zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse parlementariër wil lagere vliegtarieven

Surinaamse parlementariër wil lagere vliegtarieven

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 jan – Het is hoog tijd voor daadwerkelijke verlaging van de vliegtarieven op de Mid-Atlantische route. Dit stelt parlementariër Theo Vishnudatt van de oppositionele VVV. Het nut van de vorig jaar doorgevoerde liberalisatie zal nu eens eindelijk merkbaar moeten worden. Nu wordt nog te zeer het accent gelegd op het toelaten van meerdere vliegmaatschappijen.

Van echte verlagingen is totnogtoe niets te merken. “Helaas heeft de doorgevoerde liberalisatie niet geleid tot de beoogde verbetering van de dienstverlening” zegt Vishnudatt. De verwachtingen van het reizend publiek zijn niet uitgekomen, ook al omdat van Nederlandse zijde slechts toneel wordt gespeeld. De KLM heeft niets anders gedaan dan dochtermaatschappij Martin Air op te voeren.

Die is er nu bij als concurrent, maar dan met vrijwel gelijk gebleven tarieven. “Zodoende kunnen de beschamend hoge vliegtarieven gehandhaafd blijven. De regering moet absoluut optreden tegen deze brutale afpersing en als het niet lukt de tarieven omlaag te brengen, moet daar een heldere verklaring voor gegeven worden”, aldus Vishnudatt. de status quo komt ook de SLM ten goede.

De maatschappij voelt zich dan allerminst gedwongen tot een gezondere bedrijfsvoering. “Terwijl de SLM over de afgelopen jaren een negatief bedrijfsresultaat heeft, worden door de raad van commissarissen en de directie geen maatregelen genomen om het bedrijf te rationaliseren, onder andere door het afbouwen van allerlei privileges en het verantwoord terugbrengen van het aantal employees.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Meneer Vishnudatt,ziet U de vliegtarieven werkelijk verlagen? ik moet keihard bijna,1200 eur0 betalen voor een plek in de maand December dat noemen zij hoogseizoen,
  ik zal blij zijn dat het werkelijk verlaagd
  wordt.

  Akuba.


  Maak melding
 2. He he he, eindelijk een zinnig verhaal uit Suriname. Ja, jullie hebben de sleutel en moesten eigenlijk zelf een low-cost carrier opzetten om zodoende KLM te fighten en de SLM te beschermen.


  Maak melding
 3. Oke dan vishnudath, ga er achteraan en laat zien wat je kan succes.
  Trouwens hoe kan een vliegmaatschappij nog een directeur, 8 commissarissen en nog 200 man personeel en NIET eens een eigen vliegtuig hebben?

  Dit gaat echt mijn verstand te boven en ik weet zeker dat zeker 99% daar niets te zoeken heeft.

  A tang so


  Maak melding
 4. He,he,eindelijk een parlementariër die niet aan zich zelf denkt maar aan alle Surinamers,zowel in Nederland als in Suriname en dat ie zn mond open doet.
  Als het alleen niet bij praten blijft maar het is wel goed dat hij het heeft ingezien.

  Hij heeft helemaal gelijk wat de KLM en Martinair betreft.
  Kan Suriname de KLM en de Martinair een maand lang niet een landingsverbod geven dan moet je eens zien hoe hun prijzen gaan zakken.

  De KLM en Martinair gaan hun prijzen zakken,de SLM moet dan ook zn prijs zakken,de KLM en Martinair gaan hun prijzen weer zakken en de SLM zal dat ook moeten en zo blijft het doorgaan totdat de SLM niet meer mee kan doen en kapot gaat.Wat de KLM veliest verdienden ze weer aan de Martinair,ze zijn moeder en dochter toch?

  Als de SLM er niet meer is zullen de prijzen van de KLM en Martinair onbetaalbaar worden, en dan is het wil je naar Swietie Sranang dan moet je veel meer betalen als nu het is dan graag of niet en kan je of kan je niet betalen.
  Kijk naar de prijzenoorlog tussen supermarkten in Nederland, Albert Heijn heeft de Konmar kapot en bijna al hun winkels overgenomen en wat gebeurd er nu DE PRIJZEN STIJGEN!!!

  Dus wat er ook gebeurd ik vlieg SLM en dat zouden de meeste Surinamers moeten doen.
  Het eten is lekkerder aan boord,het is gezellig,personeel is vriendelijker,je bent gelijk op Surinaams bodem als je instapt en het nog eens ongeveer 50 euro goedkoper dan de KLM,dus extra SRD’s.

  Martinair kwam er toch bij om de prijzen te laten dalen maar dat doen ze niet dus dwing ze maar en anders hoeven ze niet meer op Suriname te vliegen want afspraak is afspraak en ze willen allemaal mee profiteren van de meest winstgevende route.

  Kan de SLM geen zaken doen met bv Easyjet die gaan sinds kort helemaal naar Azie zelfs.


  Maak melding
 5. Goed gedaan Theo,
  Net als altijd hebben de blanken Suriname nog steeds in hun greep; echter is het zo dat de SLM niet anders bezig is:zij zuigt haar eigen landgenoten ten bate van een aantal bestuurders en overvloedig aantal werknemers. De SLM misleidt het volk door het afschaffen van de hoog- en laagseizoenen.
  De aandacht wordt gevestigd op de enkele goedkope tickets per vlucht, waaraan je toch niet komt, want die zijn “altijd” uitverkocht. Pleit voor een vast tarief voor het totaal aantal plaatsen. het is voor zot te verwoorden: wie eerst komt die eerst maalt. De ticketprijzen varieren van 600 tot 1300 euro. De meeste Tickets zitten in de duurdere klasse. Pleit voor een gemiddelde ticketprijs van bv 800 euro voor het hele jaar. Probeereerst de SLM te “zuiveren”, alvorens je pijlen te richten op buitenlandse maatschappijen. Die uiteraard ook aanpakken. Doorgaan Theo !!


