Suriname stopt miljoenen in 8 december-proces

11

PARAMARIBO, 11 jan – De regering heeft miljoenen gestopt in met name de materiële faciliteiten voor het strafproces rond de Decembermoorden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Er worden kosten noch moeite gespaard voor een soepel verloop. Het zou daarom zonde zijn om de faciliteiten slechts voor dit proces te gebruiken.

Besloten is dan ook om de zittingszaal op de marinebasis te Boxel, in het district Wanica, ook in te zetten voor de behandeling van andere megazaken. “Naast de ruimtelijke voorziening, gaat het ook om de inrichting van het veiligheidsapparaat, beveiligingsmaatregelen, waaronder metalen deuren en detectors”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Hij zal binnenkort samen met leden van het Hof van Justitie en het Openbaar Ministerie het gebouw inspecteren. Per staatsbesluit van 24 april 2006 is de Marinebasis formeel aangewezen als zittingsplaats voor “de behandeling van de strafzaak betreffende de op of omstreeks 8 december 1982 gepleegde strafbare feiten”. Ook de behandeling van eventueel hoger beroep zal er plaatsvinden.


11 REACTIES

 1. Het is jammer dat een rechtszitting van 1 persoon en handlangers zoveel miljoenen moet kosten, dit geld had beter besteed kunnen worden aan armoede bestrijding of economie versterking. Maar ja het gaat uiteindelijk toch om Bouterse dus wel enigszins te begrijpen. Ik hoop dat nu eindelijk een proces op gang gezet kan worden en dat de verantwoordelijken van de decembermoorden gestraft kunnen worden voor hun laffe en wrede daden. Zodat de nabestaanden van de slachtoffers die toch al levenslang gekregen hebben, een beetje in vrede verder kunnen leven en indien mogelijk een punt erachter kunnen zetten.


  Maak melding

 2. bang zijn jullie,toch lullen jullie nog met een 8 dec gedoe .die miljoenen kon ergens anders in gestopt worden stelletje klootzakken allemaal bij mekaar.


  Maak melding

 3. o wel vreemd marine basis ? is het een profocatie naar baas desi of komt het hem goed van pas bij een eventuele veroordeling kan de marine direct ingrijpen om hem in veillig te brengen.


  Maak melding

 4. O, O, O, wat is het toch plotseling
  benauwd op de berm! Wij zullen wel
  weer oerwoudgeluiden waarnemen van
  de bedrijfsleider de bakbawenkri.

  Lafu wordt wel erg lastig voor de ndp!


  Maak melding

 5. Wat weggegooit geld??? Een uitgebreide rechtzaak kost eenmaal veel geld. En de moordenaars moeten berecht worden!!! Wat mij betreft krijgen ze dezelfde straf als sadam!!! Ophangen die handel. Ze hebben immers als laffards ongewapende burgers vermoord!!! Oog om oog tand om tand wat mij betreft!!! Laat hun ballen zweten, hebben ze ook gedaan met de slachtoffers!!!Betaal ze contant en de kleingeld mogen ze houden!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Laat se het geld maar beter besteden.
  O.a. naar onderzoek van de jojo leiders zonder respect zoals:
  Arron
  Bruma
  Wijntuin
  en niet te vergeten de grootste kameleon van Suriname de kwijlende Ferrier


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.