Districten bij ‘Suriname is groter dan Paramaribo’

2

PARAMARIBO, 10 jan – Vijf districten zullen deelnemen aan de workshop Suriname is groter dan Paramaribo! die gehouden wordt in Noordwijk, Nederland. Dit meldt de Ware Tijd. Er zullen onder meer projectvoorstellen worden voorgelegd aan een jury, die het beste voorstel zal belonen met vijfentwintigduizend euro.

Centrale thema’s zijn milieu, productie, gezondheidszorg en community. “We zullen kijken welke voordelen er nog meer te halen zijn voor Suriname”, zegt Chas Mijnals, die de delegatie begeleidt. De workshop vindt plaats in het kader van de International Crossboarder bijeenkomst Meet the World at De Baak, een initiatief van De Baak Management Centrum VNO-NCW.

Het district Marowijne komt met twee projectvoorstellen, één voor afvalmanagement en het andere voor een kinderpretpark. “In Marowijne, vooral in Albina, ligt overal vuil, langs de weg, dichtbij het strand”, zegt delegatielid Denise Wonoredjo. De plaatselijke vuilophaaldienst functioneert slecht. Voor peuters en kleuters is een pretpark gepland, omdat deze groep vrijwel geheel verstoken is van ontspanning.


2 REACTIES

  1. Pretpark ghi-ghi..ai-boi..ik weet het niet meer…(leer bomen klimmen, vissen,zwemmen,sporten,stree lon-g bergenbeklimmen…puur natuur..puur natuur.
    maar pretpark met clown’s..enz enz..mi no lobi ing.
    Klauwen met geld om dit te onderhouden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.