dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname gaat gedrag vissers volgen per satelliet

Suriname gaat gedrag vissers volgen per satelliet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 jan – Vissers in Surinaamse wateren zullen voortaan per satelliet gevolgd worden en beoordeeld op hun milieugedrag. Dit meldt het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Het Vessel Monitoring Systeem moet bescherming van het visbestand beter garanderen. De verwachtingen zijn hooggespannen.

De vissers moeten aangezet worden tot duurzame benutting van de visvoorraden. Die zijn de afgelopen jaren danig geslonken, vermoedelijk vanwege onder meer overbevissing. Ook de milieuonvriendelijke sleepnetten hebben de bodem danig beschadigd en broed- en kraamplekken vernield. Om effect te garanderen worden vissers verplicht om het systeem op hun vaartuig te plaatsen.

Wie weigert komt niet meer in aanmerking voor een visvergunning, die maximaal een jaar geldig is. Buitenlandse vissers komen alleen in aanmerking als hun land van herkomst een bilaterale overeenkomst heeft gesloten met Suriname. Het systeem vergemakkelijkt de controle op de honderden vissersvaartuigen in Surinaamse wateren. Buurland Frans Guyana heeft het systeem ook verplicht gesteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. De idioten moeten ook kijken hoe de brazilianen het binnenland leegplunderen.

  Echt ga maar eens vragen aan mensen die in het binnenland geweest zijn. Men doet gewoon niets.

  Bah, vissers pakken is heel makkelijk.


  Maak melding
 2. Ik zie liever als de suri-politici die hieraan schuldig zijn, zelf eerst gemalen worden door de vismolen en als voedsel voor de vissen dienen, want het is voor mij een doorn in het oog dat surinaamse vissers de dupe zijn van buitenlandse vissers die de kustwateren leeg roven en dat zelfs burgers tegenwoordig zelf, duur moeten betalen voor een stukje surinaamse yaribakka..


  Maak melding
 3. Inderdaad, ik denk dat men de aandacht beter kan richten op het binnenland van Suriname want daar is het milieu gedrag van de goudzoekers absoluut ‘negatief’.
  Men kan eea in het binnenland ook per satelliet in de gaten houden en volgen, maar de wil ontbreekt er van alle kanten.
  Dus vissers ook voor jullie geldt: ‘veel geschreeuw, maar weinig wol’ en maak je dus maar geen zorgen.


  Maak melding
 4. Mijn vraag aan de degene die hebben gereageerd. Is er iets possitief ook te melden stelletje idiote zogenaamde nationlisten. Niets is goed voor jullie. Alsof jullie het beter kunnen.” beste stuurlui staat aan wal” . Houden jullie eens op om steeds weer af te kraken. Wat doe je dan hier in NL als jullie zo’n hart voor suriname hebben. Sodemieter op !


  Maak melding
 5. In de EEG is er al decennia lang sprake van een vis quotum. Als het het niet goed gaat met een bepaalde soort visstand, word de vangst ervan beperkt of tijdelijk verboden zodat er weer herstel plaats kan vinden op lange of korte termijn. Wil je de visstand op peil houden dat is dit wel een goede optie. Ook moet er kontrole gehouden worden op de vangst en op illegale bevissing van zowel Surinamse als buitenlandse vissers. En idd ook kontrole op buitenlanders die met het binnenlandse goud ervandoor gaat en een puinhoop achterlaten in het binnenland.

  mvg.


  Maak melding
 6. Dat is goed nieuws. Zo redden we veel jonge visjes, garnalen en krabben. Sleepnetten vernietigd meer dan je denkt. De bomen langs het water zijn ook broed en kraamplekken van vissen, garnalen en krabben en we moeten heel zuinig mee zijn. Ik wens de ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. veel geluk.


  Maak melding
 7. Aan bosgoss, wij kunnen het zeker beter dan de huidige NF regering. We kunnen dit bewijzen door voor te stellen dat deze regering terug treedt en ‘onze ploeg’ een jaar de ruimte geeft om orde op zaken te stellen. Dit alles met een vooraf uitgestippeld plan en garantie !

  Wat we hier doen ? Omdat wij niet achterlijk zijn en ook niet voor dommie willen spelen (zoals Vene en z’n team dat wil) investeren wij onze kennis, energie en tijd liever elders.

  Als je ergens bent, woont of werkt en je voelt je niet op je gemak dan vertrek je toch ! Of ben jij er zo een die besluiteloos is en op alles van anderen ‘ja en amen’ zegt. Wise up brother !

  Kijk dus nogmaals heel goed in de spiegel en vraag je dan af wie er echt moet op sodemieteren.


  Maak melding
 8. ik zeg liever telaat dan nooit is een goede stap de goede richting in zo komt suriname met vallen en opstaan wel waar het wezen moet opbouwwende kritiek mag ook een keer dan alles neer halen alls nutteloos ik zie soms beelden van landen in oost europa dan zeg dan moeten we niet klagen over su het kan altijd beter het is lange weg tegaan al maar ik geloof erin de media gaat daar een voorhoede inspelen let op mijn woorden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES