dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname kan geboortebeperking inzetten voor armen

Suriname kan geboortebeperking inzetten voor armen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 jan – Effectieve armoedebestrijding in Suriname is niet mogelijk zonder een behoorlijk geboortebeperkingsprogramma. Dit stelt de Constantin Foundation, bekend van projecten voor onder meer betaalbare geneeskundige behandeling. Veel programma en projecten die zijn gericht op armoedebestrijding missen hun doel grandioos.

Eén van de belangrijkste oorzaken, het grote aantal kinderen per gezin, wordt namelijk steevast over het hoofd gezien. “Als wij structureel verlichting willen brengen in de armoedige omstandigheden van veel burgers in Suriname, zullen er naast andere, ook geboortebeperkende maatregelen genomen moeten worden”, zegt directeur Geor Hering van Constantin Foundation tegenover de Times of Suriname.

De resultaten zullen niet slechts merkbaar zijn op korte termijn. “Deze maatregelen zullen op de lange duur ook een gunstige invloed kunnen hebben op vermindering van de criminaliteit en verbetering van het civilisatieproces in Suriname”, aldus Hering. Ook is meer voorlichting nodig over ouderschap en de financiële, morele en opvoedkundige verantwoordelijkheden.

Dat de draagwijdte veelal wordt onderschat valt af te lezen aan het grote aantal personen, vooral vrouwen, die een gezin beginnen zonder behoorlijke perspectieven. Hering: “Het komt te vaak voor dat alleenstaande moeders bij mij aankloppen voor sociale hulp.” Niet zelden zijn het moeders van meer dan vijf kinderen. Ook van overheidszijde mag meer aandacht besteed worden aan dit sociaal fenomeen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Geboortebeperking in een land die meer populatie nodig heeft, hoe dan.
  Mogen alleeen mensen als Sardjoe ,Balesar en anderem dan kinderen verwekken of Brunswijk die al vader is van 103 kinderen???????????????


  Maak melding
 2. Een ding doet deze man niet..zijn verstand gebruiken, is hij een uitbuiter of zit hij bij een club dat zich bezig houdt met uitbuiten..?
  Als zij projecten opzetten met schurken komt nooit iets van terecht..al jaren bewezen..
  Dus mi-boi gebruik je lutter voor andere doeleinden,of laat het verwijderen.
  Su is groot genoeg voor miljoenen inwoners(eigen volk),volk blijf flink doppen en krijg daarnaast genoeg domein grond voor planten(landbouw)..enz..enz…en laat currupten een keer en voor altijd buiten de deur. a tan so.


  Maak melding
 3. Is dat zo simpel?
  Niet zelden gaat het, -onder de gegeven omstandigheden-, om een manier om hem aan haar te binden.
  Het is vaak een poging van deze of gene dame/heer om te overleven.
  Helaas is dat de oorsprong van nog te veel éénouder gezinnen.


  Maak melding
 4. Ik weet niet wat er met deze mensen,gebeurd in Suriname,jullie hebben jullie kinderen terwereld gebracht,en dan willen jullie anderen beperken, om geen kinderen te krijgen
  wat moet met die mensen gebeuren die een kinder wens hebben,jullie zijn knetter gek
  corrupte bende.

  Akuba.


  Maak melding
 5. *** alsof surinamers zo veel kinderen krijgen… van 1975 naar nu is de bevolking gestegen van 400.000 naar 515000 niet bepaald een explosie. IK denk juist meer inwoners voor suriname zullen veel problemen oplossen


  Maak melding
 6. Beste mensen,

  Als ik het bericht goed heb begrepen wil dat niet zeggen dat je geen kinderen meer mag krijgen. Het gaat juist erom dat er mensen zijn die niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Deze mensen moeten eerst na denken voordat ze kinderen gaan verwekken of nemen.
  Als ik een goed inkomen heb en ook weet dat ik mijn kinderen een onderdak en goed te eten kan geven, kan miemand voor mij bepalen hoeveel kinderen ik mag krijgen.

  Weten jullie misschien ook hoeveel kinderen BRUNSWIJK heeft die hij helemaal niet verzorgd?? Trek het maar eens na. Hij is een grote schoft zonder waarde, normen en respect.

  Man en Vrouw zijn vaak verantwoordelijk voor hun eigen keuze die ze maken op de wereld.
  Niet alleen de lusten nemen, maar ook de lasten dragen.

  Janny


  Maak melding
 7. Hering is adviseur woordvoerder van somo, dus hij hoort inderdad bij een bepaalde club waar flink uit de ruif gegeten wordt. En als die club een bijdrage levert an t constantin foundation , dan worden de mensen in hun eigen vet gebakken.Als de dingen anders waren geregeld dan hoefden vele alleenstaande moeders t niet steeds weer opnieuw te proberen met een man die ze na verloop van tijd weer verlaat met misschien een kind erbij. Zo worden gezinnen inderdaad groter en wordt t moeilijker voor die vrouwen om t hoofd boven water te houden, terwijl de bevolking niet echt groeit.Dus is dweilen met open kraan niet iets waar ze op zitten te wachten. Deze moeders en hun kinderen hebben geen vooruitzichten, en daar aan moet gewerkt worden zodat ze niet steeds afhankelijker worden van een man. Moeders kunnen wel degelijk t verschil uitmaken maar moeten dan ook de kans krijgen. Ze helpen met vandaag een beetje zus en morgen een beetje zo, werkt niet , dus moeten er lange termijn oplossingen komen.Ik ben niet negatief om te denken dat t niet van deze regering van zakkenvullers en graaiers zal komen , t wordt steeds duidelijker dat ze er geen behoefte aan hebben , dan hun eigen zakken te vullen.


  Maak melding
 8. Hallo,als ik geen werk,huisvesting en inkomen heb.Wat kan ik dan aan mijn kinderen bieden.Het is iets om na te denken wat het boodschaap is.Mensen die zelf niet eens voor zich zelf kunnen zorgen en meerdere kinderen hebben,vraag ik mij af wat voor toekomst zo`n kind in het maatschappy zal hebben en wat hij zal meedragen voor het ontwikkeling van het land?


  Maak melding
 9. Maar in detussentijd mogen Brazialen en anderen het land komen overbevolken zonder liefde voor het land.
  En wat te denken van de chinezen en anderen, zelf de Hollanders lopen Suriname plat en vermengen zich, ik kan het weten na een leuke stagiare die nu moeder van mijn kind is.


  Maak melding
 10. Nr.7 Janny…in bepaalde gemeenschappen heeft de man geen kinderen..let op..de kinderen van zijn zus behoort tot zijn familie.
  En voor die dient hij zorg te dragen.(de kinderen van zijn zus(sen).


  Maak melding
 11. Alsof Suriname nu de kinderen verzorgen. Surinaamse mannen. Laat de ministers met jou vrouw naar bed gaan. Als zij de vaders zijn dan kunnen ze beter voor het kind zorgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES