zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenMedia en literatuurNieuwe roman van Clark Accord in de winkel

Nieuwe roman van Clark Accord in de winkel

-

Does Travel & Cadushi Tours

vanaf 7 februari ligt de nieuwe roman ‘Bingo!’ van de Surinaamse schrijver Clark Accord in de winkel. Bingo! vertelt het verhaal van een dag uit het leven van de 49-jarige Leanda en haar 22-jarige dochter Naomie. Moeder en dochter zijn gevangen in een cirkel van armoede, wederzijds onbegrip, hebzucht en verlangen naar geluk.

In hun streven de neerwaartse spiraal waarin hun leven zich bevindt te keren, nemen ze bijna dagelijks de bus van Rotterdam naar Amsterdam waar ze hun geluk beproeven in de Suikertuin, een bingohal op de Oudezijds Voorburgwal. Die avond spelen ze voor de grote jackpot.

Aan het begin van de avond hebben moeder en dochter geen weet van de grote verrassing die hen in Suikertuin te wachten staat, en die hun leven totaal overhoop zal halen. Een ontmoeting met een spook uit het verleden zal hen dwingen de uitzichtloosheid van hun bestaan in te zien.

Clark Accord (Paramaribo, 6 maart 1961) scoorde een groot succes met zijn debuutroman ‘De koningin van Paramaribo’, een boek over de Surinaamse ‘Maxi Linder’. Het boek beleefde 25 drukken en werd vertaald in het Duits en het Fins. In 2005 bracht hij de roman ‘Tussen Apoera en Oreala; een liefdesgeschiedenis in de regenwouden’ uit en zijn bundel van columns ‘Shirley in Allochtonië’. Enkele van zijn columns hieruit zijn op Waterkant.Net te lezen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES