vrijdag, december 1, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse media sceptisch over plan filmkeuring

Surinaamse media sceptisch over plan filmkeuring

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 jan – Het voornemen van minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie om de filmkeuringscommissie te heractiveren, wordt valt niet bepaald in goede aarde bij de media. Het wordt niet alleen een rechtstreekse bemoeienis met de bedrijfsvoering, maar ook een ontkenning van de eigen verantwoordelijkheid bij de mediahuizen.

Sommige televisiestations bijvoorbeeld houden zoveel mogelijk rekening gehouden met het soort publiek en de tijden waarop bepaalde films worden uitgezonden. Het materiaal wordt vooraf bekeken om de uitzendingsgeschiktheid te bepalen. “Dit wordt met alle films gedaan, behalve wanneer wij de inhoud al kennen”, zegt STVS-directeur Kenneth Oostburg tegenover Dagblad Suriname.

Films met naaktscènes worden na elf uur ‘s avonds uitgezonden. In het parlement is felle kritiek geleverd op het vertonen van met name naaktscènes overdag. Een enkele parlementariër trekt zelfs een parallel met de toename van seksueel geweld in de samenleving. Oostburg gelooft niet dat een filmkeuringscommissie nodig is om jongeren ervan te weerhouden verboden zaken te zien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES