Voorstel verbod mobieltjes op Surinaamse scholen

9

PARAMARIBO, 10 jan – Als het van parlementariër Jiwan Sital afhangt, wordt het gebruik van mobiele telefoons op school geheel verboden. Er zou teveel misbruik worden gemaakt van de toestelletjes. Jongeren maken er onder meer een gewoonte van om elkaar te vergasten op pornoplaatjes. Dit wordt als verfoeilijk aangemerkt.

“Dit gedrag is beslist niet bevorderlijk voor de vorming van de jeugd”, stelt Sital. Jongeren zouden makkelijk verleid kunnen worden tot het overboord gooien van morele normen en waarden. Dat moet ten koste van alles worden voorkomen. Hoe zo een verbod in de praktijk moet uitpakken, wordt kennelijk voor het gemak buiten beschouwing gelaten.

Het is ook de vraag of de normen en waarden niet worden aangetast als de plaatjes buiten schooltijd worden uitgewisseld. Eerder is reeds een lans gebroken voor strengere controle op cybercafés. Volgens de politie bieden die teveel de gelegenheid tot deelname aan spelletjes die gewelddadig gedrag zouden bevorderen. Ook zouden niet genoeg beperkingen worden gelegd op de toegang tot ‘bedenkelijke’ websites.


9 REACTIES

 1. Meneer Sital,je moet de kwaad bij de bron aanpakken(internet aanbieders)nu het nog kan.
  Men maakt gewoon gebruik van de mogelijkheden die deze internetaanbieders dat geven. Dus gewoon bij de wortels beginnen.


  Maak melding

 2. Hoe meer verboden, hoe meer je de jeugd de illegaliteit in dwingt.
  Bevorderlijk gedrag begint bij voorlichting thuis en de overheid.

  elke technologische ontwikkeling brengt negatieve effecten met zich mee, en het gaat erom dat een overheid een kader creert waar burgers goed geinformeerd worden over negatieve effecten.
  dat los je niet op met wetten en verboden.


  Maak melding

 3. die shows uit trinidat, en omstreeks, die bijna elke week word gehouden in sur, maken de jeug daar slecht.
  sital ik weet dat je bijna niks over pc, telf enz weet volg een opleiding, misschien word je er beter van, maar niks verbieden, als je het niet zelf, of geen verstand van heb. ik begrijp dat de jeug een stap vooruit is, je word oud.


  Maak melding

 4. Ramses, hoe kun je internet verbieden. voor alle duidelijkheid, volgens mij ben je iemand van het oude stempel. heb je weleens van http://www.youtube.com gehoord. zo zijn er talloze sites beschikbaar. digitalisering kan je niet tegenhouden met welke middel dan ook. het is niet te stoppen. wens je succes ermee. 🙂


  Maak melding

 5. Men weet waar men rotzooi vandaan kan halen..Europa & USA.. spreek die landen aan, zoniet blokkeer de verbinding…
  Rede waarom.. deze zaken gebeuren doelbewust.(de ander op een dwaalspoor zetten)
  Tevens mobiel tijdens scholing is overbodig..
  pak het aan.


  Maak melding

 6. Ik ben het helemaal eens met JRC. Het is niet een kwestie van verbieden, maar een kwestie van opvoeding en educatie. Leg een kind uit hoe het moet omgaan met internet en het versturen van filmpjes via mobiel. De meeste mensen hebben nog geen internet thuis, dus zal dit via de scholen moeten.


  Maak melding

 7. aan jrc mooi gezeg ik kan mij nog herinneren in suriname mijn zus niet met jongens spelen en alls jij dat doe sluit jou ogen werd er tegen haar en nog meer vrouwen gezen iedereen weet wat de gevolgen daarvan is geweest dus voorlichting en regels waar iedereen zich aan houd ik dank u


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.