  Maak melding
 6. dit hebben wij te danken aan ons corrupte leiders van sur, de tickets zijn altijd veel te duur geweest , ik verwacht niet dat die ooit goedkoop zullen zijn , de s.l.m heeft te veel mondjes te voeden, en de k.l.m maakt er misbruik van , die helpen de sur verder uit te knijpen , heeft nu zijn dochter de martinair erbij gehaald om ook een graantje mee te pikken, dus al en al sur moet eerst hun eigen rotzooi opruimen voordat ze de prijzen kunnen aanpakken ,dan de k.l.m met zijn dochter de laan uit sturen


  Maak melding
 7. De surinaamse regering zijn er debet aan omdat hun hoeven niks te betalen, als men wilt reizen. wie heeft klm en slm de monopolie gegeven.Er moet nog een regering komen die het werkelijk meent met ons geliefd land Suriname en t surinaamse volk


  Maak melding
 8. Als we in Suriname het toerisme willen verbeteren, dan moet je de toerist niet al uitkleden voor aankomst. zoek naar alternative maatschapijen buiten suriname en Nederland en probeer tot intressante dialogen te komen. Maar iemand moet het voortouw nemen een de kar gaan trekken. Als men wil dat iets moet veranderen dan moet je iets anders gaan doen, anders kan iets niet veranderen.


  Maak melding
 9. Het is de Surinaamse regering die via de hoge vliegtarieven het zinkende schip, zijnde de SLM, drijvend probeert te houden. Suriname is een autonoom land en de regering bepaald welke luchtvaart maatschapijen er mogen landen. Je kan voor 499,- euro 9 dagen naar Brazil, hotel+ontbijt. Hopelijk komt er gauw een eind aan dit kortzichtig beleid. Er valt een hoop te verdienen aan het toerisme, al was het in eerste instantie van je eigen mensen! Schud ze wakker Theo, onze support heb je!


  Maak melding
 10. Air-Lufthansa,air- arfikaaaa,air-ganaaa, air shiva,air-jankie,,,air-surinam via georgetown,air-vene c.q.ramdjoe enz nog vele meer,kunnen toch ook vliegen op air-zanderij…

  Wat willen we met z’n allen….

  Er is recent iets nieuws opgericht.

  n.l. air- ampaco…

  Het belooft wat in het jaar 2007…


  Maak melding
 11. Verdorie,
  Lijkt stelletje schapen hier. Je Vishnudatt heeft gelijk over de prijsverlaging maar hij moet bij SLM zijn. Waarom zal KLM/Martinair de prijzen verlagen? Als SLM een prijzen oorlog ontketend dan volgt KLM/Martinair echt wel.
  En trouwens laat SME twee extra een carriers toestaan!
  Voor iedereen, HET IS DE SLM en SME die hun burgers naaien. Prijs oorlogen zijn interessant als je markt aandeel of volume wilt behalen. KLM heeft beide al, de overheid van SME komt met allerei idiote eisen om SLM te schermen.


  Maak melding
 12. Waar zijn de rijke Surinamers die een vliegmaaatschappij zo uit de grond kunnen stampen om te concureren met de andere bedrijven.
  Laat een keertje de guts zien en gedraag als een echte surinamer.
  Of willen jullie alleen maar snel geld verdienen en hebben geen enkel binding met het land.
  Doen jullie iets zodat de toerisme op grotere hoogtes kan worden gebracht en wij trots kunnen zijn op de echte waarachtige surinamers.
  een hoop kleine en arme mensen die suriname willen bezoeken en de vele buitenlandse toeristen vechten elke dag via allerlij media en rechter om de tarieven lager te krijgen maar dat is vechten tegen de bierkaai.
  En de Surinamers met geld zitten op hun kont.
  Het is om te schamen.

  Laat de regering als eerst een voorbeeld geven en de visumplicht voor surinamers in nederland alvst afschaffen.
  pas dan kan ik zeggen dat ze het menen met ons.
  pas dan krijg je de brain-drain terug naar Suriname.
  Ik hoop dat de surinaaamse Regereing op tijd reageerd anders verliezen we heel veel van ons toekomst.

  Vriendelijke groeten.
  Barca.


  Maak melding
 13. Een leuk verhaal van mijn Marokaanse vriendin: Ze wilden met de kerst allemaal naar Marokko en ze moesten bijna 4000 euries dokken om er te komen. De keus die ze hadden was Royal Air Maroc or Royal Air Maroc. Ik vertelde haar over mijn landgenoten die de SLM en de KLM dissen en leuteren over tarieven zonder te weten dat de SLM echt zonder staatssteun opereert en ondertussen gebruikt wordt door de regering voor baantjes. Een andere kennis vertelde dat ze een fiks bedrag heeft betaald om naar Moskow te vliegen, want de tarieven liggen nu eenmaal hoog en Easyjet komt er niet. By the way Easyjet vliegt niet naar Azie (Azie heeft genoeg prijsvechters. Stop met leuteren!!!!! als je niet met de SLM of KLM wilt vliegen dat kies ervoor genaaid te worden door Martin Air die dezelfde tarieven hanteerd en anders: charter een korjaal. waar de surinamers zich allemaal druk over maken!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES