslag van het kortgeding af te wachten.

Volgens mr. Marica is zijn cliënt ontevreden over de wijze waarop de justitiële autoriteiten tontnogtoe de zaak hebben behandeld. Zijn rechten als verdachte zouden zijn geschonden. Gilds wordt formeel beschuldigd van voeren van witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie. De betreffende handelingen moeten zijn gepleegd tussen 2000 en 2005, toen hij minister was Justitie & Politie.

Het OM trad op na de arrestatie van Andy Groenewoud in Nederland. Gilds moest vorig jaar aftreden als minister van Handel & Industrie, na door procureur-generaal Subhaas Punwasi in staat van beschuldiging te zijn gesteld. Zijn zaak was voor 15 januari op de rol gebracht. Eerder is Carlos Aron veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf. Een andere verdachte is vrijgesproken.


8 REACTIES

 1. Tijd verlies breng,echte en grote witwassers voor het gerecht..dan vinden zij tientallen Suri’s en Nedtjes op hun pad.
  (lopen spelen in het land wordt een keer serieus).
  Ra-ra rasphotine zij hebben een nieuwe wasmachine.


  Maak melding

 2. lastig hihihi
  O, O, O, wat is het toch plotseling
  benauwd aan de fred derby straat! Wij zullen wel
  weer oerwoudgeluiden waarnemen van
  de vaksbondsleider de bakbawenkri.

  W.Whome ,wordt wel erg lastig voor de SPA!


  Maak melding

 3. Ja dat kan gilds makkelijk zeggen , aangezien er niet eerder tegen hem actie is ondernomen.Hij heeft een benoeming op zak, komt erbij dat hem alle ruimte is geboden om z,n zaakjes af te timmeren, terwijl ene carlos wel is veroordeeld. Klasse justitie , HOEZO?


  Maak melding

 4. ik had niet anders verwacht, een ander is toch al veroordeeld , dat doet de zaak dicht, hadden de sur verwacht dat gilds veroordeeld zou worden , mensen wat zijn jullie achterlijk , het was alleen een schijnvertoning meer niet , gilds heeft toch al een andere baan , waar hij ongemoeid door kan gaan met zijn schurken streken , zie maar hoe corrupt en schaamteloos het hele zooitje vene is, het volk wordt steeds bedonderd waar ze erbij zijn , baja geboren n.p.s tot aan het graf, deze gasten van n.ps, hebben een code wie niet steelt of erft, laat het volk werken tot zij sterft


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.